حمله جدید آذربایجان به آخرین نیروهای ارمنی باقیمانده در جنوب شوشا + نقشه میدانی
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” نیروهای ارتش آذربایجان با حمله به مواضع نیروهای ارمنی در کهنه تاغلار در قره باغ این منطقه را به کنترل خود درآوردند.
در ۲۴ ساعت گذشته نیروهای آذربایجان به مواضع نیروهای ارمنی در مناطق کهنه تاغلار و ختسابر(چایلاقلا) یورش برده و موفق شدند روستای کهنه تاغلار را به کنترل خود در بیاورند اما پس از چندین ساعت درگیری و با دخالت روسیه، این درگیریها فعلا متوقف شده است.
پس از توافق صلح آذربایجان و ارمنستان این اولین نقض آتش بسی است که در قره باغ اتفاق می افتد.
بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط آذربایجان بر اثر این درگیریها ۴ نظامی آذربایجانی جان خود را از دست دادند و ۲ نفر دیگر زخمی شدند. همچنین ۶ نفر از نیروهای ارمنستانی در این نبردها زخمی شده اند. گفته میشود دستکم ۳ نیروی ارمنی نیز در این درگیریها جان خود را از دست داده اند اما مقامات ارمنستان این ادعا را رد می کنند.
اهمیت این مناطق برای ساکنین ارمنی قره باغ به دلیل وجود صومعه کاتارونک بر بلندی کوهستان دزاپایت است. در جریان پیشروی نیروهای آذربایجانی در جنوب شوشا و تا زمان انعقاد توافق صلح میان آذربایجان و ارمنستان در قره باغ، این مناطق همچنان در کنترل نیروهای ارمنی قرار داشت و پس از قرارداد توافق صلح نیز نیروهای ارمنستانی از این مناطق عقب نشینی نکردند.
وضعیت صومعه کاتارونک و مناطق اطراف آن و همچنین برخی نقاط مرزی در رایون های قبادلی و زنگیلان یکی از نقاط مبهم قرارداد توافق صلح قره باغ است که هیچگاه در متن قرارداد به آنها اشاره ای نشد و این موضوع اکنون مشکل ساز شده است.
هنوز مشخص نیست که وضعیت این مناطق چگونه خواهد بود و آیا این مناطق نیز به جمهوری آذربایجان بازگردانده میشود یا خیر. همچنین برخی خبرها حاکی از آن است که آذربایجان نیروهای ارمنستان را تهدید کرده است که از مناطق کوهستانی در شمال قراگول (در رایون زنگیلان) به پشت مرزها عقب نشینی کنند؛ در غیر اینصورت آذربایجان آنها را به زور وادار به عقب نشینی خواهد کرد.
از سوی دیگر اما در آخرین نقشه ای که توسط وزارت دفاع روسیه از وضعیت قره باغ منتشر شده است؛ روستاهای کهنه تاغلار و ختسابرد و مناطق اطراف آن بعنوان مناطقی ذکر شده است که باید در اختیار ارمنی ها باقی بماند. این موضوع درحالی است که در هیچکدام از نقشه های پیشین وزارت دفاع روسیه از این منطقه به چنین موضوعی اشاره نشده بود. از این رو به نظر میرسد در پشت پرده توافقی بین روسیه و آذربایجان برای تعیین تکلیف این منطقه صورت گرفته باشد.
دیدگاه