اردوغان “حامی” مظلومان فلسطین!
در این نوشتار برآنیم تا با بررسی رفتار حاکمیت ترکیه و شخص اردوغان در موضوع قدس، تصویر روشن تری از تاثیر پارامتر قدس در معادله سیاست داخلی و خارجی ترکیه به دست آوریم.
شاید هیچ کشوری، در ماجرای انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس و به خاک و خون کشیدن بیش از ۲۴۵۵ نفر توسط رژیم صهیونیستی در مرزهای غزه، بیش از ترکیه، در مقام گفتار و کردار از مردم مظلوم فلسطین “حمایت” نکرده باشد، ترکیه علاوه بر فراخوانی سفرای خود از واشنگتن و تلاویو، سفیر رژیم صهیونیستی در آنکارا را عنصر نامطلوب نامید.
۲۹ ژانویه ۲۰۰۹
اردوغان در یک جدال کلامی یک دقیقه ای با “شیمون پرز” در اجلاس داووس که در ترکیه به ماجرای “یک دقیقه” مشهور شد، به شدت سیاست های پرز و اسرائیل را در کشتار کودکان و … را به باد انتقاد گرفت و اجلاس را نیمه کاره رها کرد.سکوی پرتاب داووس اردوغان را به قله افکار عمومی جهان اسلام و حتی جریان های چپ گرای داخلی و خارجی ترکیه پرتاب کرد.
۲۹ مارس ۲۰۰۹
تنها دو ماه بعد از اجلاس داووس انتخابات محلی برگزار شد و حزب عدالت توسعه موفق شد ۳۸ درصد آرا را به خود اختصاص دهد.
۱۸ آوریل ۲۰۱۸
دولت ترکیه علی رغم مخالفت اپوزیسیون،اعلام کرد، انتخابات سال ۲۰۱۸ که قرار بود در ماه نوامبر انجام شود چند ماه زودتر و در ۲۴ ژوئن برگزار خواهد شد.
۱۴ می ۲۰۱۸
سفارت آمریکا به بیت المقدس منتقل می شود، همزمان بیش از ۳۰۰۰ نفر فلسطینی شامل ۸ کودک در مرز غزه در اعتراض به این حرکت توسط سربازان صهیونیست کشته و زخمی می شوند.
اردوغان ضمن فراخوانی سفرای خود از واشنگتن و تل آویو، سفیر اسرائیل را عنصر نامطلوب می نامد و انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس را شدیدا محکوم می کند.
این در حالی است که اردوغان در سال ۲۰۰۵ طی سفر به اسرائیل پس از مورد استقبال قرار گرفتن با جمله “به اورشلیم پایتخت یهودی ها خوش آمدید” توسط “آریل شارون” ، با لبخند رضایت به این خوش آمدگویی پاسخ داده بود.(مستند به ویدیو)
اردوغان اکنون، نزدیک به یک ماه با انتخابات سرنوشت ساز ۲۴ ژوئن فاصله دارد و به طرز شگفت انگیزی یک تسلسل در حال روی دادن است.
آیا هم پوشانی اظهارات ضد اسرائیلی اردوغان و ایام تبلیغات انتخاباتی در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۸ یک تقارن زمانی صرف است؟ آیا اطلاع از زمان تقریبی انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس باعث شد اردوغان انتخابات را زودتر از موعد مقرر برگزار کند؟
دلایل ملی اردوغان برای عدم حمایت از قدس:
صرف نظر از منافع ترکیه در تبادلات اقتصادی و همکاری های نظامی با اسرائیل، اردوغان دلایل ملی زیادی برای عدم حمایت از مردم فلسطین دارد، این دلایل را پرفسور “احمد گولر” به تفصیل در مقاله ای در وبسایت ” www.turkishnews.com” تحت عنوان “برای فلسطینیانی که به اصطلاح نسل کشی ارامنه را به رسمیت شناخته اند قیام کردیم” آورده است.
