بررسی ابعاد و جزئیات حمله راکتی به فرودگاه عدن + نقشه عدن
بررسی ابعاد و جزئیات حمله اخیر راکتی به فرودگاه عدن، اتهامات وارده به انصارالله و ایران در خصوص اجرا و مسئولیت این حمله را مردود میکند.
در تاریخ ۱۰ دی ۹۹، هنگام ورود کابینه جدید دولت مستعفی منصورهادی به فرودگاه عدن چند انفجار رخ داد که منجر به کشته شدن بیش از ۲۵ نفر و زخمی شدن قریب ۱۰۰ نفر شد. رسانههای تابع ائتلاف سعودی و منصورهادی مدعیاند حملات با استفاده از چهار موشک بالستیک انجام گرفته است.
این منابع همچنین با انتشار تصاویری مبدأ حمله را فرودگاه بینالمللی تعز عنوان کرده و مسئولیت حمله را به عهده انصارالله منتسب کردند. در این راستا “معین عبدالملک” نخستوزیر دولت مستعفی گفت: «نتایج اولیه تحقیقات نشان میدهد که شبه نظامیان حوثی (انصارالله) پشت این حمله قرار دارند. این حمله توسط موشک های کروز صورت گرفته و کارشناسان ایرانی در این حمله مشارکت داشتهاند.»
ساعاتی پس از وقوع انفجارهای فرودگاه عدن، کاخ ریاست جمهوری عدن یا همان “قصر المعاشیق” که محل استقرار کابینه جدید دولت منصور هادی است نیز هدف حمله پهپادی قرار گرفت و باز هم مسئولیت حمله متوجه انصارالله شد.
با توجه به مستندات موجود از این واقعه، بایستی گفت این سناریو به چند دلیل میتواند ساختگی باشد و اتهامات علیه انصارالله و ایران را بیاساس دانست:
۱- حجم تخریب این راکتها نسبت به موشکهای انصارالله محدودتر بوده و از بقایای راکتهای شلیک شده تصویری منتشر نشده که بتوان آنرا با تصاویر قبلی لاشههای موشکهای ساخت انصارالله مقایسه کرد.
۲- فاصله مبدأ شلیک شدن موشکها یعنی فرودگاه بینالمللی تعز با فرودگاه عدن حدود ۱۳۶ کیلومتر است و این فاصله در محدودهی بُرد راکتهای کاتیوشا مورد استفاده انصارالله نیست و انصارالله برای اجرای چنین حملاتی بیشک از راکت استفاده نمیکند و قطعا گزینههای بهتری نظیر موشکهای سری بدر را دردسترس خود دارد.
۳- تصاویر منتسب به شلیک موشکها در تعز با اظهارات نخستوزیر دولت مستعفی مبنی بر اینکه موشک های کروز بودهاند، تضاد دارد و این تصاویر مربوط به شلیک راکت و در منطقه نامشخص میباشد. گذشته از این مسئله موشک های کروز انصارالله دقت بالایی دارند و به جای افراد حاضر در فرودگاه میتوانست هواپیمای حامل کابینه جدید دولت مستعفی را هدف حمله قرار دهد.
۴- سفیر عربستان سعودی در یمن و عوامل دیگر دو کشور عربستان و امارات در فرودگاه حضور نداشتند که این موضوع نشانگر اطلاع قبلی آنها از این واقعه است.
۵- مقامات سیاسی انصارالله اتهامات در خصوص انجام این حمله را رد کرده کردهاند. همچنین وزارت خارجه ایران و دولت نجات یمن نیز این واقعه را محکوم کرده و آنرا نتیجه اقدامات بی ثبات کننده ائتلاف سعودی دانستهاند.
انصارالله در گذشته نیز حملات سنگینتر از این حمله را علیه ائتلاف انجام داده و مسئولیت آنرا هم به عهده گرفته است؛ بنابراین نمیتوان گفت انصارالله از به عهده گرفتن مسئولیت این حمله طفره میرود و یا از مواضع کشورهای خارجی هراس دارد.
بطور کلی توافق ریاض که دستپخت ولیعهد سعودی و اماراتی است، در داخل یمن و در دو جناح جنوبیها و طرفداران منصورهادی مخالفین زیادی دارد. در میان آنها دو دسته وجود دارند که از این حمله منفعتی بدست نیاوردهاند و حتی از توافق نیز به شدت ناراضی هستند: ۱- اخوانیها که حالا سهم شان از قدرت در دولت مستعفی کاهش یافته و مهره های آنهااز کابینه حذف شدهاند. ۲- تجزیهطلبان جنوبی که با تشکیل کابینه مشترک و استقرار دولت در عدن، فاتحه برنامههای جدایی جنوب از یمن خوانده میشود.
دیدگاه
این وظیفه دستگاه دیپلماسی و رسانه ای ایران و یمن است که این مطلب را به گوش دنیا برساند. این صحنه سازی همان است که به آن فتنه می گوییم. به نظرم این یک هشدار از طرف اسرائیل و ائتلاف جدیدی است که با اعراب راه انداخته است. هشدار می دهد که ما میتوانیم چنان صحنه سازی کنیم که نتوانید دامن خود را از اتهامات آن پاک کنید و متحدانتان در هرجا باشند را متهم کنیم. این میتواند حتی یک تست تهمت سازی باشد. اگر اسرائیلی ها ببینند ما نمی توانیم دامن خود را پاک کنیم با اعتماد به نفس وارد حملات و صحنه سازی های بعدی می شوند و جرقه حملات آمریکا علیه ایران را روشن می کنند. هدف اسرائیل رخداد یک حمله همه جانبه علیه ایران نیست به دلایل متعدد تحلیلی که وجود دارد و اگر جایی مقالات مارا منتشر می کرد قطعا به نگارش در می آوردم. اسرائیل می خواهد جرقه یک تقابل نظامی در منطقه بخورد تا بتواند ائتلاف نظامی و سیاسی آبراهام را به مرحله عملیاتی بکشاند. این ائتلاف به دنبال اعتماد صهیونیست ها از خروج تدریجی و کامل آمریکا از منطقه است. پس باید در یک درگیری واقعی نظامی ضرورت آنرا به ملت های خسته از آمریکا مثل عراق و افغانستان تلقین کند.