زمانی که تهدیدات ترکیه در برابر کردهای منطقه عفرین به اوج خود رسیده بود، پیشنهادی از جانب دولت سوریه و همچنین روسیه به نیروهای دموکراتیک سوریه SDF ارائه شد مبنی بر آنکه در مقابل ورود نیروهای ارتش سوریه به این منطقه، از حمله ارتش ترکیه به عفرین جلوگیری خواهد شد. اما کردها با یک اشتباه […]

زمانی که تهدیدات ترکیه در برابر کردهای منطقه عفرین به اوج خود رسیده بود، پیشنهادی از جانب دولت سوریه و همچنین روسیه به نیروهای دموکراتیک سوریه SDF ارائه شد مبنی بر آنکه در مقابل ورود نیروهای ارتش سوریه به این منطقه، از حمله ارتش ترکیه به عفرین جلوگیری خواهد شد.

اما کردها با یک اشتباه محاسباتی بزرگ و با اعتماد کامل به امریکا، پیشنهاد دولت سوریه و روسیه را رد کردند و نتیجه همانطور که گمان می رفت شکست کامل و سریع آنها و اشغال منطقه عفرین توسط ترکیه بود.

شاید کردها آن زمان که پیشنهاد دولت سوریه را رد میکردند، با خود اینگونه فکر می کردند که امریکا در مقابل عملیات ترکیه مانع ایجاد می کند، اما بعد از چند دیدار ترکی – امریکایی بود که کرد ها جنگنده های ترکیه را بالای سر شهرهای خود دیدند و جمعیت مردمی که از عفرین آواره می شدند.

حالا خبر می رسد که کُردها با دمشق به توافقی دست یافته اند که آن روزها از آن امتناع می کردند. توافقی به مراتب با امتیازات بیشتر برای دمشق و البته بعد از آنکه کنترل عفرین و منبج از دست آنها خارج شد و به منطقه تحت نفوذ ترکیه تبدیل شد.

اما چه چیز برای کردها تغییر کرده است که حاضر به توافق با دمشق شده اند؟

طبیعتا اشغال عفرین توسط ارتش ترکیه زمانی میسر شد که امریکا با ترکیه معامله کرد و خود کُرد ها هم سرنوشت شان را به واشنگتن سپرده بودند.
چند ماه بیشتر نگذشت که امریکایی ها بر سر منطقه مهم منبج هم با ترکیه توافق کردند و خودروهای گشتی ارتش ترکیه به این منطقه هم پا گذاشتند.

اما حالا در آستانه دیدار پوتین و ترامپ و در جریان رایزنی های مربوط به عملیات جنوب سوریه درعا، خبرهایی مبنی بر توافقات جدید روسیه و امریکا بر سر سوریه مطرح شده که می تواند برای کردهای سوریه ویران کننده باشد.

اگرچه جزئیات چنین توافقی قطعی نیست، اما یکی از امتیازات امریکا خروج نیروهایش از تنف و پایگاه های موقتش در مناطق کردنشین است.

امریکا مخالفت شدید ترکیه با سیطره کردها در مرزهایش را می بیند، و برخورد شدید دولت و ارتش عراق با جدایی طلبی کردستان عراق را دید، و از طرفی مناطقی در سوریه مانند “التنف” مکانی مستحکم و دائمی برای حضور امریکا نیست؛ و حتی مناطق عرب نشین تحت سیطره کردها هم هر روز شاهد گرایش بیشتر به دولت مرکزی سوریه است. از جمله رقه و طبقه و حتی جنوب حسکه و دیرالزور.

اینها را بگذارید در کنار تغییرات موسمی سیاسی در داخل امریکا و این نکته که حضور نظامی امروز امریکا در سوریه، در قالب ائتلاف بین المللی، در مأموریت مقابله با داعش عنوان می شود و مجوز دارد. و معلوم نیست مجوز آن در امریکا بعد از عملیات شرق فرات علیه داعش ادامه داشته باشد.

مجموع این عوامل و فشار بی وقفه ترکیه، ادامه حمایت موثر امریکا را برای کردها مبهم می نماید و آنها را به توافق با دولت مرکزی سوریه وادار کرده است.