[ مقاله احمد گولر در سال ۲۰۱۷ و همزمان با تشکیل اجلاس همکاری اسلامی با موضوع محکومیت انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس نوشته شده است]
گولر می نویسد:
“…در راه حمایت از مسئله فلسطین،ترکیه جهان را بر صحنه آورد،بیت المقدس شرقی را به عنوان پایتخت فلسطین مورد شناسایی قرار داد، اما در عین حال فراموش کرد که همین فلسطین در سال ۲۰۱۵ به مناسبت یکصدمین سالگرد نسل کشی ارمنیان تمبر منتشر کرده، مراسم میلاد حضرت مسیح در کلیسای ارمنیان بیتاللحم در سال ۲۰۱۶ با حضور “محمود عباس”، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین برگزار شد. و در همان جا محمود عباس “ارمنیان را نمک فلسطین” دانسته و تاکید نمود آنان هرگز نباید این سرزمین را ترک کنند…
…همین محمود عباس وضع مردم فلسطین را با سال های نسلکشی ارمنیان مشابه دانسته است. جدای از آن “سرژ سرکیسیان”، همتای ارمنستانی خود را به فلسطین دعوت نموده و اظهار امیدواری کرده است که با اقبال وی روبرو شود…”
علاوه بر آنچه گولر به آن اشاره کرد، هسته ی اولیه پ ک ک در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی غالبا در دره بقاع لبنان و از طریق “سازمان آزادیبخش فلسطین” آموزش دیدند.
همچنین “ارتش سری برای آزاد سازی ارمنستان بزرگ” ASALA با مساعدت سازمان آزادیبخش فلسطین در لبنان شکل گرفت. ASALA و PKK چه از طریق اتحاد ایدیولوژیک در قره باغ جمهوری آذربایجان و چه به صورت مجزا در سایر نقاط تهدیدات امنیتی جدی برای ترکیه ایجاد کردند، تهدیداتی که PKK موفق شده آن را هم چنان در سال ۲۰۱۸ به صورت بالفعل حفظ کند، گرچه ASALA چنین تهدیداتی را احتمالا به صورت بالقوه حفظ کرده باشد.
با در نظر گرفتن تمام این دلایل به علاوه منافع اقتصادی و نظامی ترکیه در رابطه با اسرائیل، بود که پس از حادثه ی “یک دقیقه” و فاجعه کشتی “ماوی مرمره” اردوغان آن جمله تاریخی “باید بپذیریم که به اسرائیل احتیاج داریم” را گفت.
این جمله استراتژی عریان استانبول در مواجهه با اسرائیل در تمام طول تاریخ ۷۰ ساله تشکیل این رژیم است.
این بار هم نباید برای اعتراضات اردوغان، اصالت قائل شد چرا که به موازات این جنگ زرگری، همین چند روز پیش استانبول میزبان جشن ۷۰ سالگی تشکیل اسرائیل بود، جشنی که در آن تعداد زیادی از سفرا، سیاسیون و فعالان اقتصادی ترکیه و اسرائیل شرکت کردند و پارلمان ترکیه طرح کاهش روابط با اسرائیل را رد کرد.
پر واضح است که در پس اعتراضات و لفاظی های اخیر اردوغان علیه اسرائیل، روابط اقتصادی، تجاری و نظامی آشکار و پنهان ترکیه با اسرائیل و بالعکس، نشان از سطح دوستی و ارتباطات بین این دو کشور است.
بنابراین تا زمانی که حرف و عمل یکی نباشد؛ چنین اعتراضاتی برای آنهایی که میدانند، هیچ ارزش خاصی ندارد…
دیدگاه
بنده در سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲ که حکومت لایکی بلنت اجویت حاکم بود و دختران محجبه به دانشگاه راهی نداشتن و مذهبیون رو مثل زمان شاه ملعون در جلسات دستگیر و بازداشت میکردند زندگی کردم.
چند سالی هست که به خاطر کار ترکیه در رفت و آمد هستم و میبینم که دولت فعلی ترکیه طوری عمل کرده که قوانین سخت بر علیه خانم های محجبه و مذهبیون برداشته شده و تعداد بیشتری از خانم ها اهل حجاب اسلامی شده اند
به نظر شخص بنده دولت ترکیه در این زمینه حسن نیت خودش رو به اثبات رسانده و فکر نمیکنم در بحث فلسطین دوگانه و با نیت بدی عمل کنه کما اینکه در گذشته هم حامی فلسطینیان بودند مردم ترکیه/ از قیام ها و اعتراضات مردم مصر و فلسطین و سوریه(البته در رابطه با سوریه مقرضانه) هم حمایت کرده.
