ارتش رژیم صهیونیستی در پاسخ به حمله راکتی از خاک لبنان به شهرک کریات شمونه، چندین ساختمان در ضاحیه جنوبی بیروت و مناطق مختلفی را در جنوب لبنان مورد حمله هوایی قرار داد.

در پی شلیک دو راکت به سمت شهرک کریات شمونه در شمال فلسطین اشغالی توسط افراد ناشناس، یسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تهدید کرد که ارتش این رژیم این بار در پاسخ به نقض آتش بس از سوی لبنان، به بیروت حمله خواهد کرد.

همزمان با این تهدید، جنگنده‌های اسرائیلی مناطق یحمر الشقیف، زوطر شرقی، ارتفاعات اقلیم تفاح، کفر تبنیت و ارتفاعات الجبور در بقاع غربی بمباران کردند. کوادکوپترهای اسرائیلی نیز دو خانه پیش ساخته را در روستای حولا بمباران کردند. همچنین مناطق قاقعیه الجسر، الخیام، طیبه و کفرکلا مورد حملات توپخانه‌ای صهیونیست‌ها قرار گرفت.

بر اساس آخرین آمار اعلامی از سوی وزارت بهداشت لبنان، در پی حملات هوایی اسرائیل به جنوب لبنان، سه غیرنظامی شهید و ۲۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

ارتش اسرائیل به این حملات اکتفا نکرده و پس از اجرای حملات مختلف در جنوب لبنان، آویخای ادرعی، سخنگوی عربی ارتش اسرائیل با انتشار یک پیام به غیرنظامیان لبنانی هشدار داد که از اهدافی در ضاحیه بیروت دوری کنند و دقایقی بعد جنگنده‌های ارتش اسرائیل چندین ساختمان غیرنظامی را در ضاحیه جنوبی بیروت بمباران کردند. ارتش اسرائیل مدعی است که این اهداف شامل یک سایت برای نگهداری پهپادهای یگان هوایی حزب الله (یگان ۱۲۷) در منطقه ضاحیه بیروت است.

علیرغم تکذیبیه حزب الله در پذیرش مسئولیت حمله راکتی به کریات شمونه، اسرائیل مدعی است که حزب الله عامل حمله بوده و دولت لبنان مسئول حفظ توافق است.

لحظه وقوع یکی از حملات هوایی اسرائیل در ضاحیه جنوبی بیروت

جوزف عون، رئیس جمهور لبنان حملات اسرائیل به بیروت را محکوم کرده و اعلام کرده است که حزب الله هیچ نقشی در اجرای حمله به کریات شمونه نداشته است. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز ضمن محکوم کردن حمله اسرائیل و تنش در خط آبی (مرز لبنان و فلسطین اشغالی) خواهان عقب نشینی اسرائیل از پنج نقطه اشغالی در جنوب لبنان شده است.

روند این ماجرا نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی به دنبال ماجراجویی جدیدی در لبنان است و با حملات ساختگی یا خودسرانه در پی بهانه حمله گسترده به لبنان است. ارتش اسرائیل در طول مدتی که آتش بس در جنوب لبنان و شمال فلسطین اشغالی برقرار شده است هیچگاه به آتش بس پایبند نبوده و به حملات تروریستی نامحدود خود علیه ساختمان‌ها و خودروهای غیرنظامی در جنوب، شرق و شمال شرقی لبنان ادامه داده است. طرف های میانجیگر در شکل گیری این توافق مثل آمریکا، فرانسه، قطر و عربستان سعودی نیز قدرت خاصی در اعمال فشار به رژیم صهیونیستی ندارند و یا نمی‌خواهند چنین کاری کنند.

در مجموع آتش بس در جنوب لبنان و شمال فلسطین اشغالی عملا یک آتش بس یکطرفه است و فقط توسط حزب الله اجرایی می‌شود. دولت لبنان و میانجیگرهای متمایل به لبنان نیز هیچ امتیاز و یا قدرتی در اختیار ندارند که بتوانند اسرائیل را ملزم به رعایت آتش بس کنند، بنابراین بازدارندگی حزب از بین رفته و آتش جنگ همواره در کمین لبنان قرار دارد و اسرائیل با وقوع هرگونه اتفاق کوچک یا ساختگی می‌تواند دوباره جنوب تا شمال این کشور زیر آتش بمباران خود قرار دهد. از سوی دیگر معادله اسرائیلی«بمباران بیروت در برابر نقض آتش بس» اقدام خطرناکی است که می تواند زمینه ترور رهبران حزب الله و یا حمله به اهداف دیگر در بیروت را فراهم کند. عواقب سکوت حزب الله و انفعال دولت لبنان در آینده بسیار سنگین تر از این حملات خواهد بود.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.