از توکیو تا غوطه شرقی، زوایای پنهان حملات شیمیایی سوریه
در این مقاله به بررسی ابعاد و زاویه های پنهان حمله ی شیمیایی ادعایی در منطقه دوما در غوطه شرقی دمشق پرداخته شده است + تصاویر و فیلم
? نوع حمله شیمیایی:
بیشتر گزارش ها حاکی از احتمال دخالت عامل اعصاب سارین است؛ به علاوه وبسایت تلگراف بنا بر اظهارات پزشکان محلی، احتمال دخالت عامل اعصاب سارین و گاز کلر را در حملات مطرح کرده است.
منبع وبسایت تلگراف: Russia blames Israel for attack on Syrian air base as pressure mounts over gas atrocity
? آیا چنین حملاتی الزاما نیاز به بمب یا تجهیزات نظامی خاصی دارد؟
در مورد گاز کلر، این گاز برای هر شخصی در هر نقطه از جهان به راحتی در دسترس بوده و کشتن افراد توسط این گاز برای هر فردی ممکن است و نیاز به هیچ تجهیزات پیشرفته ای ندارد.
در مورد گاز سارین هم دسترسی به گاز تنها شرط لازم جهت انجام کشتار است به عنوان مثال:
در ۲۰ مارس ۱۹۹۵ مترو شهر توکیو ژاپن هدف ۵ حمله شیمیایی هم زمان توسط پیروان یک فرقه افراطی قرار گرفت، تنها تجهیزات آنها پاکتهای حاوی گاز سارین بود و حملات آنها به سهولت پاره کردن پاکتها و خروج از قطار انجام شد! در نتیجه این حملات ۱۳ نفر کشته و هزاران نفر دچار آسیب شدند.
دقت شود که به نسبت تعداد حملات تعداد کمی در آن کشته شده اند. دلیل دو چیز است:
۱. ناموفق بودن چند حمله
۲. حجم کم گاز استفاده شده در حمله
? آیا مسلحین غوطه شرقی امکان دسترسی به گاز سارین را داشته اند؟
واقعیت این است که پروسه تولید گاز سارین هر چقدر هم مشکل باشد، تروریست های ژاپنی از عهده آن برآمده بودند و خود گاز سارین را تولید کرده بودند.
در ژوئن ۲۰۱۲ دو عامل تولید گاز این حملات در توکیو دستگیر شدند.
لینک دستگیری عامل تولید: Woman arrested for 1995 Tokyo gas attack
لینک دستگیری عامل تولید دیگر: Capture of Japan’s most wanted ends hunt for cult that launched Tokyo gas attacks
? آیا گروههای مسلح مخالف سوریه سابقا دسترسی به گاز سارین داشته اند؟
در ماه می ۲۰۱۳، ۵ نفر از اعضای احرار الشام و النصره که از قضا هر دو گروه در تمام این سالها حضور پر رنگی در غوطه شرقی داشته اند در شهر آدانا ترکیه به همراه ۲ کیلو گاز سارین و مواد لازم جهت تولید آن بازداشت شده اند و به حبس های طولانی مدت محکوم شدند.
خبر کشف ۲ کیلو گاز سارین: Adana’da El Nusra operasyonu: 2 kilo sarin gazı bulundu
خبر محاکمه عاملین تولید گاز: Sarin Gazı Davası’nda karar verildi, Eren Erdem haklı çıktı
دولت ترکیه به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و حتی از طرف رسانه ها متهم به تامین گاز سارین برای مسلحین شد. مقامات دولتی در واکنش به این اخبار اعلام کردند گرچه مسلحین در حال ساخت و تولید مواد شیمیایی جهت کاربرد نظامی بوده اند اما نوع ماده شیمیایی آنتی فریز بوده و گاز سارین نبوده است.
