عملیات وعده صادق ۳، ضربات ویرانگر نیروهای مسلح ایران به اسرائیل

عملیات وعده صادق ۳، نام عملیات نظامی نیروهای مسلح ایران در واکنش به تجاوز گسترده اسرائیل است که ۱۲ روز به طول انجامید. نیروهای مسلح ایران در این عملیات، اقدام به پرتاب بیش از ۳۰۰ فروند موشک بالستیک و تعداد زیادی موشک کروز و پهپاد انتحاری به سمت مواضع رژیم صهیونی در فلسطین اشغالی کردند که بیش از ۹۷ مورد اصابت به دنبال داشت.
بیشتر بخوانید: حمله نظامی-امنیتی ارتش رژیم صهیونیستی به ایران (ویدیو)
پس از شهادت فرماندهان نظامی ستاد کل نیروهای مسلح و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب طی احکامی امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی را به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح، سردار علی شادمانی را به فرماندهی قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء، سردار محمد پاکپور را به فرماندهی کل سپاه پاسداران و سرتیپ امیر حاتمی را به سمت فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و سرتیپ سید مجید موسوی را به فرماندهی نیروی هوافضا و سرتیپ محمد کرمی را به فرماندهی نیروی زمینی سپاه منصوب کردند.
متعاقب پیام دوم امام خامنهای، رهبر معظم انقلاب خطاب به ملت ایران و تاکید ایشان بر پاسخ قدرتمند به حمله رژیم صهیونیستی، نیروهای مسلح ایران حمله به مواضع رژیم صهیونیستی در سراسر فلسطین اشغالی را تحت عملیات وعده صادق ۳ و با رمز مقدس “یا علی بن ابی طالب (ع)” در شب عید سعید غدیر آغاز کردند. این عملیات با استفاده از انواع موشک های بالستیک عماد، قدر، خیبرشکن، سجیل، حاج قاسم، موشک هایپرسونیک فتاح ۱ و پهپادهای انتحاری شاهد ۱۳۶، شاهد ۲۳۸ و آرش ۱ و آرش ۲ و موشک های کروز و امکانات دیگر در زمینه سایبری و اطلاعاتی انجام گرفت.

این عملیات به طور روزانه در چندین مرحله انجام شده و مراکز نظامی، اطلاعاتی، پایگاه های هوایی، تاسیسات تولید سوخت، مراکز تامین انرژی، سامانههای پدافندی، مراکز صنایع نظامی، مراکز فرماندهی و کنترل و شرکت های پشتیبانی عملیاتی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف حمله قرار داد. طبق بررسی های تحولات جهان اسلام، نیروهای مسلح ایران در جریان عملیات وعده صادق ۳ اهداف زیر را مورد حمله و اصابت قرار دادهاند:
– روز دوم ۲۴ خرداد ماه:
۱- مقر وزارت جنگ در تل آویو: ۳۲.۰۷۲۸, ۳۴.۷۸۹۲
۲- ریشون لتسیون: ۳۱.۹۷۰۱, ۳۴.۷۹۰۴








– روز سوم ۲۵ خرداد ماه:
۱- پالایشگاه حیفا: ۳۲.۷۹۴۷, ۳۵.۰۵۲۲
۲- ویلایی در طمره در نزدیکی حیفا
۳- بندر ایلات
۴- تل آویو (مناطق مختلف):
موسسه وایزمن در منطقه رخووت: ۳۱.۹۰۳۷, ۳۴.۸۰۸۰
منطقه بات یام
۵- پایگاه هوایی رمات دیوید (پهپادی): ۳۲.۶۶۸۰, ۳۵.۱۸۱۷۴
پایگاه هوایی رمات دیوید، اصلی ترین پایگاه نیروی هوایی ارتش اسرائیل در منطقه شمال فلسطین اشغالی به شمار میرود. این پایگاه در حومهی جنوب شرقی شهر حیفا و در فاصله ۴۶ کیلومتری از خاک لبنان واقع شده است. این پایگاه دارای سه باند هوایی است و محل استقرار چند اسکادران جنگنده اف ۱۶ (F-16)، پهپادهای هرون و بالگردهای تهاجمی است. رمات دیوید ستون اصلی حملات ارتش اسرائیل علیه لبنان بود و در جریان جنگ اخیر بارها مورد حمله راکتی و پهپادی حزب الله قرار گرفت.








