تحولات افغانستان، ۲۳ تیر ۱۴۰۴

دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۱
https://iswnews.com/?p=132016

پرواز شناسایی یک پهپاد ناشناس (احتمالا آمریکایی) در آسمان شهر قندهار، پایتخت معنوی گروه طالبان و محل سکونت ملا هبت الله آخوندزاده، رهبر این گروه موجب نگرانی ساکنان این شهر شده است.

۱- کابل:
– در ۲۱ خرداد ماه، مسلحین اداره اطلاعات طالبان پس از کشف یکی از مخفیگاه های گروه تروریستی داعش در در منطقه قصبه واقع در ناحیه پانزدهم شهر کابل، اقدام به عملیات علیه داعش کرده و دو نفر از عوامل این گروه تروریستی را به قتل رساندند‌. از این مخفیگاه مقداری پول و ارز نیز بدست آمده است. طبق گزارش رسانه های وابسته به طالبان، این افراد از ایالت بلوچستان پاکستان وارد خاک افغانستان شده و برای راه اندازه عملیات های تروریستی علیه طالبان وارد کابل شده بودند.
– در ۲۷ خرداد ماه، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان با انتشار پیامی حملات اخیر رژیم صهیونیستی به خاک ایران و ترور فرماندهان و دانشمندان هسته‌ای را محکوم کرد و آنرا نقض آشکار اصول بنیادین حقوق بین‌الملل، به‌ویژه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها دانست. طالبان از تمام طرفهای بین المللی خواست تا در حفظ صلح و امنیت منطقه، به این موضوع رسیدگی کرده و مانع از گسترش ناامنی و بی‌ثباتی بیشتر در منطقه گردد. مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، نیز در یک تماس تلفنی این مواضع را به وزیر خارجه ایران اعلام کرد.
– در ۱ تیر ماه، حامد کرزی، رئیس‌ جمهور پیشین افغانستان، عبدالله عبدالله، رئیس شورای مصالحه ملی در دولت پیشین و عبدالرب رسول سیاف، از فرماندهان دوران جهادی افغانستان، با صدور پیام های جداگانه‌ای حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم و آنرا مغایر با قوانین بین‌المللی دانستند. کرزی و عبدالله عبدالله با ابراز همدردی با خانواده های شهدای ایران و آرزوی سلامتی و شفای عاجل برای مجروحین و خواستار موضع‌گیری قاطع جامعه جهانی برای توقف اقدامات توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی شدند.

۲- در ۵ تیر ماه، طبق گزارش رسانه‌های آمریکایی، حمله اخیر ایالات متحده به تاسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان توسط یک فرمانده نیرویی هوایی آمریکایی با سابقه خدمت در افغانستان انجام شده است. نام این فرمانده را «ملوین جی دیل» است که در سال ۲۰۰۱ میلادی در چارچوب عملیات نیروهای بین‌المللی و آمریکایی در افغانستان، به این کشور اعزام شده بود. به ادعای آمریکایی ها، در بمباران فردو از هفت فروند بمب افکن استراتژیک B-2 استفاده شد که ملوین جی دیل از عوامل اصلی این حمله بود.

۳- اخراج مهاجران افغان از ایران:
– در ۹ تیر ماه، سازمان بین‌المللی مهاجرت اعلام کرد که در یک ماه گذشته میلادی (ژوئن) بیش از ۲۳۰ هزار مهاجر افغانستان از ایران پیش از مهلت صادر شده در ایران برای خروج مهاجران بدون مدرک بازگشت تا ۱۵ تیر ماه، اخراج شده‌اند. آوند عزیز آغا، سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت، به خبرگزاری فرانسه گفته است: «از ۱ تا ۲۸ ژوئن، ۲۳۳ هزار و ۹۴۱ نفر از ایران به افغانستان بازگشته‌ اند که ۱۳۱ هزار و ۹۱۲ بازگشت تنها در هفته ۲۱ تا ۲۸ این ماه ثبت شده است.» انتظار می‌رود این تعداد پیش از مهلت تعیین‌شده افزایش بیشتری داشته باشد.
– در ۱۱ تیر ماه، زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین آمریکا در امور افغانستان، موج اخیر اخراج مهاجران افغان از ایران را محکوم کرد و آن را اقدامی نادرست و فاقد هماهنگی با طالبان دانست. خلیلزاد همچنین با اشاره به استفاده ایران از مهاجران افغان در جنگ سوریه و اتهام جاسوسی علیه برخی مهاجران افغان، گفت: «چقدر محتمل است که مهاجران افغان به اطلاعات سایت‌های حساس امنیتی و نظامی ایران دسترسی داشته باشند؟» او افزود که حتی اگر تعدادی معدود از مهاجران با موساد همکاری کرده باشند، نباید هزاران نفر دیگر قربانی این اتهامات شوند.

