عملیات مشترک ارتش پاکستان و ایران در مناطق مرزی ایالت بلوچستان
ارتش پاکستان و نیروهای مسلح ایران شامگاه سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳، مواضع گروههای تروریستی و تجزیه طلب را در ایالت بلوچستان پاکستان و استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران مورد حمله گسترده قرار دادند.
این عملیات پس از تفاهم ایران و پاکستان بر سر حل چالش های امنیتی مرزی سالهای گذشته در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ توافق و طراحی شد و پس از سفر اخیر عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران به شهر اسلام آباد، پایتخت پاکستان و دیدارهای وی با مقامات سیاسی و نظامی این کشور انجام شد.
طبق گزارش منابع محلی، جنگنده های ارتش پاکستان مناطق وسیعی از کوه سبز و مناطق نکر، پروم و گر را بمباران کردهاند. همچنین نیروهای مسلح ایران نیز با حملات پهپادی و راکتی حملات گستردهای در مناطق مرزی انجام دادهاند.
این مناطق محل تجمع و استقرار مسلحین گروههای تروریستی موسوم به جیش العدل و گروههای تجزیه طلب بلوچستان پاکستان است. منابع رسمی دو طرف تا این لحظه جزئیات دیگری از این عملیات منتشر نکردهاند.
گروه تروریستی موسوم به جیش العدل، در بیانیهای به کشته شدن ۱۲ تن از اعضای خود از جمله «مولوی حافظ ابراهیم سابکزئی» با نام مستعار حافظ حسان و «فقیرمحمد محمد زهی» با نام مستعار امیر عمر از مسئولان ارشد این گروه تروریستی اعتراف کرد. جیش العدل همچنین اعلام کرد که چهار نفر دیگر از اعضای این گروه تروریستی زخمی شدهاند.
برخی منابع داخلی نیز از کشته شدن صلاح الدین فاروقی، سرکرده جیش العدل خبر دادهاند که این خبر فعلا قابل تایید نیست. منابع رسمی ارتش پاکستان و نیروهای مسلح ایران تا این لحظه بیانیهای در خصوص عملیات علیه گروههای تروریستی در ایالت بلوچستان اعلام نکردهاند.
بیشتر بخوانید: ایران و پاکستان توافق امنیتی امضا میکنند
لازم به ذکر است که نیروهای قرارگاه قدس سپاه و واحدهای ضدتروریسم فراجا اخیرا یک عملیات امنیتی در استان سیستان و بلوچستان اجرا کردند که موجب بازداشت ۱۴ تروریست و کشته شدن ۸ نفر از آنها شد. این افراد در حملات متعدد گروه تروریستی تکفیری و تجزیه طلب به پاسگاههای نیروی انتظامی نقش مهمی داشتهاند.
گروه تروریستی موسوم به “جیش العدل” و عناصر وابسته به سازمان های امنیتی آمریکا و رژیم صهیونیستی، در جریان جنگ یک سال اخیر فلسطین، همگام با اقدامات رژیم اسرائیل علیه ایران، فعالیت گسترده و حملات تروریستی زیادی را در استان سیستان و بلوچستان اجرا کردند که موجب ناامنی و شهادت دهها تن از نیروهای انتظامی و مردم غیرنظامی شد. این اقدامات موجب شد تا دولت ایران و پاکستان با یک توافق امنیتی، دست به اجرای عملیات نظامی در مناطق مرزی دو کشور بزنند و برنامه غربیها برای توسعه فعالیت گروههای تروریستی در جنوب شرق ایران را باطل کنند.
دیدگاه
اگر اسرائیل سعی می کند ما را از مرزهایش دور کند ما هم باید چنین کنیم