مسجد سیاه رنگ الزهراء و توهم شیعه سازی در ادلب
افتتاح یک مسجد با معماری ویژه با نام الزهراء در حومه شهر ادلب جنجال آفرین شد.
به گزارش پایگاه تحلیلی – خبری «تحولات جهان اسلام» افتتاح مسجد الزهراء در روز جمعه ۱۸ آبان ماه که در معماری آن از سنگهای سیاه استفاده شده و عبارت لااله الاالله در آن به رنگ قرمز کار شده با جنجال روبرو شد.
برخی پایگاههای منتقد هیئت تحریر الشام و ابو محمد الجولانی با ایجاد جوی ملتهب افتتاح این مسجد آن هم در آستانه ولادت حضرت زینب علیها السلام به عنوان دختر حضرت زهرا سلام الله علیها که از سوی شیعیان جشن گرفته میشود را در راستای آنچه نزدیکی الجولانی به ایران و شیعیان میدانند و یا توطئه شیعی سازی ادلب، تلقی کردند.
این جو اعتراضی عجیب درحالی به وجود آمده که عموم اهل سنت در مناطق مختلف جهان از نام حضرت زهرا سلام الله علیها بهره برده و حضرت زهرا سلام الله علیها را به عنوان یکی از مهمترین شخصیتهای اسلامی میشناسند. به نظر میرسد بحران سوریه و تشدید جو مذهبی در سوریه باعث شکل گیری چنین اعتراضاتی شدهاست. در این بین برخی معتقدند که نام الزهرا نامی شیعی برای حضرت فاطمه سلام الله علیها میباشد و در میان اهل سنت متداول نیست.
برخی پایگاههای معترض که اطلاع چندانی از جوامع شیعه ندارند رنگ سیاه این مسجد و رنگ قرمز لااله الا الله به کار رفته در این مسجد را و همچنین رنگ سیاه لباس امام مسجد و ریش کوتاه امام مسجد را نشانهای بر ترویج تشیع در مناطق تحت سیطره جولانی و با اجازه او تلقی کردند.
برخی پایگاهها در مقایسهای خندهدار رنگ قرمز لااله الا الله را با رنگ قرمز یا حسین پرچم حرم امام حسین علیه السلام در کربلا و همچنین رنگ سیاه سنگهای به کار رفته در این مسجد را با تصویری شبانه که احتمالا به شام غریبان در کربلا و همچنین استفاده از پارچههای سیاه در ایام عزاداری امام حسین علیه السلام اختصاص دارد مقایسه کردهاند. سیاهیها و کتیبههایی که معمولا دیوارهای فیروزهای رنگ حرم سید الشهدا علیه السلام را به ویژه شب هنگام به رنگی تماما سیاه درمیآورد.
شگفت اینکه این اعتراضات از سوی کسانی که در ادلب به عنوان نخبگان محسوب میشوند نیز راه یافته است. در این بین احمد موفق زیدان چهره ضد ایرانی و ضد شیعی نزدیک به جولانی در تعبیری شگفت اظهار داشت که اهتمام اهل سنت داخل و خارج سوریه به مسجد الزهراء در شمال سوریه میزان توجه ایشان به انقلاب و زمینهای آزاد شده و هویت آن را نشان میدهد. او اظهار داشت که مسئولان به زودی اصلاحاتی را در خصوص مسجد به ویژه در خصوص تغییر نام آن اتخاذ خواهند کرد.
شیخ عبدالرزاق المهدی از مفتیان منتقد الجولانی در ادلب نیز طی اظهار نظری مسجد الزهراء را از وجوه مختلف مانند یک حسینیه دانست. او نام زهرا را از ابداعات شیعیان برای حضرت فاطمه دانست و شکل مسجد را شبیه حسینیههای جدید دانست، رنگ سیاه مسجد را نیز عبدالرزاق المهدی دیگر وجه شبه مسجد با حسینیه دانست، این در حالی است که میدانیم که شیعیان هیچ بنایی را به رنگ سیاه نمیسازند بلکه این به اصطلاح سیاهکوبیها و پارچه نوشتههای سیاه هستند که حسینیهها را در ایام عزاداری به رنگ سیاه درمیآورند.
المهدی در اظهاراتی عجیب لفظ جلاله استفاده شده در مسجد را نزدیک به لفظ جلاله در پرچم جمهوری اسلامی ایران تلقی کرد. لباس سیاه امام مسجد نیز از سوی او به شیعیان منسب شد. ابراهیم شاشو یکی از مفتیان ادلب و گردانندگان پایگاههای مجازی دیگر نیز نشانههای موجود در این مسجد را به آنچه توطئه شیعه سازی در ادلب تلقی کردند مرتبط ساختند. برخی دیگر نیز این مسجد را نشانهای آخرالزمانی دانستند.
با بالا گرفتن اعتراضات وزارت اوقاف دولت نجات در ادلب که به هیئت تحریر الشام وابسته است، در بیانیهای ضمن انتقاد تلویحی از پیکره مسجد، آنچه نشانههای شیعیانه تلقی شده را غیر آگاهانه دانست.
همچنین با بالاگرفتن جنجال بر سر ساخت این مسجد، حامیان مالی ساخت مسجد توضیحاتی پیرامون مسجد دادند. یکی از حامیان مالی اصلی ساخت مسجد اظهار داشت که او و برادرانش بنا به خواست مادرشان این مسجد را بنا کردهاند. وی اظهار داشت که نام مادر او زهرا است و نام مسجد از نام او گرفته شدهاست.
ابراهیم یاسین یکی دیگر از حامیان مالی مسجد اظهار داشت که واکنشهای منفی زیادی در این روزها دیده و اظهار داشت که رنگ سیاه مسجد مشکلی ندارد، چرا که کعبه و حتی مساجد دیگری در سوریه مانند مسجد خالد بن الولید در حمص نیز سیاه رنگ میباشد.
وی اظهار داشت اگر این مسجد در جای دیگری به جز ادلب ساخته شده بود حتما به عنوان یک بنای مدرن و متفاوت مورد تحسین قرار میگرفت.
دیدگاه