– روز چهارم ۲۶ خرداد ماه:
۱- صنایع نظامی رافائل در حیفا: ۳۲.۸۵۶۲, ۳۵.۲۸۱۸
۲- کنیسه در منطقه لخیش
۳- نیروگاه حیفا: ۳۲.۷۹۱۰ ,۳۵.۰۶۵۲۶
۴- تل آویو منطقه گوش دان، اخلال سامانه های پدافندی و اصابت به سامانه آرو ۳






– روز پنجم ۲۷ خرداد ماه:
۱- اخلال در سامانههای پدافندی اسرائیل و سقوط موشک پدافندی در تل آویو
۲- تل آویو: مرکز اطلاعات نظامی آمان و مقر (مرکز طراحی ترور) موساد در هرتسلیا




– روز ششم ۲۸ خرداد ماه:
۱- اخلال در سامانههای پدافندی اسرائیل و سقوط موشک پدافندی در تل آویو برای سومین بار
۲- تل آویو
– روز هفتم ۲۹ خرداد ماه:
۱- جولان اشغالی
۲- تل آویو، ساختمان بورس در منطقه رامات گان: ۳۲.۰۶۴۳, ۳۴.۷۷۰۴
و تأسیسات وزارت جنگ در تل آویو
۳- فرماندهی مرکزی ارتباطات، کنترل و اطلاعات ارتش اسرائیل (IDF C4I HQ) و ساختمان مرکزی اطلاعات در پارک فناوری گاو یام در شهر بئر السبع
۴- ساختمان شرکت مایکروسافت در بئر السبع








– روز هشتم ۳۰ خرداد ماه:
۱- حیفا: ساختمان وزارت کشور در حیفا: ۳۲.۸۱۵۹, ۳۵.۰۰۲۷
۲- بئر السبع
۳- عسقلان
۴- سامانه راداری در جولان اشغالی (پهپاد انتحاری)






– روز نهم ۳۱ خرداد ماه:
۱- تل آویو
۲- منطقه بیسان (پهپاد)
۳- جولان اشغالی (پهپاد)
۴- جاده ۹۰ منطقه اغوار (دره اردن)


– روز دهم ۱ تیر ماه:
۱- حیفا
۲- تل آویو: رامات آویو








رامات آویو یکی از مناطق مسکونی صهیونیست ها (اصالتا مهاجرین اروپای شرقی) در شمال غربی تل آویو است که احتمالا به دلیل استقرار مراکز امنیتی و نظامی در آن مورد حمله قرار گرفته است. یکی از تاکتیک های اسرائیل در نقطه گذاری اماکن حساس، پنهان کردن آنها در لابلای مناطق مسکونی و یا تأسیسات درمانی و آموزشی است. در واقع اسرائیل از غیرنظامیان بعنوان سپر خود استفاده میکند.
– روز یازدهم ۲ تیر ماه:
۱- نیروگاه برق اشدود: ۳۱.۸۳۱۲ ,۳۴.۶۹۴۳
۲- عسقلان
۳- صفد
۴- پایگاه العدید در قطر: ۲۵.۱۱۵۴, ۵۱.۳۱۶۴
– روز دوازدهم ۳ تیر ماه:
۱- شهر بئر السبع.
این نقاط بر اساس مستندات تصویری از حملات ایران در اراضی اشغالی تجمیع شده و علاوه بر اینها، فرودگاه بن گوریون، پایگاه هوایی نواتیم، پایگاه هوایی هاتزریم، برج بادبان (sail tower) در مرکز حیفا به عنوان میزبان دفتر شرکت هوش مصنوعی AI12 Labs، نیروگاه هدرا، پایگاه هوایی اوودا یا عُودا (Ovda) در جنوب نقب، منطقه صنایع نیمه رسانای کریات گات و همچنین پایگاه کنترل هوایی مرون در شمال فلسطین اشغالی نیز بر اساس بیانیه های سپاه و گزارش رسانههای خارجی مورد حمله نیروهای مسلح ایران واقع شدهاند.
بخش هایی از نتایج چشمگیر حملات ایران به اسرائیل:
– توقف فعالیت پالایشگاه نفت حیفا: طبق گزارش روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت، فعالیت پالایشگاه نفت حیفا به دلیل خسارات گسترده وارده پس از حمله موشکی ایران در بامداد ۲۶ خرداد ماه تعطیل شده است. روزنامه کالکالیست، از رسانه های اقتصادی-تحلیلی صهیونیستی نیز در این باره نوشت: «سونول، یکی از بزرگترین شرکتهای سوخت اسرائیل، پس از آسیب به شرکت بازان در اثر حملات موشکی ایران که دیروز منجر به از کار افتادن تأسیسات پالایشگاه نفت حیفا شد، با مشتریان تجاری خود تماس گرفته و اعلام کرد: «تحت این شرایط و به دلیل خارج شدن کنترل از دست ما، مجبوریم به شما اطلاع دهیم که عرضه سوخت به مشتریان خود را کاهش داده یا متوقف خواهیم کرد.»
– ویران شدن موسسه آموزشی-تحقیقاتی اسرائیلی: موسسه وایزمن در ۲۵ خرداد ماه هدف اصابت موشک های بالستیک تاکتیکی حاج قاسم نیروهای مسلح ایران قرار گرفت و بخش زیادی از آن تخریب و دچار خسارات سنگین شد. رئیس موسسه وایزمن درباره میزان خسارات حمله موشکی ایران به این موسسه آموزشی-تحقیقاتی گفت: «حمله ایران دو ساختمان تحقیقاتی را به طور کامل ویران کرد و به ۱۱۲ واحد در این موسسه آسیب رساند. این واحدها شامل ۶۰ آزمایشگاهی و ۵۲ ساختمان دیگر است.» رئیس موسسه وایزمن با تاکید بر اینکه این موسسه برای دریافت غرامت با مشکل مواجه است، خسارات این موسسه در اثر بمباران ایران را معادل ۲ میلیارد شیکل (حدود ۵۹۰ میلیون دلار) برآورد کرد و گفت برای بازسازی این ویرانی پنج سال زمان نیاز است.
موسسه علوم وایزمن، مهم ترین و بزرگترین مرکز آموزشی و تحقیقاتی اسرائیل در زمینه برنامه های هستهای و نظامی و همچنین هوش مصنوعی رژیم اسرائیل است. این موسسه ۱۴ سال پیش از رژیم اسرائیل در فلسطین اشغالی تأسیس شده و در رشته های فیزیک، شیمی، الکترونیک و… و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو تربیت میکند. این موسسه محل نگهداری نمونههای اطلاعاتی انسانی، پایگاههای داده بیولوژیکی و تریلیونها رکورد بیوانفورماتیک بود. همچنین تعدادی از فارغ التحصیلان این موسسه در توسعه سلاحهای ارتش صهیونیستی نقش داشتهاند و در بخشهای مختلف علمی آن مشغول به کار هستند.




