معامله قرن فلسطین!
راهبران اصلی طرح معامله قرن یعنی جارد کوشنر و جیسون گرینبلت این روزها در اوج فعالیت خود به سر میبرند، از غرب آفریقا تا غرب آسیا را شب به شب مهمان سفره افطار پادشاهان و مسئولین عرب شدهاند تا ایشان را پای کار معامله قرن بیاورند که استارت اجرایی آن با اجلاس منامه بحرین کلید میخورد و آن هم با موضوعیت اقتصاد.
پیش از این بیان شده بود که یک کفه اصلی معامله قرن، صراحتا پول و سرمایهگذاری است و در کفه دیگر زمین و امنیت برای اسرائیل .
در جلسه هماهنگی که اخیرا در ایالات متحده برگزار گردید و نمایندگان کشورهای عربی و اروپایی و امریکا و اسرائیل حاضر بودند و محمود عباس حاضر به اعزام نماینده نشد، بخشهایی از طرح های اقتصادی این معامله عنوان شده بود که در ادامه می آید.
مجموعا ۲۶ پروژه اصلی کوتاه مدت و بلند مدت طراحی شده که در سرزمینهای مصر و اردن و غزه و فلسطین اشغالی اجرایی میشود.
پروژههای کوتاه مدت:
– بروز رسانی خطوط انتقال انرژی از مصر به غزه
– تعمیر مخازن سوخت نیروگاه غزه
– احداث مزرعههای خورشیدی کوچک
– بازسازی شبکه برق داخلی غزه
– احداث تسویه خانه فاضلاب غزه
– گشایش پایدار و ثابت گذرگاه رفح برای عابران پیاده
– ایجاد کریدور نقل و انتقال سریع بیماران و تهیه زیرساخت بهداشتی درمانی در غزه
– صادرات و واردات متقابل بین غزه و اسرائیل و کرانه باختری
پروژههای میان مدت:
– مزارع خورشیدی بزرگ در غزه (در منطقهای حفاظت شده)
– احداث شهرک صنعتی (در منطقهای حفاظت شده)
– خطوط ولتاژ بالای انتقال برق از اسرائیل
– گاز رسانی به غزه (G4G)
– اینترنت 4G یا 3G
نکته آنکه در پیوست اجرایی منطقه حفاظت شده در غزه، به ایجاد یک نیروی امنیتی اشاره شده است که از خارج از فلسطین حقوق و تجهیزات دریافت میکند! که معنا و غایت آن از هم اکنون واضح است.
پروژههای آرمانی و بلند مدت:
– شبکه ترانزیت و ترابری کرانه باختری و غزه
– بهره برداری از سواحل غزه (میادین گازی)
– توسعه نیروگاه غزه
– احداث آب شیرینکن های بزرگ در صحرای سینای مصر
– منطقه صعنتی مشترک مصر – اسرائیل – غزه
– ایجاد دروازه ورود توریست به شمال منطقه سینای مصر
– توسعه زیرساخت ارتباطی غزه (5G)
اینها بخشهایی از قسمت اقتصادی معاملهاست، یعنی همان پولها و سرمایهگذاری هایی که قرار است در قبالش فلسطینیها و کشورهای عربی نقطه پایان بگذارند به نزاع فلسطین.
جوانب دیگر ماجرا از جمله اردن و کرانه باختری و راهحل تشکیل دو دولت جداگانه بیان خواهد شد. اما به نظر میرسد، مهمترین بخش ماجرا را همین ابتدا باید گفت. و آن سرنوشت قدس شریف است.
در این طرح قدس شریف به طور کامل تحویل اسرائیل میشود! و پایتخت فلسطین یا تشکیلات خودگردان به روستای ابودیس منتقل می شود. این روستا چسبیده به بخش قدیمی شهر قدس و در فاصله ۲ کیلومتری از مسجدالاقصی است.
