چرا عراق در برابر آمریکا ناتوان است؟ (نگاهی به تحولات عراق پس از حمله آمریکا به حشدالشعبی)
اظهارات و رفتار ناامید کننده رهبران گروهها و سیاستمداران عراقی گویای ضعف شدید آنها در برابر آمریکاست. واکنشهای آنان به حملهی اخیر آمریکا به حشدالشعبی، نشان داد که زبان هایی که تا دیروز در رثای “باصطلاح اخراج ایرانیها و سیطره سپاه قدس بر عراق” نطق طوفانی میکردند، امروز در برابر آمریکا هیچ غلطی نمیتوانند بکنند!
۱- مجموع تصمیمات و واکنشهای عراقیها چه بود؟
بطور کلی و خوشبینانه میتوان گفت عراقیها بر سر اخراج آمریکا از عراق از راه سیاسی توافق کرده اند. آنها میگویند اگر اخراج آمریکا از راه سیاسی و قانونی تحقق پیدا نکرد، گزینهی مقاومت را انتخاب خواهیم کرد.
در این راستا سران سه قوه عراق بر سر تحرک سیاسی و دیپلماسی جهت متوقف کردن نقض حاکمیت عراق توافق کردند.
سیر این تصمیم از فراخواندن سفیر آمریکا در بغداد و اعتراضات رسمی شروع شد و تا دعوت کشورهای دیگر به فشار سیاسی و بینالمللی به آمریکا و دعوت به خویشتن داری گروههای مقاومت ادامه یافت.
آنها مدعی اند با حشدالشعبی نیز بر سر عدم پاسخ نظامی به حمله آمریکا به توافق رسیده اند.
در مجلس نیز نمایندگان دو ائتلاف فتح و سائرون در تدارک لایحهای برای به چالش کشاندن پیمان راهبردی با آمریکا و خروج نیروهای ائتلاف بین المللی از عراق هستند. طبق موارد پیمان عراق و آمریکا، دو طرف پس از اعلام تمایل به خروج و گذشت یکسال از این اعلام، اجازه دارند تا از توافق خارج شوند.
مرجعیت دینی نیز تنها به محکوم کردن واقعه پرداخته و از دولت خواسته مانع تبدیل شدن عراق به میدان نبرد منطقه ای و دخالت خارجی شود. در واقع مرجعیت دولت را موظف به پاسخ میداند.
۲- مقتدی صدر چه میگوید؟
مقتدی صدر نیز در بیانیه اخیرش، همانند گذشته با نگاه عاقل اندر سفیه و ژست پیشگویانه خود، ضمن انتقاد از منازعات منطقهای و تبدیل شدن عراق به میدان نبرد گفت: «اگر ما پیش از این از راه مقاومت نظامی برای اخراج اشغالگران، با هم متحد شده بودیم و آن پیمان ننگین را امضاء نمیکردیم، اینگونه بر سر عراق آوار نمیشدند.
امروز من آمادگی دارم تا دشمن اشغالگر را از راه های سیاسی و حقوقی بیرون کنم، آیا کسی هست مرا یاری کند؟»
بله؛ صدر باز هم از این واقعه همانند اعتراضات، انتخابات، استعفاء و هر رخداد دیگری به نفع مصالح سیاسی خود برداشت کرد و متاسفانه در جامعهی آشوب زدهی عراق فعلا حرفهای این چنین خریدار دارد و از عمل استقبالی نمیشود.
۳- کتائب حزب الله چه خواهد کرد؟
ساعاتی بعد از حمله آمریکا خبر شلیک ۴ راکت به پایگاه التاجی در شمال بغداد و ربودن یک خبرنگار آمریکایی منتشر شد، و پس از آن خبر دیگری در تکمیل جزئیات این حملات و یا حمله دیگری به آمریکاییها نشر نشد.
کتائب حزب الله در بیانیهی خود به بررسی نحوه پاسخ و متحمل شدن هزینه سنگین آمریکا از این حمله اشاره کرد، اما در شرایط فعلی که امثال مقتدی صدر منتقد عملکرد باصطلاح خودسرانه آنها شده اند و مرجعیت دینی حکمی بر پاسخ نداده است، بعید بنظر میرسد اقدامی علیه آمریکاییها انجام دهند.
مگر اینکه آنها برای پاسخ به آمریکا نظر رهبری مقاومت را جلب کنند و یا پاسخ آنها در حوزهی نظامی نباشد.
۴- چرا عراق در برابر آمریکا ناتوان است؟
اشغالگری آمریکا، استعمار نفتی، چالش تجزیه کردستان، درصد بالای بیسوادی، فساد گسترده سیاستمداران و از همه مهمتر نبود علم و فهم “دشمن شناسی” دلیل ناتوانی عراق در برابر آمریکاست.
حال چرا صغیر و کبیر عراق به کشتار بیرحمانهی نیروهای مخلص و جان بر کف خود که آنها را از چنگال داعش نجات دادند، واکنش درخور نشان نمیدهد، علتش جمله ایست که هزار و چهارصد سال پیش به آنها گفته شد:
«مَنْ نَامَ عَنْ نُصْرَهِ وَلِیِّهِ انْتَبَهَ بِوَطْأَهِ عَدُوِّهِ»
کسی که به هنگام یاری رهبر و ولیّ خود، بخوابد با لگد دشمن از خواب بیدار خواهد شد!
حدیث از حضرت علی (ع)، منبع: عیون الحکم و المواعظ (لیثی واسطی) صفحه ۴۴۱
دیدگاه
واقعا که کسانی که باعلی (ع) وفا نداشتند چه توقع نا بجایی داریم ما
من ابیانات شما را نه تأیید میکنم ونه تکذیب
فقط در این برحه حسّاس خواهش میکنم سنجیده ومتناسب با اوضاع مطالب را منتشر کنید
چراکه حفظ انسجام و وحدت بین ملتها دولتهای جبهه مقاومت مهمترین عامل پیروزی است
همچنین بروز اختلاف هدر دادن خون شهیدان مدافع حرم و جبهه مقاومت است
رمز سردار ? قلبها، #مرگ_بر_آمریکا ✊