۴- در ۱۲ تیر ماه، مولوی گل حسن حسن، سفیر و نماینده فوق‌العاده حکومت طالبان در روسیه رسما کار خود را در مسکو آغاز کرد. وزارت خارجه طالبان پذیرش رسمی سفیر خود توسط روسیه را گامی مؤثر در راستای تقویت روابط دوجانبه دانسته و ابراز امیدواری کرد که این اقدام موجب گسترش و تحکیم روابط سیاسی، اقتصادی و… میان دو کشور گردد. طالبان در طول چهار سال اخیر تلاش زیادی برای تقویت روابط با روسیه انجام داده است و روسیه نیز در مقابل، ضمن حمایت های سیاسی از این گروه، نام آنها را از لیست تروریستی خود خارج کرده است.

۵- در ۱۴ تیر ماه، حزب التحریر افغانستان، به رسمیت شناخته شدن طالبان از سوی روسیه را محکوم کرده و آن را خیانتی به اصول حاکمیت اسلامی دانسته است. این گروه طی بیانیه ای هشدار داد که چنین اقدامی، طالبان را به سوی پذیرش نظم سکولار جهانی سوق می‌ دهد و آنها را از مسیر برپایی یک نظام اسلامی واقعی دور می‌ سازد. حزب التحریر اعلام کرد که به اعتقاد آنها، این نوع حمایت‌ ها در راستای منافع قدرت‌ های خارجی است و پایه‌ های یک دولت اسلامی حقیقی را سست می‌ کند.

۶- در ۱۵ تیر ماه، بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه پیشین پاکستان و رئیس حزب مردم، در گفت‌وگو با شبکه الجزیره گفت که اسلام‌آباد از محل اختفای مسعود اظهر، رهبر گروه تندرو جیش محمد، اطلاعی ندارد و او احتمالا در افغانستان باشد. او تأکید کرد که اگر دولت هند اطلاعات موثقی درباره حضور اظهر در خاک پاکستان ارائه کند، اسلام‌آباد خوشحال خواهد شد که برای بازداشت او اقدام کند. مسعود اظهر یکی از تروریست های شناخته‌شده پاکستانی است و نام او در سال ۲۰۱۹ به‌طور رسمی در فهرست تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل ثبت شد.

۷- در ۱۶ تیر ماه، داعش در نهمین شماره مجله «ندای خوراسان» که توسط رسانه «العزائم» منتشر شده، با پیام‌های تهدیدآمیز و تبلیغات افراط‌گرایانه، کشورهای غربی و منطقه‌ای را مخاطب قرار داد. داعش ضمن دعوت از عناصر طالبان نوشت: «بزودی روزی خواهد آمد که ما با هزاران مبارز وارد اصفهان، بیت‌المقدس، “اسرائیل” خواهیم شد و از طریق عراق به عربستان، از ترکیه به اروپا و آمریکا، و از خراسان به چین و روسیه خواهیم رسید.» داعش خراسان همچنین از ابومحمد الجولانی، بابت پیروی از مدل حکومتی طالبان و گرایش به غرب انتقاد و از مسلمانان کشمیر حمایت کرده است.

داعش در نشریات خود معمولا تهدیدات و شعارهای تبلیغاتی زیادی را مطرح می‌کند. اما اشاره آنها به «اصفهان» در این برهه زمانی بسیار مهم است. به نظر می‌رسد گام بعدی صهیونیستها علیه ایران همراه با فعال کردن گروه های تجزیه طلب و تروریستی مثل داعش در داخل ایران باشد.

۸- قندهار:
– در ۲۲ تیر ماه، منابع محلی از پرواز یک پهپاد ناشناس در آسمان شهر قندهار خبر دادند. پرواز این پهپاد موجب نگرانی ساکنان این شهر شده است و مقامات حکومت طالبان تاکنون هیچگونه توضیح یا واکنشی به این خبر نداشته‌اند. با توجه به تداوم فعالیت پهپادهای آمریکایی در افغانستان پس از استقرار حکومت طالبان، احتمال می‌رود که این پهپاد آمریکایی بوده و در حال انجام فعالیت جاسوسی در آسمان قندهار بوده است. لازم به ذکر است که ملا هبت الله آخوندزاده، رهبر طالبان و چند تن دیگر از سران طالبان در این شهر سکونت دارند.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.