کشمیر، نزدیک اما خیلی دور!

دوشنبه 13 اسفند 1397 - 17:59
https://iswnews.com/?p=17811

در طول تاریخ معاصر، خط‌کشی و مرزی‌هایی که کشورهای استعمارگر آنرا ترسیم کردند همواره بر پایه سیاستی بوده است که در آینده آن منطقه چیزی جز درگیری و کشمکش حاکم نباشد. ما این سیاست را با جمله «تفرقه بینداز و حکومت کن» می‌شناسیم….

کشمیر، دیورند، بلوچستان، مناطق شمالی یمن، جزایر حاشیه خلیج فارس، آذربایجان و ارمنستان، کردستان و… نمونه هایی از خط‌کشی ها و گسل‌های استعمارگرانی نظیر انگلیس، فرانسه و… است که در حال حاضر شاهد نتیجه ی آن، که چیزی جز مناقشه و درگیری بی پایان نیست هستیم.

کشمیر، منطقه ای در آسیای میانه است که پس از جنگ جهانی دوم و خروج انگلیس از هند، همواره مورد مناقشه بین پاکستان، هند و چین بوده است.

پس از پایان جنگ جهانی دوم و خروج انگلیس از هند، دو گزینه در این منطقه مطرح بود:
۱- باقی ماندن هند متحد و یکپارچه ۲- هند به‌ دو کشور هندوستان (هندوها) و پاکستان (مسلمانها) تجزیه شود.

سرانجام با حیله انگلیسی ها در تجزیه هند، پاکستان از بدنه این کشور جدا شد و ایالات نیمه مستقل نیز به موجب قانون تفویض استقلال دارای حق انتخاب در الحاق به پاکستان یا هند شدند. (انگلیس پس از خروج از هند و منطقه، کلیه حقوق خود را به حاکمان ایالات نیمه مستقل داده بود که می‌توانند براساس سه معیار مذهب، خواست مردم و وضع جغرافیایی؛ بین پاکستان و هند تقسیم و الحاق شوند.)

در این بین هاری سینگ حاکم کشمیر با الحاق به پاکستان علیرغم اکثریت مسلمان کشمیر مخالفت کرده و ساکنان کشمیر که غالبا مسلمان بودند؛ مخالف او و متمایل به پاکستان بودند. وی در ابتدا نظر به استقلال داشت و سپس به جهت کسب حمایت در برابر مسلمانان و مداخله پاکستان در حمایت از آنها، به سمت هند متمایل گردیده و پیمان الحاق به هند را امضاء و درخواست کمک نظامی کرد.
این تعارض نهایتا منجر به آغاز سه جنگ تاکنون بین پاکستان و هند شد که تقسیم این منطقه بین سه کشور هند، پاکستان و چین را در پی داشته است.

جنگ اول: پس از خروج انگلیسی ها و جدایی پاکستان از هند، از اکتبر سال ۱۹۴۷ میلادی تا ژانویه سال ۱۹۴۹ جنگی مابین هند و پاکستان رخ داد که نهایتا با میانجیگری سازمان ملل قرار شد مناطق هندونشین تحت سیطره هند و مناطق مسلمان نشین تحت سیطره پاکستان درآید و سایر نقاط در همه‌پرسی از مردم مشخص شود. (تاکنون چنین همه‌پرسی‌ای در کشمیر صورت نگرفته است.)
در نتیجه جنگ اول یک سوم از سرزمین کشمیر (کشمیر آزاد) به تصرف پاکستان درآمد و هند نیز در سال ۱۹۵۴ بخش تحت کنترل خود را تحت عنوان (جامو و کشمیر) اعلام کردند.

جنگ دوم: در سال ۱۹۶۵ میلادی تا ژانویه ۱۹۶۶ که با میانجیگری روسیه پایان یافت.

جنگ سوم: در سال ۱۹۷۱ میلادی که قیام مردم کشمیر منجر به تشکیل کشمیر آزاد و همچنین جداسازی پاکستان شرقی (بنگلادش) در شرق هند شد.

منطقه آکسای چین نیز طی جنگ سال ۱۹۶۲ میلادی بین چین و هند به تصرف چین درآمد.

در حال حاضر شمال و غرب کشمیر (کشمیر آزاد، گلگت و بلتستان) تحت سیطره پاکستان و جنوب و مرکز کشمیر (جامو، کشمیر، لداخ و سیاچن) در سیطره هند و در شرق کشمیر (آکسای چین) نیز تحت سیطره چین است.

برای مشاهده نقشه در اندازه اصلی روی آن کلیک کنید.

 تحولات جهان اسلام
تحولات جهان اسلام
"تحولات جهان اسلام" اولین و تنها رسانه تخصصی پوشش اخبار و تحولات منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا با ارائه دقیق ترین و بروزترین نقشه های میدانی. رویکرد "مجموعه تحولات"، رصد دقیق درگیریهای منطقه و بصورت ویژه جهان اسلام و ارائه بروزترین نقشه های میدانی و تحلیل ها از مسائل جاری و فرا روی منطقه است.
  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. ناشناس دوشنبه, ۱۳ اسفند, ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۳

    دمت گرم چقدر ساده و روان و به دور از جهت گیری سیاسی ماجرای کشمیر رو توضیح دادید.

    پاسخ
  2. زیتون سه شنبه, ۱۴ اسفند, ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۲

    این سه الدنگ (چین ، پاکستان و هند) ایران را چی فرض کردن ……کل منطقه کشمیر متعلق به ایرانه…..چی را تقسیم کردن ….سگ هم ۷ تا ۷تا توله پس می اندازه …..این دلیل نمی شه صاحب سرزمین دیگری بشه …..زمین غصبی است ……

    پاسخ
    1. ناشناس شنبه, ۲۴ خرداد, ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۴

      سلام علیکم. طرز صحبت شما هیچ توجیهی نداره… این ادبیات از زبون مسلمون به دوره!

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.