منابع غربی مدعیاند این بخش از معامله پیشنهاد محمد بن سلمان ولیعهد سعودی است! که با واکنش تند محمود عباس و همه جریانهای فلسطینی مواجه شده است.
یادداشت جهاد رضا
بخوانید: پیش در آمدی بر نقش اردن در معامله قرن فلسطین
دیدگاه
بنظرم عالیه
خیلی ساده ایی داداش ک فکر میکنی واقعا همچی کارایی رو عملی میکنن
به تجربه تاریخی(هم تاریخ دور و اتفاقات گذشته بنی اسرائیل و هم تاریخ چند دهه ی اخیر) به وضوح ثابت شده که اسرائیل فقط زبان زور رو میفهمه و هر گونه سازشی باهاش اشتباه محضه و چاره ای جز نابودیش نیست. امتیاز میگیره ولی نمیده، اگرم تو کوتاه مدت امتیازی بگیره، توو بلندمدت میزنه زیرش. یه جور نقد و میگیره و به امید نسیه نگه میداره، یه جوری که نه جرات راه پس داشته باشن و نه راه پیش. یه چیزی شاید تو مایه هایه برجام خودمون ولی بسیار بدتر.
واژه “تصفیه” صحیح است.
سلام چرا نباید معامله قرن صورت بگیرد؟؟ تها بازنده اصلی جنگ اسرائیل با اعراب و محور مقاومت مردم بوده اند!آری غیر نظامیان دو طرف چوب عطش قدرت و امیال زیاده خواهی سیاست مداران را خورده اند. به لیست اقتصادی کوشنر نگاه کنید همه در رابطه با سازندگی و ساختار نوار غزه و ایضا منطقه کویری سینا هست،چرا باید ۷۰ سال جنگ سر یک مسجد باشد؟! کجای قران چنین حرفی آمده است!!! دوست داشتم این را هم بگویید که در درون اسرائیل، مسلمانان در همه بخش های سیاسی و امنیتی و نظامی و اقتصادی حضور دارند. علی با آن عظمتش از حق مسلم خود گذشت و خلافت را به دیگری داد به خاطر مصلحت جامعه اسلامی ولی آیا شما از علی بالاتر هستید یا مسئله فلسطین از خلافت جهان اسلام بالاتر است؟؟؟؟{سید نادر}
حداقلش اینه که اسرائیل اهل معامله نیست و زبون زور فقط میفهمه. غیر این بود با کرانه باختری تا حالا کنار اومده بود و طومار غزه و در هم پیچیده بود. کرانه باختری که سلاحی نداره بجز در حد پلیس و خواستار صلحه و مرزهایه ۱۹۶۷، ولی میبینیم علیرغم این و با وجود مخالفت اروپا و حتی آمریکا(البته قبل از ترامپ) شهرکسازی و اشغال بیشتر کرانه باختری رو متوقف نمیکنه که هیچ، حتی روز به روز بیشتر هم میکنه ولی درسته غزه رو تحت فشار شدید گذاشته ولی جرات شهرک سازی و اشغالش رو نداره و اگرهم انجام بده هیچ صهیونیستی حاضر نیست بره اونجا زندگی کنه. تجربه کرانه باختری که دهه هاست دنباله سازشه ثابت کرده اسرائیل اهل سازش نیست و اگر هم در ظاهر قبول کنه و کوتاه مدت کنار بیاد، مطمئنا در بلندمدت میزنه زیرش. وقتی هم این کارو بکنه سازمانهایه جهانی نهایت کاری که میکنن محکومیت بدونه اقدام عملی موثر هست چون جرات و توان در افتادن با ثروت و نفوذ صهیونیستا رو ندارن. این نظر نیست، تجربه روند این سالهاست. تنها راه مقاومته که اگه اصولی و با وحدت و بدون شل کن و سفت کن باشه میتونه نتیجه بده، همونطور که درمورد لبنان نتیجه داده. این هم نظر نیست، تجربه هست.
مرگ بر اسرائیل مرگ
بر آل سعود