طی روزهای اخیر در خصوص وضعیت میدانی در شمال نوار غزه، نقشه های ضد و نقیضی منتشر شده است. عده ای بر این باورند که نیروهای اسرائیلی به کلی عقب نشینی کرده اند و عده ای دیگر هم عقب نشینی ارتش اسرائیل را قبول ندارد و با استناد به نقشه اندیشکده های آمریکایی و یا طرفدار اسرائیل، بر حضور اسرائیل در شهر غزه تاکید دارند! عده ای حماس را پیروز کامل میدانند و عده ای رژیم اسرائیل را.

در هر صورت تمام این اختلاف نظرها، سلیقه‌ها، مخالفتها، خوشایندها و ژست‌های متعصبانه تاثیری در اصل ماجرا و آنچه که در واقعیت در شمال نوار غزه میگذرد ندارد. مثلا وقتی که ده‌ها فیلم و گزارش از بیت حانون وجود دارد که تایید میکند نیروهای اسرائیلی از بیت حانون خارج شده و در حومه بیرونی شهر موضع گرفته اند، چه فرقی میکند که افرادی مانند وارمپر یا آن اندیشکده آمریکایی، بیت حانون را به‌طور کلی به رنگ آبی و در کنترل اسرائیل نشان دهند؟! خب بکنند، واقعیت که تغییر نمیکند؛ گذر زمان همه چیز را نشان خواهد داد…

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت نظامی در نوار غزه، روز ۹۷ام نبردها (نقشه میدانی)

برخی سوال میکنند که چرا رژیم اسرائیل از تصرفاتش در شهر غزه دست کشید و عقب نشینی کرد؟ جواب این پرسش این است اگر چه رژیم اسرائیل از بسیاری از مناطق در شمال غزه عقب نشینی کرده است، با این حال از شمال غزه دست نکشیده است و حتی برعکس، به برخی از اهداف نیز دست یافته است. هدف اصلی اسرائیل از حمله به نوار غزه، نابودی حماس عنوان شده بود. اما نابودی و از بین بردن نوار غزه و زیرساختهایش هدف دیگر رژیم و یا به زعم بعضی کارشناسان، هدف اصلی رژیم از حمله به نوار غزه است، زیرا آنها خود خوب میدانند که حماس و مقاومت که در واقع یک تفکر بنیادین است، با عملیات نظامی بدین شکل از بین نخواهد رفت.
بنابراین،
اولا، به دلیل تراکم بسیار زیاد بافت شهری و وجود حجم گسترده ای از تونل‌های کشف نشده، برقراری کنترل پایدار بر شهر و یا به‌عبارت دیگر دست یافتن به کنترل نظامی کامل بر شمال نوار غزه ممکن نیست و نیروهای اسرائیلی هر روز در کمین مبارزان فلسطینی گرفتار شده و تلفات خواهند داد.
ثانیا، هزینه‌های جنگ در غزه سرسام آور است و اسرائیلی ها ترجیح میدهند در وضعیت اقتصادی فعلی تا جای ممکن از هزینه های جنگ بکاهند.
ثالثا، ارتش رژیم اسرائیل ترجیح میدهد به‌جای سرگرم کردن نیروها در یک جنگ شهری بی پایان در شهر غزه و شمال نوار غزه، آنها را از این منطقه بیرون بکشد، ریکاوری کند و به دیگر جبهه‌های فعال در وسط و جنوب نوار غزه ارسال کند.
از این رو، با توجه به همه‌ی موارد بالا رژیم اسرائیل به این نتیجه رسیده است که بهترین کار، خروج از مناطق شهری شمال نوار غزه است. این موضوع در مورد وسط نوار غزه و جنوب نوار غزه نیز صدق میکند و اسرائیلی پس از ویرانی‌ها و کشتار نهایتا از آنها نیز عقب نشینی خواهند کرد.

حال باید پرسید: آیا رژیم اسرائیل گروه‌های مقاومت فلسطینی را در شهر غزه نابود کرده است و یا در تمام نوار غزه نابود خواهد کرد؟ خیر و نمی‌تواند. اما موفق به نابودی حداکثری زیرساخت‌ها و ویرانی کامل نوار غزه شده است. اینکه این واقعیت را پیروزی یا باخت تلقی کنیم به نوع نگاه و طرز تفکر شما بستگی دارد!

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. آرش یکشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۲ - ۰۰:۵۹

    خبرنگارها همشون اتفاق نظر دارن که جنگ در شمال غزه به پایان رسیده و از نظر نظامی حماس کنترلش رو بر شمال غزه از دست داده . حالا اینکه شماها اصرار دارین بگین نه همچنان شمال غزه و شهر غزه دست حماسه بحثش فرق میکنه

    پاسخ
  2. علی اس اس یکشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۲

    این چرا باز گذاشتید گفتم حتما چیز جدیدی گفتید دیدم نه همونه

    پاسخ
  3. وافن اس اس یکشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۸

    به نظر بنده در مسابقه ی فوتبال امروز ایران و فلسطین، بهتره که در صورت پیروزی حداقل شاااادی دیگه نکنیم یا نتیجه رو واگذار کنیم یا نهایتا اگر گل خوردیم مساوی کنیم. شاید این کمترین کاری باشه که بتونیم برای شادی مردم فلسطین در این شرایط بغرنج انجام بدیم. البته صرفا نظر شخصیم هست. ضمنا می دونم کامنت به پست ربط نداره ولی وظیفم بود که حداقل نظرم رو بگم چون پستی در این باره نذاشتید.🙏🏻

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.