– تعلیق فعالیت شرکت کشتیرانی مرسک: شرکت مرسک، بزرگترین شرکت کشتیرانی بین المللی اعلام کرد که تمام حمل و نقل تجاری به بندر حیفا را به حالت تعلیق در خواهد آورد.
– تعلیق پرواز فرودگاه های فلسطین اشغالی: پروازهای ورودی و خروجی فرودگاه بن گوریون و سایر فرودگاه های رژیم صهیونیستی به طور کامل متوقف شد.
– قطع برق اشدود: در پی اصابت دقیق موشک ایرانی به نیروگاه برق اشدود، وزیر انرژی اسرائیل اعلام کرد: ۸۰۰۰ مشترک برق خود را از دست دادهاند و اشدود در خاموشی بسر می برد.
ـ آوارگی ۱۸ هزار نفر از شهرک نشینان منطقه بات یام: طبق گزارش روزنامه کالکالیست از رسانه های اقتصادی-تحلیلی اسرائیل، حمله موشک های ایرانی شهرک بات یام را که یکی از سه شهرک پرجمعیت اسرائیل است، به یک شهر ویران شده مثل غزه تبدیل کرد و حدود ۱۸ هزار نفر خانه های ویران و آسیب دیده خود را تخلیه کردهاند. از این تعداد، ۱۲ هزار نفر به هتل ها نقل مکان کرده و بقیه آنها نیز در آپارتمان های اجارهای یا مسکن های موقت ساکن شدهاند. همچنین چهار شهرک از جمله بات یام، تل آویو، رخووت و رامات گان، در اثر حملات ایران با کمبود شدید آپارتمان برای آوارگان مواجه شدهاند و این ویرانی ها در میان مدت بر قیمت مسکن در اراضی اشغالی تاثیر خواهد گذاشت.
– کشته شدن نظامیان مراکشی در حمله ایران: بر اساس یک سند افشا شده، در پی اصابت یکی از موشک های ایرانی به پایگاه کنترل هوایی مرون واقع در شمال فلسطین اشغالی، دو نظامی مراکشی کشته شدهاند. این دو نظامی شامل یک سروان و یک فرمانده ارشد مراکشی بودهاند که برای انجام تمرین مشترک با نیروهای اسرائیلی وارد پایگاه مرون شده بودند. علاوه بر این دو نفر، یک سرباز و یک افسر مراکشی دیگر زخمی شده و در حیفا تحت درمان هستند. نکته مهم تر این ماجرا آنجاست که اگر چند مراکشی در حمله ایران کشته شدهاند بنابراین نظامیان اسرائیلی نیز کشته شدهاند اما این تلفات مثل همیشه سانسور و پنهان میشوند.