توافق کردها با دولت سوریه

اگرچه هنوز این توافق نهایی نشده، اما بعد از چند دور مذاکرات در دمشق و قامشلی بین دولت سوریه و خودمختاری کردستان سوریه، شاهد بازدید نمایندگان دمشق از استان رقه بودیم که نشان از جدی بودن مذاکرات دارد. تا پیش از این، نیروهای نظامی امریکا در استان های رقه و دیرالزور مانع چنین امری می شدند.

آنچه که بعنوان جزئیات احتمالی این توافق تاکنون منتشر شده عبارت است از :

✅ ورود ارتش سوریه به استان حسکه و حمایت از مرزهای سوریه با عراق و ترکیه.
این مورد شامل شعبه های سرباز گیری ارتش سوریه و ایست بازرسی های مشترک با نیروهای کرد می شود.

✅ پیوستن نیروهای کرد به ارتش سوریه و برخورداری از حقوق و مزایا برای بازماندگان کشته های مبارزه با داعش؛ مدت مبارزه با داعش جزو خدمت وظیفه اجباری آنان محسوب خواهد شد.

✅ اهتزاز پرچم دولت سوریه در تمام مناطق و پایین آوردن پرچم ها و نشانه های کردی از جمله تصاویر اوجالان.

✅ تحویل چاه های نفت و گاز به وزارت نفت سوریه.

✅ قراردادن زبان کردی در واحد های رسمی آموزشی.

✅ معرفی یک شخصیت کرد به عنوان وزیر نفت سوریه.

بدیهی است که این شرایط کفه امتیازات را به نفع دولت سوریه سنگین می کند و می تواند تسلط کامل دمشق بر خاک سوریه را بازیابی کند؛ و باید دید در اجرا این موارد تا چه اندازه تحقق پیدا میکند.
خصوصا آنکه امریکا مانع اصلی چنین توافقی می تواند باشد…

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. ناشناس پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۸

    انشاءالله که توافق صورت بگیرد و دست آمریکا و ترکیه همیشه فرصت طلب که در زیر پرچم اسلام خود را پنهان کرده برای همیشه از سر منطقه کوتاه بشه وکردها هم بتونن به خواسته هاشون برسن و دیگه مثلا به کوبانی نگن عین العرب .

    پاسخ
    1. ناشناس جمعه, ۱۵ تیر, ۱۳۹۷ - ۰۴:۵۸

      اشتباها منفی زدم

    2. ناشناس دوشنبه, ۲۲ مهر, ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۳

      اصلا هدف ترکیه زورگیری نبوده.خود ارتش سوریه و ترکیه و ایران هدفشون این بود که خود مختاری کردها ازبین برود.

  2. ساسان پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۳

    واقعا خاک بر سر کردها که چنین توافقی را امضا نکنند و باز از امریکا فریب بخورند

    پاسخ
    1. ناشناس پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۷

      محترم باش عمو! تو اکه مردی یه روز برو لب مرز خودمون وایسا حالا جنگ با داعش پیشکش

    2. ناشناس جمعه, ۱۵ تیر, ۱۳۹۷ - ۰۰:۵۲

      لقمه نگیر
      واضح است منظورش کردهای سلطه طلب سوریه است که حتی پرچم اسراییل را هم دست گرفتند

    3. ناشناس جمعه, ۱۵ تیر, ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۱

      گرفتن حق شد سلطه طلبی ؟!!!!برو وضعیت اسف بارکردهارو قبل از جنگ مطالعه کن

      نکنه حوثیها هم سلطه طلبن بااین استدلالت؟!!!!

    4. شایان کریمی شنبه, ۱۶ تیر, ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۳

      انصار الله یمن هم اگر قرار بود پیاده نظام و مهره امریکایی ها بشود و درگیر یک دور باطل و دو لبه قیچی شدن مثل وعیتی که امریکا برای کرد ها و ترکیه پیش اورد تکلیفشان مشخص بود قضاوت و استدلال صفر و صدی با نگاه قومی و مذهبی در منطقه خاورمیانه ته ندارد چون تمام گروه ها و اقوام یک مثنوی مشابه دیگری کمتر یا بیشتر نزد خودش اماده دارد.
      کسی که پیاده نظام بشود برای کسی که خودش عامل درگیری و اکثر نا امنی ها در منطقه است به خودش و کشورش و منطقه خیانت کرده ست.