اقای عزیز ترکیه هیچوقت به فکر مسلمانا نبوده فقط از مسلمونا استفاده ابزاری کنه تنها کشوری که تو منطقه به فکر مسلمونای فلسطینه ایرانه
ترکیه اگه به فکر مسلمونا بود هیچوقت از داعش و تروریستهایی که دستشون به قتل مسلمونا اغشته بود حمایت نمی کرد ترکیه در قتل مسلمان های منطقه شریکه
سلام
اینکه به قدرت رسیدن نجم الدین اربکان و در امتداد اون اردوغان باعث گشایش هایی نسبی برای قشر مذهبی جامعه ترکیه شد، نه مورد تردید نگارنده است و نه موضوع این مقاله!
لازم می دونم روشن تر خدمتون عرض کنم، نظر نگارنده این هست آلترناتیو های اردوغان به هیچ وجه سیاست منطقه ای بهتری از اردوغان نخواهند داشت. سیاست های خارجی جمهوری ترکیه با تلورانسی مشخص همواره حول سیاست های کمالیستی(آتاتورکیستی) نوسان داشته حال این تلورانس در زمان اردوغان با چاشنی اخوانیستی همراه شده. هر حزب و شخص دیگری هم سر کار بیاد نهایتا قادر خواهد بود با تغییر این چاشنی، تغییرات محدود منطقه ای ایجاد کند. اونچه ما در روابطمون از سیاست های ترکیه مهم است مبتنی بر دو اصل
۱.تمامیت ارضی
۲.حمایت از جبهه مقاومت
هست. اردوغان کم خطر ترین سیاستمدار ترکیه برای تمامیت ارضی ما بود که صراحتا ما رو به تجزیه از طریق آذری ها تهدید کرد(مستند به ویدیو) انتظار تسهیل حمایت ما از جبهه مقاومت ناشی از اتخاذ سیاست های منطقه ای ترکیه در زمان اردوغان در ایده آل ترین حالت ممکن هم انتظار بیجایی بود و هست و خواهد بود. اما همین شرایط در حضور اپوزیسیون اردوغان بسیار بدتر خواهد بود.
در خصوص اینکه فرمودید اردوغان از مسلمین حمایت کرده در مصر و …. خیر اینگونه نیست، اردوغان از اخوان المسلمین حمایت کرد در مصر، اگر این حمایت رو شما مترادف حمایت از مسلمین بدونید پس نباید به حمایت اردوغان در سوریه از جریانات “جهادی” لقب “مغرضانه” بدید چرا که غالب این جریانات در سوریه در بستر تفکرات اخوانی شکل گرفتند.
وقتی میشه به این حمایت ها گفت “حمایت از مسلمین” که اردوغان به گروههایی خارج از دائره ایدئولوژیک خودش کمک کنه، مثل حمایت ایران از جنبش حماس که به لحاظ ایدئولوژیک خودش رو در جبهه مخالف گروههای شیعه تعریف کرده. مصداق بارز این عدم حمایت رو در بحرین شاهد بودیم که اردوغان همواره حمایت خودش رو از سرکوب مردم بحرین اعلام کرده.
