بر اساس آنچه که رسانه های صهیونیستی عنوان کردند، مرحله سوم عملیات ارتش اسرائیل در نوار غزه شامل خروج از مواضع شمالی نوار غزه، تداوم حملات زمینی و هوایی و ایجاد یک منطقه حائل امنیتی در سراسر نوار غزه است. اما منابع نظامی اسرائیلی از یک مرحله اطلاعاتی-امنیتی صحبت کرده‌اند که موضوعات زیادی را درباره ابعاد مرحله سوم عملیات بوجود می‌آورد.

عقب نشینی و آغاز عملیات اطلاعاتی-امنیتی:
به نظر می‌رسد اسرائیل برای پیشگیری و مقابله با تهدیدات بزرگتر از جانب ایران یا جبهه لبنان، سعی دارد حملات هوایی و زمینی خود در نوار غزه را به طور هدفمندی کاهش دهد و به جای ویران کردن مناطق باقیمانده از نوار غزه، به همان هدف اصلی خود یعنی “ترور یا بازداشت رهبران حماس” بپردازد. علاوه بر این فشارهای مالی زیادی به کابینه رژیم صهیونیستی وارد شده و ارتش باید برای مقابله با تهدیدات بزرگتر ذخایر تسلیحاتی خود را حفظ کند. بنابراین در این مرحله از جنگ، فعالیت سازمان های اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل برجسته تر خواهد و عملیات های اطلاعاتی و امنیتی افزایش خواهد یافت. این موضوع با ترور شهید سید رضی موسوی نمود بیشتری یافته و نشان می‌دهد که ارتش اسرائیل خود را برای اقدام علیه تمام گروه‌های مقاومت آماده کرده است.

علاوه بر این، درگیری های زمینی در غزه با بن بست جدی روبرو شده و خطوط درگیری حدود ده روز است تغییری خاصی پیدا نکرده است. ضربات سنگین گروه‌های فلسطینی که در ویدیوهای متعددی شاهد آن بودیم تلفات و خسارات قابل توجهی به اسرائیل وارد کرد و منجر به این شد که سران ارتش اسرائیل برای پایان مرحله دوم عملیات زمینی سریع تر اقدام کنند. همچنین فشارهای بین المللی بر روی غربی‌ها افزایش یافته و میل دولت جوزف بایدن برای همراهی و سرپوش گذاشتن بر جنایات اسرائیل در نوار غزه کاهش یافته است.

منطقه حائل امنیتی:
جزئیات دقیق منطقه حائل امنیتی به طور دقیق مشخص نیست و طبق اطلاعات رسانه‌های صهیونیستی و غربی منطقه حائل، منطقه ای به عرض ۱ کیلومتر (یا به روایت دیگری ۲ الی ۴ کیلومتر) است که در سراسر نوار غزه ایجاد خواهد شد.

مذاکرات آتش بس:
شاید یکی از دلایلی که منجر به آغاز مرحله سوم عملیات اسرائیل در این برهه از زمان شد، عدم موافقت مقاومت فلسطین با برقراری آتش بس موقت برای دومین بار بود. مهم ترین هدف صهیونیست ها از اجرای عملیات زمینی در نوار غزه، آزادی اسرای اسرائیلی بود که نه تنها محقق نشد بلکه تلاش‌های متعدد نیروهای ویژه ارتش اسرائیل برای نفوذ به محل استقرار اسرا شکست خورده و آبروریزی سنگینی را برای اسرائیل به بار آورد.

در مجموع اسرائیل همچنان از حمایت صهیونیست های آمریکایی و اروپایی برخوردار است و برای ادامه جنگ در نوار غزه وقت دارد. زمان اجرای مرحله سوم عملیات ۹ ماه الی دو سال عنوان شده است؛ بنابراین برای مذاکره و توقف جنگ ضرورتی دیده نمی‌شود. البته موضوع اسرای اسرائیلی فشار و تبعات داخلی زیادی را متوجه رژیم صهیونیستی کرده است اما این فشارها تاکنون منجر به تحولی در تصمیمات این رژیم در مذاکرات نشده است. اسرای اسرائیل مهم‌ترین امتیاز مقاومت فلسطین در مذاکرات است و کار رسانه‌ای بر روی مسئله اسرا تاثیر مهمی در شکل گیری تظاهرات و مطالبه گری صهیونیست ها خواهد داشت.

به طور کلی طرح پیشین ارتش اسرائیل برای تسلیم کردن گروه‌های مقاومت فلسطین با شکست مواجه شده و علیرغم پیشروی زمینی اسرائیلی ها در نوار غزه، در تحقق اهداف اصلی آنها از جمله: آزادی کامل اسرا، نابودی حماس و حذف سران گروه‌های مقاومت ناکام مانده است. بی شک اگر مقاومت فلسطین ادامه یابد و ضربات خارجی به مواضع و منافع اسرائیل افزایش یابد، مرحله سوم بسیار زودتر از موعد اعلام شده به پایان خواهد رسید. البته نه با نابودی مقاومت، بلکه با پیروزی و امید آفرینی برای آزادسازی کل فلسطین.

بیشتر بخوانید: مرحله سوم عملیات اسرائیل در غزه چگونه خواهد بود؟

تحولات جهان اسلام
تحولات جهان اسلام
"تحولات جهان اسلام" اولین و تنها رسانه تخصصی پوشش اخبار و تحولات منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا با ارائه دقیق ترین و بروزترین نقشه های میدانی. رویکرد "مجموعه تحولات"، رصد دقیق درگیریهای منطقه و بصورت ویژه جهان اسلام و ارائه بروزترین نقشه های میدانی و تحلیل ها از مسائل جاری و فرا روی منطقه است.
  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.