خبرنگار نظامی کانال ۱۱ رژیم اسرائیل ویدیویی منتشر کرده است که نشان میدهد در حمله بامداد جمعه یمنی‌ها به تل آویو، سامانه آمریکایی تاد برای رهگیری موشک یمنی بر فراز سرزمینهای اشغالی فعال شده است.

آمریکا در مهرماه (اواسط اکتبر) دو یا سه آتشبار از سامانه ضدبالستیک تاد را به همراه حدود ۱۰۰ پرسنل نظامی آمریکایی در سرزمین‌های اشغالی مستقر کرد. سامانه تاد در اصل برای مقابله با حملات تلافی جویانه احتمالی ایران علیه اماکن حساس اسرائیل در سرزمینهای اشغالی مستقر شده است. اما به نظر میرسد پس از عدم موفقیت سامانه های ضد بالستیک اسرائیلی آرو-۲ و آرو-۳ در مقابله با موشکهای هایپرسونیک یمنی، سامانه تاد برای کمک به رهگیری موشکها وارد صحنه شده است.

طبق ادعای اسرائیلی‌ها، پس از استقرار این سامانه در فلسطین اشغالی، این اولین بار است که سامانه تاد فعال شده است. در ویدیو منتشر شده هم پرسنل نظامی آمریکایی پس از شلیک تیر رهگیر تاد با ذوق زدگی میگوید “۱۸ سال منتظر این بودم.” (دیدن چنین لحظه‌ای)

فعال شدن سامانه تاد برای رهگیری موشک یمنی بر فراز فلسطین اشغالی

اما تاد واقعا چقدر موثر است؟!

به‌صورت خیلی خلاصه، در برابر یک یا دو موشک بالستیک شاید تا نسبت زیادی بله اما در برابر تعداد زیاد ورودی خیر.

هر آتشبار سامانه تاد دارای ۶ پرتابگر ۸ فروندی است؛ یعنی هر آتشبار در مجموع ۴۸ موشک دارد. آمریکا خود دارای ۷ آتشبار از سامانه ضد بالستیک تاد است و این سامانه برای دفاع از اماکن حساس آمریکا از اهمیت راهبردی بالایی برخوردار است. لاکهید‌مارتین، شرکت تولید کننده تاد اعلام کرده است تاکنون حدود ۸۰۰ تیر موشک تاد را تولید و به ارتش آمریکا تحویل داده است. در واقع ۷ آتشبار آمریکایی به ۳۳۶ تیر رهگیر تاد نیاز دارد و مابقی تیرها به‌عنوان ذخیره هستند.

حالا با توجه به این اطلاعات میتوان به خوبی درک کرد که چرا آمریکا نهایتا دو تا سه آتشبار از این سامانه را در اختیار اسرائیل قرار داده است. تعداد تولیدی این سامانه و تیرهای رهگیر آن بسیار محدود است و آمریکا نمیتواند همه تادها و موشکهای مورد نیاز خود را به اسرائیل بدهد.

در صورتی که سه آتشبار تاد در اسرائیل مستقر شده باشد یعنی ۱۴۴ تیر موشک رهگیر آماده به شلیک است و مقدار کمی هم از ذخایر موشکی تاد آمریکا در اختیار اسرائیل قرار داده شده است.

همانطور که گفته شد هدف اصلی از استقرار این سامانه ها در اسرائیل، مقابله با حملات ایران است. با این وجود باید توجه کرد که این سامانه در مقابل حجم انبوه موشک‌ها که در یک وعده عملیاتی به حدود ۲۰۰ موشک برسد به راحتی اشباع و اوت‌نامبر میشود و توانایی دفاعی خود را به شدت از دست میدهد. رمز موفقیت حملات یمنی همانند آنچه ایران انجام داد و یا میدهد، اشباع موثر این سامانه هاست. هرچه تعداد موشکهای هایپرسونیک بیشتری شلیک شود، میزان درصد موفقیت عملیات یمنی‌ها بیشتر خواهد شد.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.