اردوغان لاف اضافی می زنه ترکیه چه گلی به سر کردهای مسلمانش زده که بخواد به سر فلسطین بزنه اگر ترکیه راست میگه پس چرا به کردهای مسلمانش رحم میکنه ترکیه جعلی فقط به فکر احیای امپراطوری عثمانی تا همهملت ها و قومیت های مسلمان رو به زیر سلطه ترک ها دربیاره اما کور خونده تا ایران هست همه نقشه های کثیف اردوغان نقش برابه یا حق
چون کردها سربازان پیاده نظام آمریکا شدن برای تجزیه کشورهای منطقه و نقشه شوم کفار برای خاور میانه جدید
ترکبه و عردوغان هم جاده صاف کن صهیونیستها و آمریکا برا اجرای نقشه شوم «خاورمیانه بزرگ» هستن! فراموش نکن که حمایتهای ترکیه تروریست از وهابیون النصره و ارتش آزاد و داعش باعث شکل گیری فاجعه سوریه شد! البته که حواسمون به پانکردها هست اما وای به حال پانترکهای مزدور عردوغان که سرنوشتشون سرتنوشت امثال پیشه وریه
من به عنوان یه کورد ایرانی از کشورم می خوام تا از کورد های ترکیه عراق سوریه حمایت کنه زیرا کوردها هرجا که باشن ایرانیند
اردوغان فقط ازنام اسلام و مسلمانی استفاده ابزاری برای رسیدن به اهداف خود میکند به واقع مرد هزار چهره خاورمیانه است
از سایت محترم تحولات جهان اسلام درخواست دارم که یه سری به سایت های یول پرس و چیچست نیوز بزنید که معلوم نیست از طره چه جریان هایی هدایت میشن یا حق
سلام
ما در مورد هیچ ضمیر خاصی صحبت نمیکنیم.
اما وقتی مقام معظم رهبری در مورد پروژه “نفوذ” صحبت کردند، متاسفانه خیلی از مسئولین به مانند گذشته به صورت شریفاتی با چاپ بنر، استفاده بر علیه رقبای سیاسی و … از این روشنگری عبور کردند.
در بحث دامن زدن به اختلافات قومی، چیزی که جالبه اینکه به هیچ وجه باکو، ترکیه، عربستان، اسرائیل و … این طرح خودشون رو مخفی نمی کنند. در صورتی که همین کشورها در بحث اختلافات مذهبی هم دخیل هستند اما همیشه مداخلات مذهبی خودشون رو کتمان کردند. در بحث اختلافات قومی و پروژه نفوذ در این زمینه نظر بنده این هست که واقعا باری به هر جهت برخورد شده.
بسیار دقیق
ماشاله به شما. کجاش دقیقه در همه انتخابات ترکیه در این ۲۰ سال حزب عدالت و توسعه پیروز بوده. فقط در مورد تغییر قانون اساسی مخالفین کمی موفق نشان دادند. در این انتخابات هم رقیبی برای اردوغان نیست. حتی قلیجلار اوغلو رهبر بزرگترین حزب مخالف تاجایی که میدانم شرکت نمیکند.
آقای اسماعیل زیر تمام پست های مربوط به ترکیه و آذربایجان به عنوان حافظ منافع اردوغان و علیف حضور دارند:
۱.شرکت نکردن کمال کلیچداراغلو در انتخابات به معنی عدم حضور chp نیست، “محرم اینجه” نماینده این حزب در انتخابات هست.
۲.در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴ اردوغان تنها موفق به کسب ۵۱.۷۹ درصد آرا شد یعنی به صورت کاملا ناپلئونی ۵۰+۱ درصد آرا رو به خود اختصاص داد، چه بسا اگر انتخابات به دور دوم می کشید نتیجه دلخواه اردوغان نبود.(یعنی فرمایش شما در مورد بی رقیب بودن اردوغان چندان با واقعیت انطباق نداره)
۳.در انتخابات محلی سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۴ حزب اردوغان به ترتیب ۳۸ و ۴۳ درصد آرا رو به خود اختصاص داد.
۴.در رفراندوم قانون اساسی ۲۰۱۷ اصلاحات مدنظر اردوغان در انتخاباتی بحث برانگیز تنها ۵۱ درصد آرای EVET گرفت. اپوزیسیون انتخابات رو همراه با تخلفات گسترده،رعایت نشدن استانداردهای جهانی، چاپ ۱.۵ میلون تعرفه غیر قانونی و ..دونست.
۵. بعد از کودتای آوریل اردوغان یک کودتای سیاسی و حتی اجتماعی تمام عیار کرد و دهها هزارنفر رو زندانی و بیکار کرد. دستگاه قضایی رو به یک ارگان غیر مستقل تبدیل کرد.
۶.بخشی از صحبت شما تنها در مورد انتخابات پارلمانی صادق هست که در اونجا در چند دوره اخیر حزب عدالت و توسعه تونسته بیش از ۵۰ درصد کرسی ها رو به دست بیاره و در مورد انتخابات ریاست جمهوری و محلی به هیچ وجه صادق نیست.
