نبردهای بی خاصیت در جنوب طرابلس!
ژنرال حفتر از ۱۶ فروردین ماه فرمان عملیات تصرف شهر طرابلس را صادر کرد و پس از آن نیروهای وی خود را طی چند عملیات نه چندان دشوار به حومه جنوبی شهر طرابلس رساندند.
اکنون هفته هاست که نیروهای حفتر در جنوب طرابلس خیمه زده اند و این مناطق شاهد درگیریهای پراکنده و جسته گریخته است.
گاهی نیروهای دولت وفاق پیشروی می کنند و نیروهای حفتر را پس می زنند و گاهی نیروهای حفتر…
در پیشرویهای ارتش ملی لیبی در غرب لیبی و در ادامه ی آن تا جنوب طرابلس مشخص شد که دولت وفاق قدرت دفاعی بسیار ضعیفی دارد و هرگونه عملیات نسبتا مستحکم و برنامه ریزی شده می تواند به راحتی خطوط دفاعی آنها را در هم بشکند.
اما این همه ماجرا نیست؛ از سوی دیگر نیروهای حفتر نیز حال و روز بهتری نسبت به نیروهای دولت وفاق ندارند.
به گمان بنده و بسیاری دیگر از آگاهان این حوزه، نیروهای ارتش ملی به فرماندهی حفتر که پشتیبانی عربستان، امارات و مصر را به دنبال خود یدک می کشد نیز فاقد یک استراتژی مناسب و یا قدرت آفندی بالاست…
نبردهای جنوب طرابلس به خوبی بیانگر و اثبات کننده ی این مدعاست. تاکتیک های تکراری، آزمودن یک حرکت بی ثمر برای چندمین بار متوالی، حملات به مناطق کم اثرتر و یا بی اثر در روند عملیات و … گوشه ای از نبردهای بهتر بگوییم بی خاصیت جنوب طرابلس است که از هر دو سوی منازعه شاهدیم.
و صد البته متضرر اصلی مردم غیر نظامی این مناطق هستند که در این میان، بین دو جبهه گیر افتاده اند و ثمره ای جزء ویرانی و آوارگی و از دست دادن جان عایدشان نمی شود…
از وضعیت میدانی جنوب طرابلس هم اگر بخواهیم بگوییم این چنین است:
– نیروهای دولت وفاق با کنترل العزیزیه همچنان یکی از مسیرهای اصلی منتهی به شهر طرابلس را در اختیار دارند و در واقع منطقه العزیزیه تبدیل به پاشنه آشیل نیروهای حفتر شده است و هر بار که فشار در جنوب شهر بالا میزند، نیروهای دولت وفاق نیز از سمت پایین فشار را افزایش می دهند و نیروهای حفتر را به قطع خطوط امدادیشان در جنوب شهر تهدید میکنند!( در صورتی که وفاقی ها باید خیلی وقت پیش خط امدادی را قطع میکردند و هنوز هم قطع نکرده اند…)
– در محور فرودگاه طرابلس نیز وضعیت بزن و در رو است. گاهی نیروهای حفتر چند متری پیشروی میکنند و گاهی نیروهای وفاق… دولت وفاق تاکنون نشان داده است که قدرت بازپسگیری فرودگاه را ندارد.
– در محور وادی ربیع و عین زاره نیز درگیریها به قوت خود باقیست. نه ارتش ملی لیبی عملیات موثری برای پیشروی به سمت ساحل و قطع خط لجستیک نیروهای وفاق از سمت مسیر مصراته-طرابلس می زند و نه نیروهای دولت وفاق قادر به قیچی کردن نیروهای ارتش لیبی در منطقه وادی ربیع و عین زاره هستند.
دیدگاه
حفتر من حیث به ریف طرابلس اومده که در مذاکرات سیاسی قدرت چونه زنی داشته باشی و دستاورد نظامی هم نداشته چهارتا قریه را با هماهنگی عشایر بی طرف نیرو فرستاده…. لیبی اونقدر بزرگ هست و صحرای لیبی فرسایش داره برای هر نیرویی …. فکر میکنم اگر حفتر بخواد طرابلس رو فتح کنه باید از جبهه ساحل شروع کنه سرت مصراته طرابلس از صحرا کاری پیش نمیبره و دولت وفاق هم مشروع تره نسبت به سایر گروهها ترکیه قطر هم داره یک کشور جداست برا خودش ….حفتر بدون کمک نظامی مصر و یا حمایت هوایی مثه ناتو نمیتونه طرابلس رو بگیره باب العزیزیه و سرت مصراته مهمترین چالش های دفاعی طرابلس هستن