ماهیت اعلام خودمختاری شورای انتقالی جنوب چیست؟
اعلام خودمختاری “شورای انتقالی جنوب یمن” ریشه در طرح های انگلیسی دارد که اخیرا توسط اماراتیها حمایت میشود.
پس از سفر “عیدروس الزبیدی” به ابوظبی، شورای انتقالی جنوب در ادامهی تنازعات داخلی یمن به مخالفت با دولت عبدربه منصورهادی ادامه داده و علیرغم توافق آبان ۹۸ در ریاض، در جنوب یمن اعلام خودمختاری کردند.
درگیری این دو طرف یمنی منجر به هرج و مرجی در بدنه نیروهای ائتلاف سعودی شده است که به مردم فریب خوردهی جنوب و شرق یمن ثابت میکند که آنها صلاحیت مدیریت کشور را ندارند.
این موضوع را میتوان از چند جهت بررسی کرد:
۱- نگاه امارات و شورای انتقالی جنوب به یمن:
امارات پس از خارج کردن غالب نیروهای خود از یمن و تثبیت کنترل نقاط استراتژیک تحت نفوذ خود از طریق دو جریان “جنوبیها” و “بازماندگان علی عبدالله صالح” (گارد ریاست جمهوری)، همچنان اجرای طرح تجزیه یمن را مدنظر دارد.
عمده سران جنوبی نیز به دنبال منفعت خود هستند و حکومت بر کل یمن در حد و قواره آنها نیست. در واقع جنوبیها همواره در جلب نظر سعودیها تلاش کرده اند اما به دلیل وابستگی کامل به امارات و پیگیری اهداف خود تحت عنوان “تاسیس مجدد یمن جنوبی”، سعودیها نسبت به آنان بی اعتماد هستند.
و افرادی نظیر طارق صالح که در جریان بازماندگان علی عبدالله صالح قرار دارند نیز از میدان سیاست دور هستند و هیچ طرفی روی قدرت سیاسی آنها حساب نمیکند.
۲- واکنش انصارالله:
طبق مواضع گذشته انصارالله در برخورد با این تصمیم شورای انتقالی جنوب، مجددا با طرح تجزیه مخالفت کرده و در جلب نظر ائتلاف سعودی و اعضای دولت مستعفی برای برقراری صلح تلاش کرده است.
بنظر میرسد انصارالله حاضر است برای مقابله با طرح تجزیه عملیات علیه مأرب را متوقف کند. چرا که نیروهای منصورهادی توان مقابله درگیری نظامی در چند جبهه را ندارند و قدرت گیری جنوبیها مساوی با افزایش احتمال اعلام تجزیه یمن است.
۳- موضع ائتلاف سعودی چیست؟
سعودیها در برخورد با جنوبیها موضعی چند پهلو دارند و دلیل اصلی این ضعف هنوز مشخص نیست.
آنها از سویی برای ادامه جنگ با انصارالله به جنوبیها احتیاج دارند و از سویی دیگر نمیتوانند به زیاده خواهی جنوبیها پاسخ مثبت بدهند.
سعودیها بخاطر تقابل با قطر، گروههای اخوان المسلمین را در لیست تروریستی خود قرار داده اند. اما فعلا حزب اصلاح در یمن را از این دایره مجزا کرده اند و همین موضوع تبدیل به بهانه جنوبیها برای مخالفت با دولت مستعفی عبدربه منصورهادی و مذاکره با سعودیها شده است.
بطور کلی اقدامات شورای انتقالی جنوب از جنگ با انصارالله تا اعلام خودمختاری و حتی طرح تجزیه جنوب یمن موفق نخواهد بود. چرا که کفهی قدرت نظامی، سیاسی و اخیرا اجتماعی در یمن به سمت انصارالله است و جنوبیها که قبلا طعم ضربات سخت انصارالله را چشیده اند، توان و تمایل مقابله انفرادی با آنها را ندارند. بنابراین میتوان گفت این اقدامات جنوبیها بیشتر در راستای امتیازگیری از ائتلاف و دولت مستعفی است و تجزیه جنوب یمن بدون حمایت قدرتهای خارجی فعلا ممکن نیست.
دیدگاه
چین و روسیه طرفدار کدوم اند؟چین غیر از یمن تو تاریخش منطقه دیگه ای هم بوده که نیروهاش رو وارد کنه؟
چین هیچ کمک مستقیم و غیر مستقیم در یمن نکرده است و این رزمندگان یمنی هستند که با دست خالی و با کمک غیر مستقیم ایران جلوی ارتش منتخب خاورمیانه ایستاده اند .
ضرب المثل عروس نمی تواند برقصد می گوید زمین کج است را شنیده اید ؟
سعودی ها با هزینه میلیارد دلاری وکلی متحد نتونستند از پس رزمندگان یمنی بر بیاییند حالا پیاده نظام آنها جرزنی می کند و اسم چین و اجنه و مشکلات جوی و … می آورد
چرا که نه، این می تواند بهانه خوبی برای پایان جنگ باشد و ائلاف سعودی را از شکست نجات دهد، به هر حال یک دستاورد هست
سیاست ها همیشه شناور هستند
یعنی بی خاصیت تر و مترسک تر از منصور هادی در یمن وجود نداره
رسما هیچکس این بدبخت مزدور رو ادم حساب نمیکنه
طرفدار برنده… هرچند چین پارسال سر عدن یک چند معاهده با هادی انجام داد اما بعدش دیگه کم کرد ارتباطات رو، اگر ورق به نفع انصار الله باشه اونها برمیگردن سمت انصارالله
روسیه هم همینه. برای اینا چسبیدن به طرف صاحب قدرت مهمه