تحولات سوریه، ۲۸ دی ۱۴۰۳
حکومت جدید سوریه با صدور بخشنامهای، ورود کالاهای تولید شده توسط ایران، روسیه و رژیم صهیونیستی به خاک این کشور را ممنوع اعلام کرد. همچنین بر اساس این بخشنامه، شهروندان ایران و رژیم صهیونیستی اجازه ورود به سوریه را ندارند.
۱- حلب:
– در ۱ دی ماه، نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) با استفاده از کوادکوپترهای انتحاری (FPV)، محل تجمع و استقرار مسلحین جیش الوطنی (ارتش ملی سوریه – SNA) در اطراف منطقه تل تمر و سد تشرین را مورد حمله قرار دادند.
– در ۷ دی ماه، مسلحین جیش الوطنی (ارتش ملی سوریه – SNA) عملیاتی را از محورهای العلوش و ابو قلقل علیه مواضع نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) در سد تشرین و مناطق اطراف آن آغاز کردند. این یورش توسط نیروهای SDF به طور کامل دفع شد. در جریان درگیریها، دستکم ۱۷ تن از عناصر مسلحین از جمله یک فرمانده میدانی کشته شدند.
– در ۱۲ دی ماه، نیروهای دموکراتیک سوریه یک فروند پهپاد بیرقدار ارتش ترکیه را در نزدیکی پل قره قوزاق سرنگون کردند.
۲- ادلب:
در ۲۶ دی ماه، یک دستگاه موتورسیکلت در شهر سرمدا واقع در استان ادلب مورد حمله پهپادهای ناشناس قرار گرفت. در نتیجه این حمله، دو نفر به نامهای “محمد فیاض الذیبان” و “نایف حمود علیوی” کشته شدند.
۳- درعا:
در ۱۵ دی ماه، در نتیجه درگیری مسلحانه میان نیروهای تحت رهبری “محسن الهیمد” و عناصر فرماندهی جنوب اداره عملیات نظامی مسلحین در شهر الصنمین، دو غیرنظامی زخمی شدند.
۴- دیرالزور:
– در ۲۰ دی ماه، عناصر گروه تروریستی داعش، یک پست نظامی متعلق به نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) را در منطقه الکسره مورد حمله قرار دادند که طی آن شش تن از عناصر SDF کشته شدند.
– در ۲۶ دی ماه، عوامل ناشناس مواضع ائتلاف آمریکایی در تاسیسات گازی کونکو واقع در استان دیرالزور را هدف حمله راکتی قرار دادند. هواگردهای آمریکایی در پاسخ به این حمله، اهدافی را در جبل ثرده در اطراف فرودگاه نظامی دیرالزور مورد حمله قرار دادند.
۵- لاذقیه:
– در ۱۹ دی ماه، مسلحین تحریر الشام و متحدین با هدف سرکوب معترضان و بازداشت عوامل دولت سابق سوریه، به شهر لاذقیه قشون کشی کرده و عملیاتی را در این شهر آغاز کردند.
– در ۲۶ دی ماه، پس از کمین نیروهای دولت سابق سوریه علیه تحریر الشام که به کشته شدن ۲ نفر و اسارت ۷ تن از عناصر آنها ختم شد، مسلحین تحریر الشام با اعزام نیروهای کمکی به منطقه عین الشرقیه، عملیاتی را علیه نیروهای دولت سابق سوریه آغاز کردند.
۶- حسکه:
در ۱۵ دی ماه، ائتلاف آمریکایی همزمان با افزایش تنشها در شمال سوریه، یک کاروان شامل ۳۰ دستگاه کامیون را به پایگاه قسرک اعزام کرد. این کاروان حامل نیروهای کمکی، تسلیحات و تجهیزات نظامی، خودروهای زرهی، سازههای پیش ساخته، ژنراتورهای برق و مواد لجستیک بوده و با هدف تقویت پایگاه قسرک وارد استان حسکه شد.
