موافقت اسرائیل با آتش بس در لبنان
کابینه رژیم صهیونیستی با طرح پیشنهادی آمریکا برای توافق آتش بس موقت در لبنان موافقت کرد.
پس از رأی کابینه رژیم صهیونیستی به پذیرش توافق آتش بس، نتانیاهو در یک سخنرانی تلویزیونی پذیرش آن را به طور رسمی اعلام کرد. طبق اعلام دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی، ۱۰ وزیر کابینه از توافق آتش بس در لبنان حمایت کردند و تنها یک وزیر (بن غفیر، وزیر امنیت داخلی) با آن مخالفت کرد. نتانیاهو برای پذیرش آتش بس سه دلیل مطرح کرد:
۱- تمرکز بر روی تهدید ایران
۲- ضرورت تجدید قوای نظامی و غلبه بر موانع تسلیحاتی
۳- قطع ارتباط بین حماس با سایر جبههها و منزویتر کردن حماس
با اعلام پذیرش آتش بس از سوی نتانیاهو، مردم مناطق جنوب لبنان در حال بازگشت به شهرها و خانه های خود هستند. این اتفاق در حالی است که جلسه دولت لبنان برای تایید آتش بس امروز برگزار میشود. همچنین حزب الله هیچ واکنشی نسبت به این موضوع نشان نداده است. ارتش لبنان در بیانیهای از مردم جنوب لبنان خواست تا از رفتن به شهرکهای مرزی خودداری کنند و هرگونه بقایای نظامیان اسرائیلی را به ارتش گزارش دهند. آنها همچنین از مردم خواستند که از دستورات ارتش که با نیروهای یونیفیل هماهنگی شدهاست، اطاعت کنند.
عبدالله بوحبیب، وزیر امور خارجه لبنان درباره آتش بس موقت گفت: ارتش لبنان همزمان با عقب نشینی نیروهای اسرائیلی آماده است تا دستکم ۵ هزار سرباز را در جنوب لبنان مستقر کند. آمریکا میتواند نقش مهمی در بازسازی زیرساختهای تخریب شده بر اثر حملات اسرائیل ایفا کند.
جوزف بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز رسما موافقت اسرائیل و لبنان را با توافق آتش بس اعلام کرد.
علیرغم پذیرش توافق آتش بس از سوی اسرائیل و تایید آمریکا، جزئیات و متن این توافق هنوز منتشر نشده است. رسانههای صهیونیستی جزئیات این توافق را اینگونه شرح دادهاند:
- حزب الله و همه گروههای مسلح لبنان هیچ حملهای علیه اسرائیل انجام نخواهند داد. در مقابل اسرائیل نیز هیچ اقدام نظامی علیه لبنان شامل حمله زمینی، هوایی و دریایی انجام نخواهد داد.
- اسرائیل و لبنان بر اهمیت اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل تاکید میکنند. حق اسرائیل و لبنان برای دفاع از خود محفوظ است.
- تسلیحات نظامی تنها در اختیار نهادهای امنیتی و ارتش لبنان خواهد بود و آنها مجاز به حمل سلاح یا عملیات در جنوب لبنان هستند. هرگونه واردات و تولید سلاح در لبنان تحت نظارت و کنترل دولت لبنان خواهد بود. تأسیسات مربوط به تولید سلاح در جنوب لبنان باید برچیده شود.
- کمیته ای برای نظارت و کمک به اجرای تعهدات و گزارش تخلفات طرفین ایجاد خواهد شد.
- لبنان نیروهای ارتش (به گفتهی مقامات لبنانی ۵ هزار نفر) را در امتداد مرز با فلسطین اشغالی استقرار مستقر خواهد کرد.
- اسرائیل نیروهای خود را به تدریج و در طی ۶۰ روز از جنوب لبنان خارج خواهد کرد.
طبق گزارش رسانه های محلی، نظامیان ارتش اسرائیل در حال تخلیه و عقب نشینی از مناطق جنوبی لبنان هستند و تا این لحظه عقب نشینی از روستای شاما و طیرحرفا تایید شده است. جنگندهها و پهپادهای اسرائیلی همچنان به بمباران مناطق تحت کنترل حزب الله به ویژه شهرک الخیام، ابل السقی، بنت جبیل، عیناتا، الناقوره و البیاضه و… ادامه میدهند. همچنین تخریب ساختمان های شهرک های مرزی نیز همچنان ادامه دارد.
دیدگاه
حدود ۴۰۰ روز حزب الله شجاعانه جنگید و پای غزه ماند. اینکه در نهایت انها به همان نقطه اول قبل از جنگ برگشته اند قطعا دستاورد قابل قبولی برای حزب الله بعد از ضربات سختی است که در این جنگ خورد. اما ای کاش ما روند تلافی هایمان را کمی سریع تر می کردیم. در حال حاضر سوریه و یمن آسیب پذیر ترند. نباید به دشمن اجازه وقت کشی داد.
سلام آقا میرزا
بنظرتون عقب نشینی حزب الله تا پشت رود لیتانی برای جبهه مقاومت گرون تموم نشد؟
اسرائیل هم غزه ویران کرد هم حزب الله تا پشت لیتانی عقب برد
سلام. بعید است حزب تا پشت لیتانی عقب برود.