    5. ناشناس شنبه, ۱۶ تیر, ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۰

      ظهور نزدیک است برای رسیدن به زندگی متعالی دعا کنید برا ظهور

  3. ناشناس پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۱

    تا اینجا الحمدالله.

    پاسخ
  4. ناشناس پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۱

    سلام شما نوشتید بعد از اینکه منبیج از دست کردها خارج شد اما هیچ خبر موثقی تاکنون از اشغال منبیج به دست ترکیه مخابره نشده است.

    پاسخ
    1. Mirza جمعه, ۱۵ تیر, ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۲

      سلام . در خبرهای قبلی در چند نوبت اعلام کردیم که کنترل منبج بصورت ضمنی از دست کردها خارج شده است.

  5. ج جمعه, ۱۵ تیر, ۱۳۹۷ - ۰۶:۲۵

    در مقابل شیطان بزرگ، ترکیه ،چنین پیمانی برای هر دو طرف لازم است.وگرنه ترکیه تا دمشق را میگیرد و ترکمان ها را جایگزین کردها و آشوریان و اعراب می کند.

    پاسخ
  6. ناشناس جمعه, ۱۵ تیر, ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۵

    یک پیچیدگی ای که وجود داره حضور نیروهای عرب و ارتش آزاد سوریه در قالب نیروهای اس دی اف هست. به هر حال اونها هم سهم خواهی خودشون را دارند در مناطق و خصوصا اینکه کاملا هم تحت امر ترکیه و برنامه هاش هستند. هر چند باید دید ترک ها نهایت همینطور چند اقلیم متشکل از مشت تروریست النصره در ادلب و چند گروه تکفیری در مناطق کردنشین را برای همسایگی هر چند با نفوذ و اشغالی که در سرزمین های سوریه کردند انتخاب می کنند یا یک کشور متمرکز و یکپارچه.

    در ضمن آمریکا هم به همین راحتی با تمام هزینه هاش در حمایت از کردها در شمال سوریه رها نمیکنه ماجرا را و سهمی از کیک میخواد که خروج ایران از سوریه مهمترین خواسته خودش که نه بلکه اربابان صهیونیستیش هست احتمالا.

    پاسخ
  7. ناشناس جمعه, ۱۵ تیر, ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۶

    تقریباکردها جنگ به نفعشون شد چون تمام خواسته هایی که حکومت بعثی در قبل از این جنگ بش تن نمیداد الان تن داده به غیر از خودمختاری نامحدودو بحث پرچم که مهم نیست.

    داشتن هویت کردی سوری
    صحبت وآموزش به زبان کردی
    دادن بودجه بهتر به مناطق کردی
    دادن پست ومقام به افراد کردچه درمناطق کردنشین وچه غیرکردنشین
    وهمچنین ماندن سلاح دردستان کردها واستخدام در ارتش وبدون شک دادن پستهای فرماندهی واشتراک در اداره منطقه کردنشین
    واقعا خیلی خیلی عالی شد اوضاع به نفع کردها نسبت به اوضاع قبل ازجنگ که حتی جز سوریه هم حساب نمیشدن اگرمدعی کرد بودن رو بکردن و به کردی صحبت بکردن
    ولی الان راحت علاوه بر امتیازاتی که دربالا بش اشاره شد میتونن به عنوان زبان دوم هم استفاده کنن در اون منطقه در مراکز آموزشی و غیره
    و نکته دیگر هم اینکه مناطق کردنشین ثروتمند ترین منطقه سوریه هست باتوجه به زمینهای حاصلخیز و پرآب و نفت که بدون شک سهم بیشتری به کردها تعلق خواهدگرفت
    ضمنا مناطق کردنشین مثل مناطق علوی نشین در طرطوس و‌لاذقیه خسارتی بش وارد نشده و تخریب نشده براثر جنگ و این خیلی خوبه

    نیروهای کرد چیزی مابین پنجاه تا شصت هزار نیروی مسلح زن ومرد دارن دراون متطقه که خوب آموزش دیدن و مسلح شدن و با اتحادشون با ارتش سوریه راحت میتونن مناطق اشغالی شمال حلب وعفرین رو پس بگیرن از نئوعثمانیها و تروریستهای وابسته بهشون