قدر مسلم کشف گاز سارین در ترکیه آن هم نزد گروهی چون احرارالشام و النصره که هر دو تحت حمایت ترکیه بودند به هیچ وجه خوشایند ترکیه نبود.
در مقابل اما روزنامه “آیدینلیک” که از روزنامه های مخالف دولت آنکارا به شمار می رود، در خبری با عنوان 《النصره گاز سارین را در ترکیه تولید کرده است》، نوشت:《 تحقیقات دادستانی آدانا ادعاهای مقامات دولتی این کشور را که مواد کشف شده از گروه النصره گاز سارین نبوده بلکه آنتی فریز بوده است، تکذیب می کند.》
قضیه وقتی جالب می شود که تنها چند ماه بعد از دستگیری این افراد در ترکیه در اوت ۲۰۱۳ غوطه شرقی هدف یک حمله مرگبار شیمیایی با گاز سارین قرار میگیرد.
? آیا مسلحین غوطه شرقی قادر به دسترسی به خارج غوطه بوده اند؟
شاید هیچ پاسخی به این سوال گویاتر از سفر “زهران علوش” رهبر سابق و سرشناس گروه جیش الاسلام و برادرش (محمد علوش از فرماندهان فعلی جیش الاسلام در دوما)، به ترکیه نباشد. علوش در سال ۲۰۱۵ و در اوج جنگ سوریه که تمام جبهات سوریه درگیر جنگی بی امان بود به راحتی به ترکیه سفر کرد، با چندین چهره مذهبی و سیاسی دیدار، در یک اجلاس شرکت کرد و سپس به غوطه شرقی و دوما بازگشت و این در حالی بود که تمام این دیدارها در مقابل دوربین های خبرگزاری ها انجام می شد.
لینک خبر در رسانه مسلحین: ظهور مفاجئ لزهران علوش فی ترکیا یثیر التساؤلات!
لینک خبر در رسانه ترکیه: Zehran Alluş, Muaz El-Hatib ile birlikte İstanbul’da görüntülendi (Foto)
زهران علوش رهبر پیشین جیش الاسلام و برادرش محمد علوش از فرماندهان فعلی جیش الاسلام سال ۲۰۱۵ استانبول ترکیه
علاوه بر این در تمام طول سالهای محاصره در غوطه این گروهها موفق به تامین حجم انبوهی از انواع مهمات سنگین، تامین قطعات لازم جهت ادوات جنگی، دارو، سوخت، ارزاق و … شده بودند، این خود نشان دهنده این است در طی این سالها این گروه اگر این گاز را در داخل غوطه تولید نکرده باشد دست کم قادر بوده این گاز را از خارج از غوطه وارد کند.
? آیا جیش الاسلام منابع مالی لازم جهت خرید گاز و یا تهیه مواد اولیه و تجهیزات تولید در اختیار داشته است؟
برای پاسخ به این سوال کافیست به ویدیو دعوای زهران علوش با دیگر فرماندهان فعال در غوطه شرقی (ویدیو مربوط به سال ۲۰۱۶ است) توجه کنید. مورد بحث اختلاف بر سر تقسیم ۱۲ میلیون دلار وجه اهدا شده توسط حامیان آنهاست که زهران علوش قبضه کرده و سهم دیگر گروهها را نمی دهد.
توجه شود که این تنها یک مورد از این مبالغ اهدایی است که در اختیار این گروه قرار گرفته است.
ویدیو دعوای زهران علوش با دیگر فرماندهان فعال در غوطه شرقی بر سر پولهای حامیان
? بررسی تلفات حمله:
این حمله بنابر اعلام مسلحین بیش از ۶۰ نفر کشته داشته است.
در روز حمله ۸ کیلومتر مربع مجموع مساحت مناطق مسکونی و اراضی کشاورزی تحت کنترل مسلحین در دوما بوده است. بنابر اعلام مسلحین چیزی حدود ۵۰ هزار نفر در لحظه حمله در دوما بوده اند. (این آمار تا ۱۰۰ هزار نفر هم محتمل است.)