آمار و تلفات:
تلفات انسانی رژیم صهیونیستی بر اساس آخرین آمار اعلامی از سوی رسانه های آنها، ۳۳ نفر کشته (با احتساب اعراب ساکن شمال فلسطین) و ۳۲۳۸ نفر مجروح است. سطح جراحت ۲۳ نفر از مجروحین وخیم و ۱۱۱ نفر متوسط گزارش شده است. لازم به ذکر است که این آمار بر پایه اطلاعات رسانهها و نهادهای وابسته به رژیم صهیونیستی است و آمار تلفات مناطق نظامی و امنیتی مطابق چارچوب اعلامی ارتش رژیم از ابتدای جنگ، همچنان پنهان و سانسور میشود.
همچنین طبق اعلام وزارت بهداشت ایران، در نتیجه حملات ارتش اسرائیل تاکنون ۹۳۵ نفر نظامی و غیرنظامی شهید و ۵۳۳۲ نفر دیگر زخمی شدهاند. از مجموع تعداد شهدا، ۳۸ نفر کودک و ۱۰۲ نفر زن از جمله چند زن باردار بودهاند.
واکنش های بین المللی به جنگ افروزی اسرائیل علیه ایران / حمایت نظامی یمن و حمایت سیاسی پاکستان:
کشورهای مختلف در دنیا و جهان اسلام از جمله روسیه، چین، پاکستان، یمن، عربستان، مصر و… حمله اسرائیل به ایران را محکوم کردند اما در این میان، مواضع پاکستان به لحاظ حمایت گسترده سیاسی و یمن به لحاظ سیاسی، اجتماعی و نظامی از بقیه کشورها برجسته تر بود. جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی حملات اسرائیل به ایران در ۲۴ خرداد ماه برگزار شد و تقریبا هیچ نتیجه ای در برنداشت و مقامات این سازمان تنها با ابراز نگرانی، خواستار خویشتنداری ایران شدند. کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان، انگلیس، کانادا و سایر کشورهای جبهه غرب نیز از اسرائیل حمایت کردند.
نماینده ایران در شورای امنیت در جلسه این شورا گفت: تجاوز اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران فاجعهای به همراه داد که پیامدهای آن کل منطقه را در بر خواهد گرفت. طرفهای حامی اسرائیل، از جمله ایالات متحده، مسئولیت حملات رخ داده را بر عهده دارند. تجاوز اسرائیل به ایران، حملهای به نظام بینالمللی و نظام سازمان ملل متحد است.
معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: طبق گزارش نیروهای مسلح اسرائیل، بیش از ۲۰۰ جنگنده، ۳۴۰ پرتابه را به سوی حداقل ۱۰۰ هدف پرتاب کردهاند. تأثیرات این حملات همین لحظه در سراسر منطقه حس شده است. کشورهای منطقه حریم هوایی خود را بسته و در شرایط اضطراری قرار گرفتهاند. بسیاری از رهبران منطقهای این حمله را محکوم و آن را اقدامی تنشآمیز به سوی جنگی تمام عیار توصیف کردهاند. طبق گزارش منابع ایرانی، فرماندهان، دانشمندان هستهای و غیرنظامیان بسیاری کشته شدهاند. سازمان ملل هرگونه اقدام نظامی علیه یک کشور دیگر را محکوم میکند. در این شرایط حساس، از طرفین خواستار خویشتنداری هستیم. مسئله نگران کننده، حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران است. این تأسیسات آسیب دیدهاند.
نبنزیا نماینده روسیه در شورای امنیت گفت: اسرائیل در حال کشاندن منطقه به بحران هستهای است. قربانیان بسیاری بین غیرنظامیان وجود دارد. اهمیتی ندارد اسرائیل چه بگوید، این اقدام وحشیانه ناقض منشور سازمان ملل متحد و قوانین بینالمللی است. به باور رهبران اسرائیل، آنها از آزادی عمل کامل در منطقه برخوردار هستند و میتوانند هرگونه قوانین بینالمللی و نهادهای جهانی را زیر پا گذارند. اسرائیل نشان داد که با رابطه متمدنانه بین دولتها مخالف است و توجهی به قوانین بینالمللی ندارد. پس از حملات اسرائیل به ایران، این جنگندهها به پایگاههای انگلیسی پناه بردند. طبق ماده ۵۱، ایران حق دارد از خود دفاع کند. حملات بیدلیل اسرائیل به ایران و تأسیسات هستهای ایران هیچ توجیهی ندارد.