نتیجه: اردوغان بی رقیب نیست، هواداران اردوغان شامل بخش عمده ای از جامعه مذهبی و طبقه غیر تحصیل کرده و کم درآمد مسلما همچنان از او حمایت خواهد کرد، در صورت وقوع تخلفات انتخاباتی، دستگاه قضا که به نفع اردوغان تصفیه شده است، به راحتی بر این تخلفات چشم خواهد بست.
احتمالا این آخرین باریست که به سایت تحولات سر میبزنم. شاید ۴ سال پیش تصادفا با وبلاگ تحولات آشنا شدم اخبار جبهه مقاومت را دنبال میکردم. متاسفم که براحتی به مخالف نظراتتان انگ میزنید. آن موقع ارمنستان جزیی از تحولات جهان اسلام نبود. من نه پانترک هستم نه حافظ منافع کسی. چون برخلاف شما مفهوم هر دورا میدانم. فقط دو خط نوشتم برای پاسخ به عبارت دقیقا.
اینکه قلیجلار اوغلو نفر اول قویترین حزب مخالف حضور نداره یعنی حتمی دانستن پیروزی اردوغان. مخوصا که با یکی از احزاب قوی ناسیونالیست اعتلاف هم کرده اند. مادامی که مخالفان امکان عملی اعتلاف و اتحاد ندارند شانسی برای پیروزی ندارند. با پیروزی حزب عدالت و توسعه تحولات اقتصادی نوین و افزایش تولیدات و صادرات و توریسم و سرمایه گزاری خارجی و همه اینها سطح رفاه را در ترکیه بالا برد و درآمد سرانه ترکیه چند برابر کرد. ولی این حزب راه انحصار طلبی را پیش گرفته. اردوغان هم سیاست ثابتی در پیش گرفته برای اقتدار خودش و حزبش در قدرت با چرخشهای سیاسی در مواقع نیاز در مورد ایران روسیه سوریه و کردها. یا حق
شما که فرمودید دیگه قرار نیست از سایت بازدید کنید، جواب انچه به غلط نوشتید رو می دهیم تا مابقی مخاطبین از اطلاعات صحیح محروم نباشند
۱. همونطور که مطابق آمار در پاسخ قبلی عرض شد اساسا بی رقیب بودن اردوغان بی پایه و اساس هست.
۲.اینکه شما اصرار دارید به اعتبار عدم حضور کلیچدار اغلو، اردوغان رو بی رقیب بدونید، صرفا گمانه زنی هست، لازم است مخاطبین در جریان باشند، کلیچداراغلو در سال ۲۰۱۴ هم کاندید نبود و از قضا در سال ۲۰۱۴ حزب CHP نماینده مجزا در انتخابات نداشت، با این حال اردوغان به صورت کاملا ناپلئونی و با ۵۱.۷ درصد آرا از کشیده شدن انتخابات به دور دوم، نجات پیدا کرد. پس عدم حضور کلیچداراغلو به هیچ وجه مترادف با بی رقیب بودن اردوغان نیست.
۳.از پارامتر اقتصادی فرمودید، از آغاز سال ۲۰۱۸ تا همین امروز که من با شما صحبت میکنم، یعنی طی تنها ۵ ماه ارزش لیر ترکیه ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده، کاهش ارزش پول ملی یکی از تاثیرگذارترین پارامترهای اقتصادی بر افکار عمومی هست.
۴.ورود ما به موضوع مناقشه قره باغ و اخبار اوراسیا بنابر درخواست های مکرر مخاطبین بوده، در این راستا پرده از خیانت ها و جنایت های حاکمان ترکیه برداشتیم که در هیاهو و هوچی گری جریان های پانترکیستی مدفون شده بود، از ما نباید انتظار داشت به هواداری از طرفین درگیر در قره باغ چیزی بنویسیم، گرچه امثال شما مایل هستند در تعریف و تمجید از یک طرف مطلب منتشر بشه، چنین مطالبی در رسانه های حافظ منافع ترکیه و باکو فراوان یافت میشه از اون مطالب استفاده کنید.