این یعنی با احتساب زمینهای کشاورزی، ۵۰۰۰۰/۸=۶۲۵۰ نفر به طور متوسط در هر کیلومتر مربع در دوما ساکن بوده اند. [این رقم مسلما بیش از این خواهد بود چرا که ما اراضی کشاورزی را از مجموع مساحت کم نکردیم] آیا چنین تلفاتی در فضایی با چنین تراکم جمعیتی با حملات هوایی ادعایی مسلحین تناسب دارد؟ این تعداد تلفات بیشتر شبیه تعداد تلفات مترو ژاپن نیست؟ ( قضاوت در مورد این بخش از یادداشت به عهده مخاطب است و استناد یادداشت نمی باشد.)
? آیا تصویری واضح تر از این برای اثبات دروغ پردازی های رسانه های غربی و مسلحین مخالف دولت سوریه نیاز است؟
چرا خبرنگار مخالف دولت سوریه و خبرگزاری های غربی از یک تصویر به عنوان سند حملات برای تاریخ های متفاوت استفاده کرده اند؟
حسین الدغیم و ادعای حمله شیمیایی به دوما توسط مواد شیمیایی ایرانی در تاریخ ۷ آوریل
همان تصویر به عنوان حملات شیمیایی ماه ژانویه در غوطه
? مدارک و شواهد مسلحین در مورد حمله شیمیایی ادعایی:
تمام گفته های بالا در حالی هست که مسلحین و رسانه های غربی تاکنون هیچ مدرک قابل استناد و محکمی به جز نشان دادن بدن های تعدادی از کشته ها و فیلم هایی از مسمومیت افراد که میتواند مربوط به حادثه ی دیگر و یا حتی ساختگی باشد؛ ارائه نکرده اند.
در این میان تنها مدرک قابل توجه ای که به آن استناد میکنند، مربوط به کلیپ خانه ای است که ادعا میشود مورد حمله گازهای سمی قرار گرفته است.
اما با این حال شواهد و توضیحات به اندازه ای مضحک و نخ نماست که خود این شواهد، کلیت وجود چنین حمله ای را از ریشه زیر سوال میبرد؛ و از قضا میتواند شواهد و مدارک خوبی برای زیر سوال بردن حملات شیمیایی ادعایی دیگر، برای دولت سوریه فراهم کند.
یک روز پس از حمله ی ادعایی یعنی ۸ آوریل( ۱۹ فروردین) در کنار تصاویر کشته شدگان فیلمی از محل اصابت سیلندر گاز حاوی مواد سمی منتشر شد که خود فیلم باعث بوجود آمدن سوالات بسیاری شد.
در فیلم یک سیلندر گاز زرد رنگ مشابه آنچه که در حمله های ادعایی پیشین دیده بودیم به نمایش در می آید؛ سقف ساختمان نشان داده میشود که سوراخ بزرگ در آن ، نشان دهنده فرود آمدن احتمالی سیلندر گاز توسط هلیکوپترهای ارتش است.
اما سوال عجیب اینجاست که
۱. چرا این سیلندر گاز با اینکه از مسافت بسیار بالایی بروی هدف رها شده اما پس از برخورد با سقف و عبور از آن و نشستن بر روی زمین هیچ آسیب خاصی ندیده است!
۲. اصلا چرا درب سیلندر گاز پس از چنین اصابتی هنوز بسته است؟!
این در حالی است که در حملات ادعایی پیشین در دیگر مناطق سوریه وضعیت سیلندر گاز پس از حمله بدین شکل به نمایش در می آمد:
دومین فیلم، از یکی دیگر از محلهای اصابت در روز بعد یعنی ۹ آوریل(۲۰ فروردین) گرفته شد و در تاریخ ۱۰ آوریل(۲۱ فروردین) به نمایش در آمد . در فیلم سقف یک ساختمان یا مکانی شبیه به سقف نشان داده میشود که سیلندر گاز مقداری دچار سوختگی شده است.
