آیا آمریکا قصد حمله به گروههای عراقی را دارد؟ شماره سوم
با پیچیده تر شدن اوضاع و تحولات منطقه، اهمیت عراق در مجموعه مسائل و بحران های منطقه فعلا در جایگاه اول قرار گرفته است.
عراق صحنه رقابت تحمیلی آمریکاییها با مقاومت اسلامی شده و جریانهای سیاسی این کشور چاره ای جز انتخاب یک طرف را ندارند. در این راستا مقامات ایرانی و آمریکایی سفر و دیدارهای مهمی با جریانهای عراقی داشته اند که به بررسی آن خواهیم پرداخت.
۱- همان طور که میدانید آمریکاییها به بهانه شیوع بیماری کرونا، نیروهایشان را از پنج پایگاه القائم، حبانیه، القیاره، مقر عملیات استان نینوا و K1 به سایر پایگاههایشان در عراق نظیر عین الاسد و… منتقل کرده و گفته میشود در حال ساخت و گسترش پایگاههای عین الاسد و چند نقطه جدید در اقلیم کردستان هستند.
بعنوان مثال آمریکا ۵۰۰ نفر از نیروهای خود را از پایگاه حبانیه به عین الاسد انتقال داده است. (عین الاسد اخیرا به سیستم های پدافندی پیشرفته آمریکا مجهز شده است.)
۲- این جابجاییها که یکی از دلایل آن، قانع کردن نمایندگان مجلس عراق به خروج تدریجی آمریکاست، تبدیل به یکی از محورهای اصلی مورد اشاره عدنان الزرفی نیز شده است. او در آخرین صحبتهای خود از ارتباط تنگاتنگ با آمریکا طفره رفته و ایران ستیزی خود را تکذیب کرده است. الزرفی میگوید سفیر آمریکا در دیدار با او، از خروج نیروهای آمریکایی تا اواسط سال میلادی جاری خبر داده است.
الزرفی در حال حاضر منتظر مشخص شدن روز جلسه رای اعتماد به کابینه از سوی مجلس است. در حالی که جریانهای شیعه عراق بر سر جانشین وی شخص جنجالیای را انتخاب کردهاند.
۳- شخص انتخاب شده کسی نیست جز مصطفی الکاظمی!
گفته میشود توافق بر سر الکاظمی (رئیس سازمان اطلاعات عراق) پس از جلسه مشترک عمار حکیم، هادی عامری و نوری مالکی انجام شده و طی نامه ای او را به برهم صالح، به جهت جایگزین کردن الزرفی معرفی کردهاند. همچنین برخی رسانههای عراقی از موافقت مقتدی صدر با این موضوع نیز خبر داده اند.
این انتخاب جنجالی و تحولات قبل از آن به چند دلیل تعجب برانگیز است:
الف_ ادعای کتائب حزب الله مبنی بر دست داشتن مصطفی الکاظمی در جریان ترور شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس.
این ادعا اگر صحت دارد کتائب حزب الله بایستی مدارک خود را ارائه کند و اگر صحت ندارد بایستی اتهام به وی را پس بگیرند. (گفته میشود الکاظمی به درخواست فالح الفیاض در تحویل دادن کیف مدارک و اشیاء همراه حاج قاسم سلیمانی که در محل شهادت کشف شده بود، اعتنا نکرده و در این خصوص تحویل کامل این مدارک دروغ میگوید. اما بنظر میرسد مشکلات حزبالله با الکاظمی فراتر از این موضوع است.)
ب_ دیدار علی شمخانی (دبیر شورای عالی امنیت ملی) با الکاظمی در جریان سفر اخیر وی به عراق و پس از آن لغو جلسه سران کتائب با شمخانی.
این دیدار دو حالت بی پاسخ را برای ما برجای میگذارد: اول اینکه ایران نسبت به ادعای کتائب حزب الله مطمئن نیست یا بدان اعتنا نمیکند. دوم اینکه ایران با در نظر گرفتن شرایط امروز عراق، حاضر به چشمپوشی از خطای الکاظمی و سازش با وی شده است. گفته میشود بعد از دیدار شمخانی با الکاظمی، مقامات کتائب حزب الله در اعتراض به این دیدار، جلسه با شمخانی را لغو کرده اند.
۴- اخیرا شاهد شدت گرفتن تهدیدات گروههای مقاومت علیه آمریکا و انجام حملات راکتی مشکوک علیه مواضع آمریکا در عراق هستیم، که این موضوع میتواند بهانه مجددی برای حملات بی پاسخ آمریکا و حتی تکرار تراژدی ترور فرماندهان دیگر مقاومت باشد.
نقطهی ضعف جریانهای شیعه و گروههای مقاومت در عراق، ریشه در تردید و استیصال آنها در مواجهه با تروریسم آمریکایی دارد که سالهاست در خاک وطن آنها چنبره زده است. این موضوع نیازمند پاسخ قاطع به ترور فرماندهان مقاومت بوده و هست. اگر جریانهای شیعه به دلیل حفظ وحدت و منازعات داخلی با اقلیم کردستان و گروههای سنی در پاسخ نظامی خود را در محدودیت میبینند، بایستی ابتدا در میدان سیاست به دنبال اجماع و از خودگذشتگی باشند. وحدت سیاسی شیعیان در عراق مساوی با شکست پروژه استعمار و تجزیه این کشور است.
دیدگاه
عراق گر چه جمعیت زیاد شیعه داره ولی دوره صدام نرمالیزیشن عربی روش اعمال شد هر چند بعد از جنگ آمریکا در عراق یکم فرق کرد ماجرا و به نفع ماشد که نتیجش گروه های مقاومت ولی عراقی ها نصبت به یمنی ها یکم شل تر اند ولی یمن نگاه کنید قطعا در آینده یکی از شرکا و کشور های فول متحد ایران خواهد بود.
سالها دستاورد موازنه قدرت و بازدارندگی ایران در عراق یک شبه زیر سوال رفت
چه شبی؟
شبی که در پاسخ به اقدام پرریسک و ماجراجویانه دشمن جوابی کاملا محسابه شده و عقلانی دادیم در صورتی که در حداقل ترین پاسخ میتوانستیم با مدیریت تنش و مبهم کردن واکنش فضای سیاسی عراق را مدیریت کنیم.
پس تحلیلگران دشمن که به شهادت رساندن فرماندهان مقاومت را پرهزینه میدانستند قبل از ان شب و ان را توصیه نمیکردند قطعا به تصمیم گیرانشان خواهند گفت در ترور فرماندهان مقاومت فایده به مراتب بیشتر از هزنیه ان خواهد بود.
سلام
چرا سائرون اعلام کرد به الزرفی رای اعتماد میده؟