تحولات عراق، ۲۶ شهریور ۱۴۰۴

چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۵
https://iswnews.com/?p=133715

تیپ‌های ۳۳، ۷۳، ۵۸ و ۵۹ سازمان حشد الشعبی، یک عملیات امنیتی با هدف شناسایی و بازداشت عناصر گروه تروریستی داعش در استان نیوا آغاز کردند. واحدهای چک و خنثی حشد الشعبی نیز در جریان این عملیات، به پاکسازی و ایمن‌سازی برخی جاده‌ها و مسیرهای ارتباطی پرداختند.

۱- بغداد:
– در ۳ شهریور ماه، محمود المشهدانی، رئیس پارلمان عراق در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که قانون حشد الشعبی از ابتدا با هدف بازنشستگی بخشی از نیروهای این سازمان تدوین شده بود اما کمیته امنیت و دفاع پارلمان مخالفت کرد و در نهایت نسخه جدیدی تحت عنوان «قانون ساختار حشد الشعبی» به دولت ارائه شد. به گفته وی، این نسخه همزمان با تحولات منطقه‌ای از جمله حمله اسرائیل به لبنان و سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، با خشم شدید واشنگتن و تل‌آویو روبه‌رو شد.
– در ۴ شهریور ماه، محمود المشهدانی، رئیس پارلمان عراق در بغداد با استیون فاگن، کاردار سفارت آمریکا دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار، دو طرف درباره سازوکار کاهش شمار نیروهای آمریکایی در پایگاه نظامی عین‌الاسد واقع در استان الانبار به بحث پرداختند. طبق بیانیه منتشرشده، قرار است این کاهش نیرو با هدف تبدیل همکاری‌های امنیتی به چارچوبی دوجانبه، محدود و متمرکز در اقلیم کردستان انجام گیرد.
– در ۷ شهریور ماه، دولت عراق، پیش‌نویس قانون حشد الشعبی را پس از تهدیدات آمریکا و تشدید اختلافات میان فراکسیون‌های سیاسی از دستورکار پارلمان خارج کرد. این قانون پیش‌تر دو بار قرائت شده و آماده رأی‌گیری بود اما در اقدامی غافلگیرانه از روند قانون‌گذاری کنار گذاشته شد.
– در ۸ شهریور ماه، در حالی که برخی از رسانه‌های ضد ایرانی مدعی ترور هدفمند دو فرمانده ایرانی در بغداد شدند، وزارت کشور عراق در بیانیه‌ای رسمی، اخبار منتشر شده در خصوص وقوع انفجار در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد را تکذیب کرد. این وزارتخانه تأکید کرده است که اوضاع امنیتی در پایتخت عراق آرام و باثبات است و هیچ حادثه‌ای در اطراف فرودگاه رخ نداده است.
– در ۱۶ شهریور ماه، جاشوا هریس، کاردار سفارت آمریکا در بغداد با محمد شیاع السودانی، نخست‌ وزیر عراق دیدار و درباره مسائل کلیدی از جمله حفظ حاکمیت عراق، تقویت امنیت منطقه و توسعه همکاری‌های اقتصادی رایزنی کرد. طبق بیانیه سفارت آمریکا، این دیدار بر پایه روابط راهبردی موجود، فرصتی برای بررسی گسترش شراکت میان دو کشور بود.
– در ۱۶ شهریور ماه، اشوا هریس، کاردار سفارت آمریکا در بغداد با فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق دیدار کرد. در این دیدار، طرفین بر تداوم همکاری امنیتی در مقاطع کنونی و آینده تأکید کرده و درباره وضعیت سوریه بحث و تبادل‌نظر کردند. موضوع مذاکرات متوقف‌شده میان ایران و آمریکا نیز بخشی از رایزنی‌های دو طرف بود.
– در ۲۵ شهریور ماه، عبداللطیف جمال رشید، رئیس جمهور عراق در کاخ بغداد از سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه و هیئت همراه وی استقبال کرد. در این دیدار که با حضور قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق برگزار شد، دو طرف درباره روابط عراق و روسیه و راه‌های توسعه آن در راستای تحقق آرمان‌های دو کشور در پیشرفت و رفاه رایزنی کردند.
– در ۲۵ شهریور ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق با سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه دیدار و گفتگو کرد. دو طرف روابط بغداد و مسکو و راه‌های گسترش و توسعه آن در زمینه‌های مختلف را بررسی کردند.

