باج خواهی اسرائیل برای تخلیه جنوب لبنان!
ارتش اسرائیل همزمان با عقب نشینی از شهرک الناقوره و دره حامول، خواهان تمدید مهلت حضور در جنوب لبنان و همچنین ایجاد یک منطقه حائل در نوار مرزی لبنان شده است.
بعد از اعلام عقب نشینی نیروهای اسرائیلی از جبهه جنوب غربی لبنان، کاروان ارتش لبنان تحت نظر یونیفیل و کمیته آمریکایی نظارت بر توافق آتش بس، کنترل شهرک الناقوره و منطقه حامول را تحویل گرفتند.
ارتش اسرائیل بعد از توافق آتش بس وارد الناقوره شده و حدود ۲۰ درصد از ساختمان های این شهرک را تخریب کرده است. الناقوره اولین شهرک مرزی در جنوب لبنان است که اسرائیل از آن عقب نشینی کرده و کنترل آن به ارتش لبنان واگذار شده است.
عقب نشینی اسرائیل از الناقوره در حالی انجام میشود که نیروهای دیگر این رژیم وارد روستاهای الجبین و شیحین در جنوب غربی لبنان شده و بخشی از ساختمان های این مناطق را بمب گذاری و تخریب کردهاند.
طبق اظهارات آموس هوکشتاین، مشاور و فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا در لبنان، ارتش اسرائیل قصد دارد جبهه جنوب غربی لبنان را به طور کامل تخلیه و تحویل نیروهای یونیفیل و ارتش لبنان دهد. در همین راستا، هوکشتاین پس از سفر به ریاض و دیدار با فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، به بیروت سفر کرده و با فرمانده ارتش لبنان، کمیته نظارتی آمریکا، نجیب میقاتی، نخست وزیر و نبیه بری، رئیس مجلس لبنان پیرامون ادامه روند توافق آتش بس در جنوب لبنان دیدار و جلسه داشته است.
محور اصلی این جلسات تمدید مهلت حضور نیروهای اسرائیلی در خاک لبنان از ۶۰ روز به ۹۰ روز بوده است و مقامات لبنانی به هوکشتاین گوشزد کردهاند چنین درخواستی قابل پذیرش نیست.
هوکشتاین در گفتگو با رسانهها گفته است، ما هنوز ۲۰ روز فرصت داریم تا کارهای عقب نشینی ارتش اسرائیل و استقرار ارتش لبنان زیر نظر یونیفل را ادامه دهیم. ما گفتگوهای بسیار سازندهای درباره آتش بس و توقف درگیری انجام دادیم. مقامات لبنان تعهد خود را به ادامه اجرای این توافق نشان دادند.
بر اساس گزارشهای غیررسمی، اسرائیل خواهان ایجاد یک نوار حائل امنیتی به عرض سه کیلومتر در سراسر مرز لبنان است تا امنیت اراضی اشغالی تضمین شود. این موضوع نشان دهنده چانه زنی صهیونیستها بر سر تخلیه جنوب لبنان است. آنها حتی برای اجرای یکی از تعهدات رسمی خود در توافق آتشبس، میخواهند یک امتیاز دیگر از دولت لبنان بگیرند. طرف لبنانی هیچ واکنشی به این خواسته نداشته است، اما با توجه به وادادگی دولت لبنان احتمال پذیرش این امتیاز از سوی لبنانیها نیز محتمل است!
دیدگاه