رهبر طالبان: جهاد در پاکستان حرام است
مقامات پاکستانی تأیید کردند که ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان انجام هر نوع حملات فرامرزی تحت نام جهاد در خاک پاکستان را حرام اعلام کرده است.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” مقامات پاکستانی در ۱۶ مرداد ماه، تأیید کردند که ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان انجام هر نوع حملات فرامرزی از جمله حملات میدانی، استشهادی، کمین و بمب گذاری ها تحت نام جهاد، در خاک پاکستان را حرام اعلام کرده است.
طبق اظهارات مقامات پاکستانی، در مذاکرات تیر ماه آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان در افغانستان، با امیر خان متقی، وزیر خارجه و سراج الدین حقانی، وزیر کشور حکومت طالبان در کابل، مقامات طالبان فتوای رهبری این گروه را به اطلاع نماینده ویژه پاکستان رسانیده و تأکید کردهاند که اجازه نخواهند داد که هیچ کشوری از جمله پاکستان از خاک افغانستان تهدید شود.
تلویزیون ملی افغانستان نیز در ۱۴ مرداد ماه، فایل صوتی ملا محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع طالبان را نشر کرد که در آن گفته است، اگر کسی برای جهاد به بیرون از افغانستان (پاکستان) برود، جنگش، جهاد نامیده نمیشود. هرگاه امیر (ملا هبت الله آخوندزاده)، مجاهدین را از جنگیدن باز دارد و آنها هنوز برای جنگیدن به بیرون از افغانستان (پاکستان) بروند، این جنگ نامش جهاد نیست.
لازم به ذکر است که در آخرین مورد از تهدیدات پاکستان علیه طالبان افغانستان، ژنرال عاصم منیر، رئیس ستاد ارتش این کشور طی نشستی با بزرگان قوم پشتون در ایالت خیبرپختونخوا در هفته گذشته اعلام کرد که دست داشتن افغانها در حملات تروریستی در پاکستان به امنیت و ثبات منطقه آسیب زده و توافق دوحه را نقض می کند. پاکستان با اراده قوی با تروریسم مبارزه میکند، تا یک محیط صلحآمیز و باثبات برای توسعه اجتماعی و اقتصادی در منطقه فراهم گردد.
انتقادات و فشارهای شدید وزارت کشور، خارجه و رئیس ستاد ارتش پاکستان از عملکرد حکومت طالبان در قبال استفاده گروه های تروریستی از خاک افغانستان، انجام حملات تروریستی در پاکستان توسط افغان ها، باعث ایجاد ترس در مقامات حکومت طالبان شده است و آنها را مجبور کردهاند که از برگزاری مراسم فاتحه خوانی برای عاملان انتحاری افغانی حملات تروریستی گروه تحریک جهاد به فتوای حرام بودن جهاد در پاکستان برسند. اکنون که رهبران طالبان از گروه های تروریستی تابع خود از جمله تحریک جهاد پاکستان (TJP) که اکثریت اعضای استشهادی آن از افغان ها هستند، خواسته اند که دیگر برای جهاد به پاکستان هجرت نکنند و انجام هر نوع حمله به مواضع و منافع دولت پاکستان را متوقف کنند، باید دید که آیا این گروه ها گوش به فرمان امیر خود، آرام می گیرند یا از روی حس جنگ طلبی و با ادعای گمراهی سران طالبان، گرفتار درگیری های داخلی می شوند.
بیشتر بخوانید:
انفجار تروریستی در باجور ایجنسی؛ بیش از ۲۵۰ نفر کشته و زخمی شدند
دومین حمله مرگبار تحریک جهاد علیه ارتش پاکستان در بلوچستان (ویدیو)
دیدگاه