در پاکستان تجمع مردمی در حمایت از ایران برگزار شد و خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان نیز با اعلام موضع پاکستان گفت: «اسرائیل یمن، ایران و فلسطین را هدف قرار داده است. اگر جهان اسلام اکنون متحد نشود، همه ما با سرنوشت یکسانی روبرو خواهیم شد. پاکستان در کنار ایران ایستاده است. سکوت دیگر گزینه مناسبی نیست. سازمان همکاری اسلامی باید تشکیل جلسه دهد و یک استراتژی مشترک تدوین کند. از همه کشورهای اسلامی میخواهم که روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل فوراً قطع کنند.»
اما نیروهای مسلح یمن نیز در ۲۵ خرداد ماه اعلام کرد که با پرتاب تعدادی موشک بالستیک مافوق صوت فلسطین ۲ در زمانهای مختلف، عملیات نظامی هماهنگی را با ارتش و سپاه ایران علیه اهداف حساس دشمن اسرائیلی در منطقه اشغالی یافا (تل آویو) انجام داده است. سرتیپ یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن در این بیانیه گفت: نیروهای مسلح یمن به جمهوری اسلامی ایران، ملت، ارتش و رهبری آن درود میفرستند، چرا که شجاعانه، با اراده، مصمم و با ایمان با حمله وحشیانه صهیونیستی مقابله میکنند و با توکل به خدا، ضربات پی در پی به تأسیسات، مقرها و پایگاههای آن وارد میکنند. نیروهای مسلح یمن، ضمن پیگیری این تحولات، با افتخار تأکید میکنند که تا زمان توقف جنگ و محاصره علیه مردم غزه، به عهد و پیمان خود با مردم غزه و مجاهدین وفادار و آزاده آن پایبند هستند.»
سرتیپ یحیی سریع از طرف نیروهای مسلح یمن خطاب به بقیه کشورها و ملتهای عربی و اسلامی گفت: «جهاد یکی از درهای بهشت است که خداوند آن را به روی دوستان خاص خود گشوده است. پس برای جلوگیری از جنایات اسرائیل علیه برادرانتان در غزه، ابتکار عمل را به دست بگیرید، زیرا آنچه امروز بر سر آنها میآید، فردا بر سر شما نیز خواهد آمد.»
بر اساس آمار اعلامی از سوی رهبر انصارالله، نیروهای مسلح یمن در ماه ذی الحجه (از ۷ خردادماه تا ۵ تیرماه) با ۲۵ فروند موشک بالستیک، مافوق صوت و پهپاد انتحاری عملیات پشتیبانی خود در حمایت از فلسطین علیه رژیم صهیونیستی را ادامه دادند. طبق بررسی های تحولات جهان اسلام، ۱۷ فروند از مقدار قبل از جنگ ایران و اسرائیل به کار گرفته شده است و در نتیجه نیروهای مسلح یمن در پنج نوبت، با پرتاب ۸ فروند موشک بالستیک و پهپاد انتحاری به مشارکت با نیروهای مسلح ایران پرداختهاند. این حملات علیه اهدافی در تل آویو، حیفا، بئر السبع و ایلات انجام شده است. نیروهای مسلح یمن همچنین در واکنش به اقدام نظامی آمریکا علیه تاسیسات هسته ای ایران، و تاکید کرد که در صورت ورود آمریکا به جنگ، نیروهای مسلح یمن تمام کشتی های آمریکایی را در دریای سرخ آماج حملات خود قرار خواهند داد.
مشارکت نظامی یمن با ایران علیه رژیم صهیونیستی در حالی است که این کشور قریب یک دهه تحت حملات و محاصره همه جانبه ائتلاف سعودی، آمریکا و انگلیس و اسرائیل قرار داشته و از ۲۷ مهر ۱۴۰۲ عملیات پشتیبانی خود از مقاومت فلسطین را بدون هیچ وقفهای ادامه داده است. از این رو حمایت نظامی آنها از ایران اقدامی بسیار مهم و ارزنده است که بر اساس روابط تاریخی و اشتراکات وسیع در زمینه های مختلف دو کشور است.




