دستگاه اطلاعات ملی عراق با صدور بیانیه‌ای، گزارش روزنامه الشرق الاوسط درباره دریافت هشدارهای امنیتی از سوی طرف‌های خارجی پیرامون حملات قریب‌الوقوع به عراق را به‌طور کامل تکذیب کرد؛ این در حالی است که مواضع هم‌زمان گروه‌های مقاومت، از جمله جنبش نجباء و کتائب حزب‌الله، از تداوم نگرانی‌ها درباره تهدیدات خارجی و موضوع خلع سلاح حکایت دارد.

دستگاه اطلاعات ملی عراق در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد گزارش منتشرشده توسط روزنامه الشرق الاوسط مبنی بر دریافت دو پیام هشدار امنیتی از سوی یک کشور عربی و یک سرویس اطلاعاتی غربی، کاملاً نادرست است. در این بیانیه تأکید شده است که دولت عراق هیچ‌گونه پیامی با این مضمون دریافت نکرده و از رسانه‌ها خواسته شده در پرداختن به موضوعات مرتبط با امنیت ملی، نهایت دقت و مسئولیت‌پذیری را رعایت کنند.

این واکنش پس از آن منتشر شد که الشرق الاوسط مدعی شده بود بغداد هشدارهایی درباره حملات احتمالی آمریکا و اسرائیل به مواضع گروه‌های مسلح، از جمله انبارهای موشکی و پهپادی، پادگان‌های آموزشی و نهادهای مرتبط با حشد الشعبی دریافت کرده است.

همزمان با این اخبار، فضای سیاسی و امنیتی عراق شاهد بروز اختلاف‌نظر آشکار در میان گروه‌های مقاومت و جریان‌های سیاسی درباره پرونده انحصار سلاح در دست دولت است. برخی نیروها آمادگی خود را برای ادغام در روند سیاسی و واگذاری سلاح اعلام کرده‌اند اما برخی گروه‌های دیگر بر تداوم گزینه مقاومت تأکید دارند.

در همین رابطه، کتائب حزب‌الله در بیانیه‌ای تصریح کرد که سلاح، امانتی برای حفاظت از سرزمین، مردم، حاکمیت و مقدسات است و تا زمان خروج کامل نیروهای خارجی از عراق، تحویل آن را مردود دانست. همچنین عبدالقادر الکربلائی، معاون نظامی جنبش نجباء تأکید کرد که تداوم حضور نیروهای آمریکایی، ناتو و ارتش ترکیه و نیز دخالت در امور داخلی عراق، مصداق آشکار اشغالگری است و مقاومت در برابر آن، حقی مشروع برای ملت عراق به شمار می‌رود.

پیش‌تر نیز فائق زیدان، رئیس شورای عالی قضایی عراق از همکاری برخی گروه‌های مسلح برای تقویت حاکمیت قانون و انحصار سلاح در دست دولت قدردانی کرده و گفته بود که نیازی به ادامه فعالیت نظامی این گروه‌ها وجود ندارد.

هرچند دستگاه اطلاعات ملی عراق گزارش روزنامه الشرق الاوسط را به‌طور قاطع تکذیب کرده است اما این تکذیب الزاماً به معنای رفع نگرانی‌های امنیتی نیست. در ساختار سیاسی-امنیتی عراق، بسیاری از تحولات و پیام‌ها لزوماً در قالب هشدارهای رسمی و علنی منتقل نمی‌شوند و تجربه سال‌های گذشته نشان داده است که تکذیب‌های دولتی اغلب با هدف مدیریت فضای عمومی و جلوگیری از تشدید تنش انجام می‌گیرد.

واکنش تند و صدور بیانیه از سوی کتائب حزب‌الله و اظهارات صریح عبدالقادر الکربلائی از جنبش نجباء را نمی‌توان بی‌ربط به بحث «انحصار سلاح در دست دولت» دانست. این مواضع نشان می‌دهد که گروه‌های مقاومت، بحث خلع سلاح را نه یک موضوع صرفاً داخلی، بلکه مرتبط با تهدیدات خارجی و احتمال اعمال فشار نظامی یا سیاسی از سوی آمریکا و متحدانش می‌بینند.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.