اما نکته اینجاست که در فاصله بین فیلم اول و دوم و به گواه فیلم و تصاویر رسانه های مخالفین، نیروهای روسی برای بازدید از محل و بررسی حمله شیمیایی صورت گرفته در محل ادعایی حضور یافتند و هیچ مدرکی دال بر حمله شیمیایی کشف نشد و فیلم دوم دقیقا پس از خروج نیروهای روسیه از محل توسط مسلحین منتشر شد.
۱. چرا فیلم دوم که میتواند بهتر و موثق تر از فیلم اول باشد از همان اول منتشر نشد و دقیقا پس از خارج شدن روسها از منطقه ادعایی منتشر شد؟
۲. آیا غیر از این است که کلاه سفید ها پس از انتقاد صورت گرفته از فیلم اولی و در اقدامی برنامه ریزی شده قصد وارونه نشان دادن گزارش روس ها و جبران اشتباهات فاحش خود در سیلندر گاز اولی را داشتند؟
۳. اصلا چرا بازرسان سازمان ملل برای بررسی حادثه در منطقه حاضر نشدند؟! ..
همین مقدار از شواهد غیرقابل بررسی و غیرقابل تایید، دست مایه و بهانه ی رسانه های غربی و دولت آمریکا برای برپایی چنین غوغای بزرگی در سطح منطقه برای دست اندازی و حمله به سوریه شد!
? آیا دولت سوریه نیاز به چنین حرکتی در چنین زمانی داشت؟
سوال بزرگ و واقعیت مسلمی که به راحتی توسط رسانه های غالب غرب نادیده گرفته میشود این است که آیا دولت سوریه نیاز به چنین حرکتی در چنین زمانی داشت؟ آنهم درست در زمانی که مسلحین با توافق تخلیه موافقت کرده و در حال خروج از منطقه بودند و حتی قبل از وقوع این حادثه نیز مسلحین به همراه خانواده هایشان در حال ترک دوما بودند.
چرا باید چنین حمله ای آنهم در زمانی که ارتش سوریه دست بالا را در اختیار دارد و به پیروزی بزرگی رسیده است انجام شود تا بهانه های لازم برای زیر سوال بردن پیروزی اش و دلایل حمله به سوریه را فراهم کند؟!!
ارتش سوریه در وضعیت هایی بدتر از این اقدام به چنین کاری نکرده است چه برسد به اکنون آنهم در وضعیت دوما که پیروزی قطعی از آن دولت سوریه است.
رضا الباشا خبرنگار مستقل سوری در یکی از پست های اخیر خود در صفحه شخصی اش نوشت : سه سال پیش که مسلحین عملیات فتح حلب را آغاز کردند و حلب در خطر سقوط کامل قرار داشت؛ ساختمان(مهم) تحقیقات نظامی (در غرب حلب) سقوط کرد و بدست مسلحین افتاد؛ یکی از نیروها درخواست کرد تا با استفاده از گاز سمی و بدون وارد آوردن خسارات خاصی به ساختمان، منطقه مذکور پس گرفته شود؛ اما این پیشنهاد توسط فرمانده نظامی رد شد و اکیدا هشدار داده شد که در صورت استفاده از سلاح غیر متعارف فرد خاطی محاکمه نظامی خواهد شد و خود من شخصا شاهد این موضوع بودم..
این ساختمان پس گرفته نشد و اکنون همچنان در اشغال مسلحین است.