پذیرش آتش بس از سوی دو طرف:
رادیو ارتش اسرائیل صبح ۳ تیر ماه از پذیرش آتش بس توسط رژیم صهیونیستی خبر داد و تاکید کرد که نتانیاهو همه وزرا را از توافق آتشبس با ایران مطلع کرده و به آنها دستور داد که هیچ اظهارنظری در این باره نکنند. ساعتی بعد از این، رژیم صهیونیستی به طور رسمی موافقت خود را با آتشبس با ایران اعلام کرد و مدعی شد که با توجه به دستیابی به همه اهداف عملیات و با هماهنگی رئیس جمهور ترامپ، اسرائیل با پیشنهاد او برای آتشبس موافقت کرده است.
شورای عالی امنیت ملی ایران نیز طی بیانیه ای اعلام کرد که این توافق را حاصل پذیرش شکست و توقف یکطرفه حملات از سوی رژیم صهیونیستی دانست و تاکید کرد نیروهای مسلح ایران آماده پاسخگویی به تمام حملات احتمالی دشمن است.
بیشتر بخوانید: آغاز جنگ نظامی-امنیتی رژیم صهیونیستی علیه ایران (ویدیو)
نتیجه گیری:
عملیات وعده صادق ۳، پاسخ ایران به تجاوز گسترده اسرائیل در دفاع مشروع از خاک و آسمان ایران بود. این عملیات شامل ۲۲ موج حمله موشکی و ۱۰ مرحله حمله پهپادی بود که از ۲۳ خرداد ماه شروع شد و به مدت ۱۲ روز تا سوم تیرماه ادامه یافت. پیامدهای مثبت این عملیات در داخل و خارج از ایران موجب شد تا برنامه اعلامی سران رژیم اسرائیل شامل نابودی برنامه هستهای ایران، تغییر نظام سیاسی جمهوری اسلامی و تخریب توان نظامی ایران به ویژه توان موشکی ایران با شکست مواجه شود.
رسانه های صهیونیستی و سخنگوی ارتش رژیم مدعی هستند که نیروهای مسلح ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه، بیش از ۵۱۰ فروند موشک بالستیک و بیش از ۶۸۰ فروند (در ادعای دیگری بیش از ۱۰۰۰ فروند) پهپاد انتحاری و موشک کروز به سمت اراضی اشغالی پرتاب کردهاند. همچنین از این تعداد، تنها ۵۵ موشک به خاک فلسطین اشغالی اصابت کرده و باقی موشک ها توسط پدافند ارتش اسرائیل رهگیری و منهدم شدهاند!
اما این ادعا یک گزافه گویی است و آمار ارتش اسرائیل با واقعیات میدانی مطابقت ندارد. طبق بررسی های تحولات جهان اسلام و بر اساس مستندات تصویری (که در این مطلب ارائه شد)، ۹۰ مورد اصابت موشک و ۷ مورد اصابت پهپاد به طور مستند قابل مشاهده است. همچنین تعداد موشک های پرتاب شده نیروهای مسلح ایران در جریان عملیات وعده صادق ۳، حدود ۳۰۰ الی ۳۵۰ فروند تخمین زده میشود و تعداد پهپادها و موشک های کروز نیز به دلیل عدم دسترسی به مستندات تصویری قابل گمانه زنی نیست.
بی شک این آمار به دلیل سانسور گسترده و پنهان کاری رسانه ها و نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی نهایی نیست و به طور قطع میزان اصابت موشک ها بیش از برآورد یادشده است. در مجموع عملیات وعده صادق ۳ یک عملیات نظامی ترکیبی پرقدرت با نتایج موثر و مهمی بود که سران آمریکا و اسرائیل را به پذیرش توقف موقت جنگ رساند. اما آنچه از نیروهای مسلح ایران بزرگ انتظار میرفت ضربات بسیار وسیع تر و سنگین تری بود که مبادی قوای هوایی و مصادر پشتیبانی رژیم صهیونیستی را در کمترین زمانی از کار بیندازد و این رژیم را برای تدارک حملات بعدی با مشکلات جدی مواجه کند. انتظار میرود که نقاط قوت و ضعف این عملیات در درگیریهای احتمالی بعدی مورد توجه مسئولین امر قرار گیرد و توان نظامی ایران کماکان ارتقا یابد.
دیدگاه