غرق شدن دومین کشتی وابسته به اسرائیل در دریای سرخ (ویدیو)

پنجشنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱
https://iswnews.com/?p=131918

نیروهای مسلح یمن در دومین عملیات دریایی روزهای اخیر علیه کشتیرانی شرکت های وابسته به اسرائیل، کشتی اترنیتی سی (ETERNITY C) را مورد حمله شهپادی و موشکی قرار داده و غرق کردند.

طبق بیانیه سرتیپ یحیی سریع، نیروهای نیروی دریایی نیروهای مسلح یمن در حمایت از مردم مظلوم و مجاهدین فلسطین، کشتی اترنیتی سی (ETERNITY C) را در حالی که عازم بندر ام الرشراش (ایلات) در جنوب فلسطین اشغالی بود، هدف قرار دادند. این حمله با یک فروند شهپاد و شش موشک کروز و بالستیک انجام شد و منجر به غرق شدن کامل کشتی شد.

طبق گزارش رسانه‌های خارجی، در نتیجه اصابت شهپاد یا موشک کروز یمنی ها، دو نفر از خدمه‌ی کشتی کشته، دو نفر مجروح و چند نفر دیگر مفقود شده‌اند. مرکز تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) نیز در آخرین گزارش خود مدعی شد که پنج نفر از خدمه نجات یافته و عملیات جستجو و نجات خدمه کشتی از شب گذشته آغاز شده و تلاش برای یافتن افراد باقیمانده ادامه دارد.

اما به نظر می‌رسد که تعدادی از خدمه کشتی توسط نیروهای ویژه نیروی دریایی یمن نجات یافته اند. سرتیپ یحیی سریع در این باره گفت: «گروهی از نیروهای ویژه نیروی دریایی یمن برای نجات تعدادی از خدمه کشتی، ارائه خدمات پزشکی به آنها و انتقال آنها به مکان امن خدمات ارائه کردند.»

هدف قرار دادن کشتی فوق پس از آن صورت گرفت که شرکت مالک با از سرگیری فعالیت خود با بندر ام الرشراش، فرمان ممنوعیت فعالیت با اسرائیل را نقض کرد. همچنین این حمله پس از رد تماس و هشدارهای مکرر نیروی دریایی یمن توسط خدمه‌ی کشتی رخ داد.

نیروهای مسلح یمن در پایان بیانیه این عملیات، بر تداوم ممانعت از کشتیرانی اسرائیل در دریای سرخ و عرب تاکید کرده و مجددا به شرکت‌های مرتبط با بنادر فلسطین اشغالی هشدار دادند. نیروهای مسلح یمن همچنین تاکید کردند که عملیات نظامی آنها در دریاهای سرخ و عرب برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین آنهاست و تا توقف کامل جنگ و محاصره علیه نوار غزه ادامه خواهد داشت.

بر اساس آمار تحولات جهان اسلام، عملیات فوق، ۲۱۴مین عملیات نظامی ارتش یمن علیه کشتی‌های غیرقانونی وابسته به اسرائیل، آمریکا و انگلیس محسوب می‌شود.

کشتی اترنیتی سی (ETERNITY C) یک کشتی فله بر است که با پرچم لیبریا فعالیت می‌کند. مالکیت این کشتی به یک شرکت یونانی تعلق دارد که اخیرا با رژیم صهیونیستی همکاری داشته و کشتیرانی خود به بندر ایلات را از سرگرفته است.

ویدیوی نیروهای مسلح یمن از لحظه پرتاب موشک های بالستیک و کروز و لحظه برخورد یکی از آنها به کشتی اترنیتی سی (ETERNITY C) و غرق شدن کامل آن.

موشک میون یکی از موشک های بالستیک سطح به دریا یمنی هاست که نام آن برگرفته از نام یکی از جزایر یمن در نزدیکی تنگه باب المندب است. این موشک نسخه دریاپایه فاتح ۱۱۰ (ساخت ایران) است.

موشک کروز شلیک شده نیز در رژه های نیروهای مسلح یمن با عنوان “محیط” نمایش داده شده است. این موشک مشابه موشک قدیر (ایران) یا موشک C802 چین است.

بررسی تصاویر کشتی اترنیتی سی اصابت چهار موشک، پهپاد انتحاری و شهپاد به عرشه و کف بدنه کشتی را نشان می دهد.

بررسی نقاط اصابت:

۱- با توجه به برخورد پرتابه از سمت بالا به عرشه کشتی، به احتمال زیاد برخورد نمایش داده شده در ویدیو، توسط موشک بالستیک ثبت شده است. این اصابت به دلیل نزدیکی به اتاق کنترل و محل استقرار خدمه منجر به وقوع تلفات در خدمه‌ی کشتی نیز شده است.

۲- اگر از دید بالا نگاه کنیم، محل یک اصابت ضعیف تر در وسط عرشه کشتی نیز دیده می‌شود که احتمالا توسط پهپاد انتحاری و یا موشک با سرجنگی ضعیف رخ داده است.

۳- دو ضربه دیگر در کف بدنه دیده می‌شود که به دلیل همسطحی با آب در هر دو ناحیه، محل اصابت یک یا دو فروند شهپاد است.

نیروهای مسلح یمن در دو اخیر عملیات اخیر علیه دو کشتی اترنیتی سی و مجیک سیز از همه تسلیحات خود شامل موشک بالستیک ضدکشتی، موشک کروز، پهپاد انتحاری و شهپاد (شناور هدایت‌پذیر از راه دور) استفاده کرده است‌. حملات ترکیبی آنها نشان می‌دهد که غرق کردن کشتی ها مقصود اصلی یمنی‌ها بوده و ناوگان دریایی اتحادیه اروپا و آمریکا (در صورت حضور) نیز نمی توانند جلوی آنها را بگیرند. این ضربات گویای عزم جدی رهبران انصارالله برای اعمال محاصره دریایی علیه اسرائیل است و قطعا دیگر شرکت های وابسته به اسرائیل را از کشتیرانی بسوی دریای سرخ منصرف خواهد کرد.

یمن با غرق کردن این دو کشتی ثابت کرد که حملات اخیر آمریکا به آنها هیچ تاثیری در کیفیت و کمیت عملیات دریایی علیه اسرائیل نگذاشته و محاصره بنادر اسرائیلی با شدت بیشتری همچنان ادامه دارد. از این رو میتوان گفت که پیروز قاطع آن نبرد یمنی ها بودند و آمریکایی‌های سرشکسته، ناچار به عقب کشیدن ناوگان خود از منطقه عملیاتی یمن بودند.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.