این موضوع مربوط به زمانی است که ارتش سوریه در بدترین زمان خود قرار داشت و حلب در تهدید سقوط بود؛ چطور میتوانم باور کنم اکنون که ارتش سوریه در بهترین وضع خود و در حال آزادسازی کل سوریه است چنین کاری صورت بگیرد…
پی نوشت:
ما به دنبال تایید یا سرپوش گذاشتن بر جنایت های صورت گرفته در جنگ سوریه نیستیم ولی همان اندازه که جنایت، زشت و غیر قابل قبول است؛ دروغ گفتن و “زمینه سازی” برای انجام جنایت های بزرگتر و زشت تر؛ غیر قابل قبول تر و غیر انسانی تر است.
“اگر دین ندارید، لااقل آزاد باشید!”
یادداشت بالا را می پسندید؟ هم اکنون از ما حمایت کنید!
[maxbutton id=”1″ ] [maxbutton id=”2″ ] [maxbutton id=”3″ ] [maxbutton id=”4″ ] [maxbutton id=”5″ ]
دیدگاه
با سلا و تشکر
مطالب ارزنده همراه با شواهد و قراین معقولانه ای رو بیان فرمودین جناب ادمین گرامی.
اگر این نوع اخبار و مستندات به گوش ازادمردان جهان برسه حتما شیاطین همراه با رسانه های جعلی شون رسوا خواهند شد.
متاسفانه شیاطین از رسانه ها و فیلم و تبلیغات دروغین خیلی بهتره میبرن.
این مدارک اگر در سازمان ملل به نمایش در می آمد حتما تاثیر گذار بود در اذهان عمومی.
مقاله خوبی بود.
به دور از هرگونه غرض و تعصب یک و حتی فقط یک هدف استراتزیک در کنار ده ها ضرر اشکار حمله شیمیایی در این شرایط از طرف دولت متصور است؟؟ در زمانی که نود درصد غوطه و تمام شهرک ها و روستا ها بجز دوما پاکسازی شده اند و برتری کامل نظامی با ارتش سوریه ست هم زمان مذاکرات انتقال با جیش الاسلام هم به سود دولت پیش میرود و ان ها هیچگونه اهرم فشاری در اخرین فاز پاکسازی غوطه ندارند چه توجیه نظامی وجود دارد به دادن بهانه اشکاری که ار ها هم ازموده شده است به طرف غربی برای موج سواری اش. کم بر سر نفس عملیات غوطه کار روانی و پروپاگاندا صورت گرفته بود تا همینجا؟؟ ان هم در حدی انجام شود که اسیب دیده های ادعایی محدود به چند ده غیر نظامی باشند. به قول یکی از دوستان با پیاز و سیب زمینی بمباران میکردند موثر تر بود.
البته همانطور که هیلی در سازمان ملل گفت حتی تاییده سازمان سلاح های شیمیایی هم برایشان اهمیتی ندارد دنبال بهانه دیگری هستند برای سرپوش شکست هایشان در منطقه.
اطمینان دارم ارتش سوریه در نبرد اخیر از سلاح شیمیایی استفاده نکرده است، اصلا دلیلی نداشته که اینکار را بکند، کار غوطه تمام بوده واقعا چرا از سلاح شیمیایی استفاده کند. یکسره شدن کار غوطه برای غربیها خیلی سنگین بوده، جلوی چشمشان غوطه آزاد شد و هیچ غلطی هم نتوانسته بودند بکنند. باید کاری میکردن، حالا هم این موضوع را علم کرده اند.
عالی تحلیل کاملا درست و کامل و به جایی بود
عالی بود. ممنون
english please
سلام اینکه کاملا واضحه ارتش سوریه نیازی به استفاده از سلاح شیمایی نداره در این شرایط علاوه بر کارشناسان مردم عادی هم اینو میدونن اما به نظر من اینکه بگیم این کار بهانه حمله احتمالی آمریکا به سوریه خواهد شد برای سرپوش گذاشتن به شکست های پی در پی آمریکا در منطقه هم جای اشکال داره چون در حال حاضر هم بیش از۷۰درصد میدانهای نفتی سوریه متاسفانه در اشغال امریکاست