    باتشکر از سایت

    پاسخ
    1. ناشناس سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۳۹۷ - ۰۲:۴۰

      واقعا خوشم اومد

  8. ناشناس جمعه, ۱۵ تیر, ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۸

    حکومت سوریه میتونه با اتحاد با کردها با استفاده از پ ک ک فشاربیاره به حکومت ترکیه و اونها و تروریستهای متحدشون رو ازاون منطقه اشغالی خارج کنه

    پاسخ
    1. ناشناس جمعه, ۱۵ تیر, ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۶

      پ ک ک رو از نظرت حذف کنی کاملا باهات موافقم.

    2. Sandal دوشنبه, ۲۲ مهر, ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۹

      پ ک ک و کردهای مسلح تروریسم هستن.خود ارومیه همیشه شهید داریم.ترکیه حق داره اونارو نابود کنه.

    3. سینا دوشنبه, ۲۲ مهر, ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۶

      اگه کردهابخوان خودمختار بشن اونموقع ابزار دست آمریکا میشن و شریک آمریکا میشن.و برای منطقه نا امنی ایجاد میکنن.باید فقط یک حکومت مستقل وجود داشته باشد.اونم سوریه.

  9. محمد(ل ن) جمعه, ۱۵ تیر, ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۵

    خدا قوت به زحمت کشان تحولات جهان اسلام.
    خبر شما درست باشه مژدگانی خوبی دارین!

    پاسخ
  10. ناشناس پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۳۹۷ - ۰۴:۵۷

    البته کردها و ارتش سوریه در طول جنگ داخلی سوریه نه تنها همواره سعی می کردند از درگیری مستقیم با هم اجتناب کنند بلکه در مواردی همکاری نزدیکی با هم داشتند. علاوه بر این چون کردها سوریه تحت تاثیر افکار و ایدئولوژی اوجلان و پ ک ک قرار دارند و اوجلان شخصیتی ضد صهیونیسم و ضد اسرائیل است امکان اتحاد کردها و سوریه زیاد است.

    پاسخ
  11. ناشناس پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۳۹۷ - ۰۵:۰۸

    جالب بدانید که بشار اسد شخصا علاقه زیادی اوجلان( بنیان گذار پ ک ک و رهبر معنوی کردهای سوریه) دارد در حدی که هنگامی که اوجلان در سوریه پناهنده شده بود بشار اسد حاضر نشد اوجلان را به ترکیه تحویل دهد به طوری که حتی به این دلیل خطر جنگ بین ترکیه و سوریه بالا گرفت تا اینکه اوجلان خود تصمیم به خروج از سوریه گرفت

    پاسخ
  12. ناشناس پنجشنبه, ۴ مهر, ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۷

    این کجاش به نفع کوردهاست؟ آموزش زبان کوردی یه چیز عادیه. بعدش داشتن مقام دولتی هم همینطور. مگه جزء مناطق سوریه باشن حق ندارن یه سمتی هم داشته باشن؟این شرایط رو که تو حالت عادی هم باید داشته باشن. نه با این همه جنگ. تورو خدا همون هم ندن. جالبه. هر که هر کاری میخواد میکنه. قدرت داشته باش و همونطوری ظلم کن. ا

    پاسخ
  13. ناشناس دوشنبه, ۲۲ مهر, ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۰

    اگر حکومتهای خاورمیانه مفهوم حقوق شهروندی رو می دونستند و بهش پایبند بودند الان شاهد این اتفاقات نبودیم. کردهای سوریه در بهترین جای سوریه استقرار دارند ولی همواره از ساده ترین حقوق شهروندی محروم بودند. توافق خوبیه به شرط پایبندی طرفین. کردهای سوریه اشتراکات عمیقی با عربها دارند. همونطور که ما کردهای ایران با فارسها اشتراکات گسترده ای داریم. کردهای سوریه باید به یک حکومت عادل سوری احترام بگذارند و نه به دنبال خود مختاری و هرگز گول منابع نفتی را نخورند و در کنار برادران عرب خودشون برای سربلندی سوریه تلاش کنند همون کار که ما کردهای ایران برای کشور عزیزمون انجام می دیم.

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.