آخرین وضعیت جبهات یمن (نقشه میدانی)

شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۰
https://iswnews.com/?p=134527

جبهات درگیری در استان های مارب، الجوف و استان های جنوبی بین نیروهای مسلح یمن با نیروهای تابع ائتلاف سعودی همچنان در وضعیت آتش بس قرار دارد، اما در مناطق اشغالی یمن تنش بین جناح های تابع عربستان سعودی و امارات شامل حزب اصلاح، نیروهای طارق صالح و سایر گروههای مسلح جریان دارد.

عملیات پشتیبانی نیروهای مسلح یمن (مورد حمایت انصارالله) در حمایت از فلسطین تا آخرین روز از مذاکرات مقاومت و رژیم صهیونیستی ادامه یافته و آخرین عملیات ها شامل اصابت دقیق موشک کروز به کشتی هلندی ماینرواگراخت (MINERVAGRACHT) و ورود چند پهپاد انتحاری به بندر ایلات در جنوب فلسطین اشغالی بوده است. بر اساس سخنان سید عبدالملک بدرالدین الحوثی، تعداد عملیات‌های پشتیبانی یمن در دو سال اخیر شامل ۱۸۳۵ عملیات با استفاده از موشک‌های بالستیک، کروز، مافوق صوت، پهپادها و قایق‌های انتحاری بوده است.

در استان حضرموت، تنش بین نیروهای شورای انتقالی جنوب (تابع امارات) و نیروهای حفاظت از حضرموت (تابع عربستان سعودی) جریان دارد. عربستان در حال تجهیز سه لشکر در قالب نیروهای حفاظت از حضرموت است و درصدد سیطره بر منابع نفتی و حرکت به سمت ساحل حضرموت است. در استان المهره و شبوه نیز تحولات حول همین اهداف پیش می‌رود، با این تفاوت که در شهر عتق، مرکز استان شبوه عوامل تابع امارات حاکم هستند.

در جبهه استان ابین، حملات چریکی عوامل گروه تروریستی القاعده شامل بمب گذاری در جاده ها و حملات ایذایی با استفاده از کوادکوپتر، تک تیراندازان و… به مسلحین شورای انتقالی جنوب ادامه دارد و تلفات قابل توجهی را به شورای انتقالی جنوب وارد کرده است.

در محور تعز، تنش بین حزب اصلاح و نیروهای طارق صالح پس از ترور افتهان المشهری، مدیر دفتر نظافت و بهسازی افزایش یافته و ترورهای ناموفقی علیه تعدادی از فرماندهان محلی طرفین انجام شده است. همچنین مسلحین حزب اصلاح برای بازداشت و درگیری با عوامل طارق صالح در شهر التربه واقع در جنوب این استان اقداماتی را انجام داده‌اند که تاکنون ناموفق بوده و کنترل التربه همچنان در دست عوامل طارق صالح است.

در غرب استان لحج، قبایل الصبیحه به نمایندگی از عربستان سعودی در تلاش برای تسلط بر ساحل جنوب غربی لحج هستند اما نیروهای العمالقه (تابع امارات) مانع اقدامات آنها هستند و با فرماندهی سرتیپ حمدی شکری این منطقه را کنترل می‌کنند. قبایل الصبیحه از قبایل مستقل جنوب غربی یمن هستند که بخشی از شیوخ آنها جذب عربستان سعودی شده‌اند. مسلحین قبایل الصبیحه در سالهای گذشته چند بار با نیروهای طارق صالح درگیر شدند و از ورود آنها به مناطق جنوب غربی یمن جلوگیری کردند.

آخرین وضعیت جبهات یمن / برای نمایش در اندازه اصلی کلیک کنید

در مجموع جبهه داخلی یمن با مشکلات عدیده ای مواجه است که روند دستیابی به صلح را در این کشور دست نیافتنی می‌کند. عربستان و امارات به عنوان قدرت های عربی دارای نفوذ در منطقه، در این سالها از شرایط وخیم اقتصادی یمن سوءاستفاده کرده و جناح های مزدور و قدرت طلبی مانند شورای انتقالی جنوب، حزب اصلاح، العمالقه، بازماندگان علی عبدالله صالح و… را در راستای اهداف خود مورد حمایت قرار داده‌اند. این شرایط موجب شده تا ریشه اختلافات بین جریان های یمنی با دولت مستقر در صنعا عمیق شود و روند آشتی ملی یا آزادسازی آنها از دست مزدوران سخت شود. بی شک دولت یمن پس از حل شدن مسئله فلسطین، باید با این چالش بزرگ دست و پنجه نرم کند و برای حل آن اقدامات سنجیده و انعطاف های جدیدی را از خود نشان دهد.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.