۷- حمص:
عناصر تحریرالشام با هدف سرکوب مخالفان در شهر حمص و دستگیری بقایای دولت قبلی اقدام به انجام یک سری عملیاتهای امنیتی در این شهر و مناطق مختلف استان حمص کردند.
۸- دمشق:
– در ۲ دی ماه، ولید جنبلاط، رهبر دروزی های لبنان و رئیس پیشین حزب سوسیالیست ترقی خواه با ابومحمد الجولانی، سرکرده گروه تروریستی تحریرالشام دیدار و گفتگو کرد.
– در ۲ دی ماه، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه طی سفر به دمشق با ابومحمد الجولانی، سرکرده هئیت تحریر الشام دیدار و گفتگو کرد.
– در ۳ دی ماه، جنگندههای اسرائیلی اهدافی را در حومه شهر دمشق، پایتخت سوریه بمباران کردند.
– در ۳ دی ماه، وزیر امور خارجه اردن، ایمن الصفدی و محمد الخلیفی وزیر امور خارجه قطر در راس هیئتهایی بلند پایه وارد دمشق شدند و با سرکرده تحریرالشام، رهبر فعلی سوریه دیدار کردند.
– در ۴ دی ماه، ابومحمد الجولانی، سرکرده هیئت تحریر الشام و رهبر نظامی گروههای تروریستی سوریه با سران گروههای تروریستی مناطق مختلف سوریه دیدار و پیرامون انحلال گروههای مسلح و پیوستن آنها به ارتش جدید سوریه گفتگو کردند.
– در ۸ دی ماه، هیئتی از دولت وحدت ملی لیبی به ریاست ولید اللافی، وزیر مشاور در ارتباطات و امور سیاسی لیبی و هیئتی از کشور بحرین به ریاست احمد بن عبدالعزیز آل خلیفه، رئیس دستگاه امنیت استراتژیک این کشور با ابومحمد الجولانی، سرکرده هیئت تحریر الشام در دمشق دیدار و گفتگو کردند.
– در ۹ دی ماه، یالچین رفیع اف، معاون وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان با اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه در دمشق دیدار و گفتگو کرد.
– در ۱۰ دی ماه، آندری سیبیها وزیر خارجه اوکراین با ابومحمد الجولانی، سرکرده هیئت تحریر الشام در دمشق دیدار و گفتگو کرد.
– در ۱۰ دی ماه، عبدالله علی الیحیا وزیر امور خارجه کویت و رئیس دورهای شورای وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس و جاسم محمد البدیوی دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس طی سفری به دمشق با ابومحمد الجولانی سرکرده هیئت تحریر الشام دیدار و گفتگو کردند.
۹- اسعد حسن الشیبانی، به عنوان مسئول جدید پست وزارت خارجه سوریه معرفی شد. الشیبانی پیشتر به عنوان مسئول روابط خارجی هیئت تحریر الشام فعالیت داشت.
۱۰- مرهف ابو قصره ملقب به ابوحسن الحموی به عنوان وزیر دفاع دولت انتقالی سوریه منصوب شد. این انتصاب یک روز پس از ترفیع وی به درجه سرلشکری صورت گرفت.
۱۱- انس حسن خطاب (ابو احمد حدود) به عنوان رئیس جدید دستگاه اطلاعات سوریه منصوب شد.
۱۲- در ۱۳ دی ماه، اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه در اولین سفر خارجی خود به عربستان سفر کرد. هیئت سوری در فرودگاه بینالمللی ریاض مورد استقبال ولید بن عبدالکریم الخریجی، معاون وزیر خارجه عربستان سعودی قرار گرفت.
۱۳- در ۱۶ دی ماه، اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه جهت دیدار با مقامات ارشد قطر وارد دوحه شد.
۱۴- حکومت جدید سوریه با صدور بخشنامهای، ورود کالاهای تولید شده توسط ایران، روسیه و رژیم صهیونیستی به خاک این کشور را ممنوع اعلام کرد. همچنین بر اساس این بخشنامه، شهروندان ایران و رژیم صهیونیستی اجازه ورود به سوریه را ندارند.
دیدگاه