۲- الانبار:
– در ۱۴ شهریور ماه، فرماندهی اطلاعات نظامی عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که یگان‌های اطلاعاتی لشکر هفتم پیاده ارتش عراق طی چند عملیات هماهنگ با سایر دستگاه‌های امنیتی موفق شدند سه نفر از عناصر تحت تعقیب داعش را در استان الانبار بازداشت کنند.
– در ۱۵ شهریور ماه، مقداد میری، مدیر رسانه‌ای وزارت کشور عراق اعلام کرد، «خبرها و شایعات مربوط به وقوع درگیری در مرزهای مشترک با سوریه کاملاً بی‌اساس است و هیچ حادثه‌ای از این نوع رخ نداده است.»

۳- نینوا:
– در ۲۳ شهریور ماه، عبدالامیر یارالله، ریاست ستاد کل نیروهای مسلح عراق در مقر تیپ ۴۴ نیروهای حشد الشعبی در نینوا حضور یافت و با فرماندهان عراقی گفتگو کرد.
– در ۲۵ شهریور ماه، تیپ‌های ۳۳، ۷۳، ۵۸ و ۵۹ سازمان حشد الشعبی، یک عملیات امنیتی با هدف شناسایی و بازداشت عناصر گروه تروریستی داعش در استان نیوا آغاز کردند. واحدهای چک و خنثی حشد الشعبی نیز در جریان این عملیات، به پاکسازی و ایمن‌سازی برخی جاده‌ها و مسیرهای ارتباطی پرداختند.

۴- کرکوک:
در ۲۶ شهریور ماه، فرماندهی ستاد عملیات مشترک عراق اعلام کرد که در نتیجه حمله جنگنده‌های عراقی به وادی الشای در کرکوک، چند تروریست داعشی کشته شدند.

۵- فالح الفیاض، رئیس سازمان حشد الشعبی عراق در گفتگویی تلویزیونی با تأکید بر ضرورت تداوم فعالیت این سازمان، انحلال حشد الشعبی را اقدامی «غیرعاقلانه و نوعی خودکشی» توصیف کرد و گفت که این نهاد ملی تحت فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق قرار دارد و جایگاه قانونی و شرعی آن تثبیت شده است.

۶- در ۱ شهریور ماه، شرکت نفتی آمریکایی هانت اویل اعلام کرد که فعالیت‌های خود را در اقلیم کردستان عراق از سر گرفته است؛ این اقدام یک ماه پس از حمله پهپادی به یکی از میادین نفتی این شرکت در استان دهوک صورت گرفت.

۷- در ۱۴ شهریور ماه، قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق اعلام کرد که عاملان حملات پهپادی اخیر به مناطقی در اقلیم کردستان عراق شناسایی شده‌اند و دولت عراق تدابیری برای جلوگیری از تکرار این گونه حملات اندیشیده است.

۸- در ۱۹ شهریور ماه، سرتیپ صباح النعمان، سخنگوی فرماندهی نیروهای مسلح عراق در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که مقامات امنیتی عراق در تاریخ ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور ماه) موفق شدند محل بازداشت الیزابت سورکوف، شهروند روسی را شناسایی کنند و پس از دسترسی به وی، او را به سفارت آمریکا در بغداد تحویل دهند.

۹- در ۱۹ شهریور ماه، محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در پیامی اعلام کرد، «بعد از ماه‌ها تلاش گسترده نیروهای امنیتی ما، اعلام می‌کنم الیزابت سورکوف آزاد شده است. در برابر اجرای قانون و حاکمیت کامل دولت هرگز تسامح نشان نخواهیم داد و اجازه نمی‌دهیم کسی حیثیت عراق و عراقی‌ها را خدشه‌دار کند.»

۱۰- در ۲۰ شهریور ماه، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و سازمان تروریستی موساد طی بیانیه‌ای مشترک، خبر ورود الیزابت سورکوف به سرزمین‌های اشغالی را تأیید کردند. بر اساس این بیانیه، روند انتقال وی با همکاری مقامات قبرسی صورت گرفته است.

۱۱- در ۲۴ شهریور ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق با مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و محمد بن سلمان ولیعهد و نخست وزیر عربستان سعودی در حاشیه اجلاس اضطراری سران کشورهای عربی و اسلامی در دوحه قطر دیدار و گفتگو کرد.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.

مطالب پیشنهادی