پس از سقوط دولت بشار اسد، مناطق مختلف سوریه از ۲۰ آذر ماه شاهد حوادث و رخدادهای نظامی، امنیتی و اجتماعی مختلفی بوده است.

بر اساس آمار جمع‌آوری شده توسط “تحولات جهان اسلام”، از بازه زمانی ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ تاکنون دستکم ۷ عملیات نظامی، درگیری مسلحانه و بازداشت در مناطق مختلف سوریه صورت گرفته است. ۱ تجمع نیز توسط ساکنان دمشق در حمایت از تحریر الشام و قدردانی از عربستان برگزار شد شد.

جزئیات مهمترین حوادث نظامی، امنیتی و اجتماعی سوریه در روزهای اخیر به شرح ذیل می‌باشد:
– در ۲۱ اردیبهشت ماه، هیئتی از شهر دروزی‌نشین جرمانا واقع در ریف دمشق با مرهف ابوقصره، وزیر دفاع سوریه در دمشق دیدار و گفتگو کرد. اعضای این هیئت در این جلسه، بر وحدت سوریه تاکید و از نقش وزارت دفاع سوریه در پایان دادن به درگیری‌های مسلحانه اخیر در جرمانا تقدیر و تشکر کردند.
– در ۲۱ اردیبهشت ماه، یک تیم جستجوی قطری به همراه یک تیم آمریکایی و اداره امنیت عمومی سوریه، جسد سه نفر را در استان حلب کشف کردند. احتمال می‌رود جسد یکی از آنها، متعلق به آستین تایس، روزنامه‌نگار و تفنگدار دریایی سابق آمریکایی که در آگوست ۲۰۱۲ در سوریه ناپدید شد، باشد. گفته می‌شود یکی از عناصر سابق گروه تروریستی داعش، تیم‌های جستجو را به محل دفن اجساد راهنمایی کرد. اجساد برای آزمایش DNA و تعیین هویت به آمریکا منتقل شدند.
– در ۲۱ اردیبهشت ماه، پرچم رژیم صهیونیستی توسط نظامیان این رژیم در منطقه تل احمر واقع در استان قنینطره به اهتزاز درآمد.
– در ۲۲ اردیبهشت ماه، رسانه‌های نزدیک به تحریر الشام اعلام کردند که نیروهای امنیتی حکومت الجولانی در استان حمص، محموله‌ای از موشک‌های گراد را در مرز سوریه و لبنان که قرار بود به خارج از سوریه قاچاق شود، توقیف کردند.
– در ۲۳ اردیبهشت ماه، نیروهای امنیتی حکومت الجولانی طی عملیاتی در استان ریف دمشق، سه تن از خلبانان ارتش دولت بشار اسد به نام‌های سرلشکر فایز حسین الابراهیم، ​​سرتیپ خالد محمد العلی و سرتیپ عبدالجبار محمد حلبیه را بازداشت کردند.
– در ۲۳ اردیبهشت ماه، مصطفى کنیفاتی معروف به ابو عثمان، فرمانده سابق امنیت عمومی استان لاذقیه به عنوان فرمانده جدید نیروهای ویژه وزارت کشور سوریه منصوب شد.
– در ۲۳ اردیبهشت ماه، ضیاء الدین العمر ملقب به حکیم الدیری به عنوان فرمانده امنیت عمومی استان لاذقیه تعیین گردید. وی پیش از این سخنگوی اداره امنیت عمومی در مناطق تحت کنترل مسلحین موسوم به دولت نجات سوریه بود.
– در ۲۳ اردیبهشت ماه، نیروهای امنیتی حکومت الجولانی مدعی بازداشت یکی از نیروهای تیپ درع الساحل (از گروه‌های مخالف الجولانی) در استان لاذقیه شدند.
– در ۲۴ اردیبهشت ماه، اهالی دمشق پس از اعلام خبر لغو تحریم‌های سوریه به خیابان‌ها آمده و با در دست داشتن پرچم عربستان سعودی، ضمن تشکر از محمد بن سلمان به شادمانی پرداختند.
– در ۲۵ اردیبهشت ماه، نیروهای امنیتی حکومت الجولانی، یکی از ساکنان لاذقیه به نام “عبدالله علی حمدان” را به اتهام مشارکت در چند پرونده قتل بازداشت کردند.
– در ۲۵ اردیبهشت ماه، نیروهای امنیتی حکومت الجولانی مدعی کشف یک انبار تسلیحاتی بزرگ در حومه منطقه القرداحه واقع در استان لاذقیه شدند.

برای مشاهده در اندازه اصلی کلیک کنید
  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.