۵.پیش بینی شخص بنده پیروزی اردوغان هست اما نه به صورت قاطع و با رقابت سالم که این رقابت ناسالم همین الان در تبلیغات ناعادلانه دولتی به نفع اردوغان مورد اعتراض رقبا قرار گرفته.
از زمان آتا ترک که ترکیه در محور فاشیسم همراه صهوینیسم قرار گرفت تا کنون هیچ تغییر اساسی علیه صهیونیسم مهاجم و ظالم نمی بینیم. زیرا اساس نظام و نظامیان ترکیه بر سیستم فاشیستی صهیونیستی پایه ریزی شده است . و تا هنگامی که عکس آتا ترک صهیونیست در تالارهای رسمی ترکیه پدیدار است این کشور یک مشکل برای جهان آزاد اسلامی و جبهه مقاومت است.
یکی از کارهایی که کشورمون باید انجام بده خنثی کردن فتنه پان تورک ها علیه ایرانه که فکر کنم از طرف سازمان کثیف میت ترکیه هدایت میشن که متاسفانه احساس میکنم از طرف برخی********* در ضمن لطفا به این سایت هایی که گفتم حتما سر بزنید
کشور ترکیه کشور دوست و مقتدری که اشتباهاتی هم داشته و داره و مثل ما به منافع خودش بیشتر فکر میکنه.
اما باید مراقب پان کردهای منطقه بود که در فکر تجزیه هستند.
اولا نوکر دربست آمریکا و حامی تروریستهای وهابی نمیتونه دوست ما باشه! دوما اشتباهات نه! خیانتهایی انجام داده که اصلا قابل ماست مالی نیست! سوما ما به منافع جهان اسلام و کشورهای منطقه فکر میکنیم اما عردوغان آتا ترور به تفکر شوم «احیای عثمانی» و نوکری غرب فکر میکنه، چهارما پانترکهای مزدور به همون اندازه پانکردها خطرناکن و حواسمون به جفتشون هست پس نگران نباش!
این تفکر پان تورکیسمی متاسفانه در بین ترکای ایران نفوذ بسیاری کرده تاحدی در همین دو سه سال اخیر در بازی تراکتور سازی از لفظ خلیج عربی استفاده کردن یا این که پلا کارت هایی که روی اون به انگلیسی نوشته شده بود azarbijan isnt iran یعنی هذربایجان جزو ایران نیست یا حمایت تماشاگران تراکتور سازی از سرمربی ترکیه ای به این بهانه که اون سرمربی همزبانشون هست یا نشان دادن علامت های پان تورکی توسط طرفداران تراکتورسازی اینا رو گفتن تا به سایت گرامی شما اینو یاداوری کنم که بعضی جریان های کثیف چشم طمع برای تجزیه کشورمون دوختن یا حق
بله اطلاع داریم .
البته این افراد جزو درصد بسیار ناچیزی از مردم شریف شمال غرب ایران محسوب میشوند و فریبکارانه از هر فرصتی برای خودنمایی استفاده میکنند ..
روزی فوتبال، روزی اعتراضات مدنی، روزی زبان و …
تا زمانی که مردم شمال غرب ایران مطلع و هشیار هستند از بابت چنین اراذلی مشکلی متوجه کشور نخواهد بود.
متشکرم به نظر من توجه نموده ودر ضمن تا زمانی که ما کورد ها در اذربایجان غربی هستیم اجازه نخواهیم داد نقشه شوم اردوغان در شمال غرب جامه عمل بپوشونه همچنین افراد بسیارزیادی در بین قوم شریف اذری وجود داره که هنوز قلبشون برا کشورشون می تپه یا حق
لطفا شما مراقب اکراد تجزیه طلب باشید
چون درصد ترک های تجزیه طلب خیلی ناچیز و به راحتی قابل کنترل هستند!
مراقب همه تجزیه طلبان هستیم چه از نوع پانکرد چه پانترک! هر کی بخواد علیه تمامیت ارضی ایران غلطی بکنه مستقیم میره پیش پیشه ور و قاسملو
اذربایجان مردمش اذری هستند که از مردمان متمدن ایرانی اند و از نظر نژادی ربطی با ترک ها مغول ها ندارن