هنگامی که آمارهای رسمی جنگ یمن منتشر می‌شود، اولین سوالی که بعد از میزان هزینه ها، خسارات ائتلاف سعودی و یمن مطرح می‌شود اینست که کمک‌های نظامی آمریکا و اروپا به عربستان سعودی و امارات چقدر بوده است؟

بنابر گزارشهای نهادهای آماری غربی، بودجه نظامی عربستان سعودی پس از حمله به یمن یعنی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ میلادی ۶۱ درصد رشد داشته و به بیش از ۲۷۰ میلیارد دلار رسیده است که حدود ۲۱ درصد بودجه سالانه این حکومت محسوب می‌شود. این آمار و ارقام عربستان سعودی را به بزرگترین وارد کننده تسلیحات در جهان و مشتری درجه یک آمریکا تبدیل کرده است.
همچنین در گزارش “موسسه پژوهش‌های صلح بین‌المللی استکهلم”، واردات نظامی عربستان در سالهای ۲۰۱۵-۲۰۱۹ میلادی ۷۳ درصد از آمریکا، ۱۳ درصد از انگلیس و ۴.۳ درصد از فرانسه عنوان شده است که گویای حمایت گسترده غربی‌ها از سیاست‌های جنگ افروزانه عربستان سعودی و جنگ در یمن است.

در اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای از موافقت با فروش ۳ هزار فروند بمب هدایت ماهواره‌ای GBU-39 SDB I به عربستان سعودی به ارزش ۲۹۰ میلیون دلار خبر داد.
این نوع بمب که توسط ماهواره هدایت می‌شود، به جهت استفاده در جنگنده‌های F-15E Strike Eagle نیروی هوایی ارتش عربستان سعودی خریداری شده و برای بمباران اهداف ثابتی نظیر سامانه‌های پدافندی، آشیانه‌ها، اهداف زیربنایی و… با قابلیت دقت کمتر از ۶ متر و برد ۱۱۰ کیلومتر کاربرد دارد.
در بیانیه‌ی وزارت خارجه آمریکا همچنین ذکر شده است که این قرارداد به منظور تقویت توان پاسخگویی عربستان سعودی به تهدیدات فعلی و آینده انجام گرفته و هیچ مفاد جبرانی و به عبارت دیگر تعهد پس از فروشی برای آمریکا ندارد.

آمریکا پیش از این نیز در تاریخ ۲۲ آبان ۹۹ از قرارداد خرید ۱۵۰ فروند جنگنده F-15E Strike Eagle به ارزش تقریبی ۹ میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار خبر داده بودند.

گزارش وزارت خارجه آمریکا در خصوص قرارداد فروش ۳ هزار فروند موشک هدایت ماهواره‌ای به عربستان سعودی

در سالهای گذشته نیز علیرغم وجود محدودیت‌های بین‌المللی صادرات و فروش تسلیحات نظامی، و همچنین وضع تحریم‌های اروپا علیه عربستان سعودی مبنی بر توقف کامل فروش تسلیحات نظامی به سعودیها، مجددا این دست قراردادها امضاء شده و بعضا تحویل تسلیحات به عربستان سعودی مجددا انجام شده است.

از جمله این قراردادها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- قرارداد فروش وسایط نقلیه سنگین شرکت فرانسوی_آلمانی “کاماگ” با عربستان سعودی در آوریل سال ۲۰۱۹ میلادی.
۲- قرارداد ۱۴ میلیارد دلاری کانادا با عربستان سعودی در خصوص فروش تسلیحات نظامی شامل خودروهای سبک زرهی و… که در نوامبر سال ۲۰۱۹ میلادی اجرای آن بلامانع شد.
۳- قرارداد بهینه‌سازی و بومی‌سازی سامانه دفاع هوایی پاتریوت شرکت ریتون (آمریکا) با عربستان سعودی در دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی.
۴- قرارداد شرکت لاکهید مارتین (آمریکا) با عربستان سعودی برای فروش سامانه تاد به ارزش ۵ میلیارد و ۳۶۰ میلیون دلار در جولای ۲۰۱۹ میلادی.
۵- قرارداد شرکت بوئینگ (آمریکا) با عربستان سعودی برای فروش هزار فروند موشک هوا به زمین و ضدکشتی هارپون به ارزش یک میلیارد و ۹۷۲ میلیون دلار در می ۲۰۲۰ میلادی.
۶- قرارداد فروش ۴۸ فروند جنگنده تایفون انگلیس با عربستان سعودی به ارزش ۱۰ میلیارد پوند در مارس سال ۲۰۱۸ میلادی.
۷- قرارداد فروش ۵۰ فروند جنگنده‌ی اف-۳۵، پهپادهای MQ_9 B و موشک‌های هوا‌به‌هوا آمریکایی به امارات متحده عربی به ارزش ۲۳ میلیارد دلار.

با توجه به سابقه طولانی نقض قوانین بین‌المللی، حقوق بشری و… در عربستان و همچنین جنگ کنونی آنها علیه یمن، فروش تسلیحات نظامی به کشورهای عضو ائتلاف سعودی به خصوص عربستان و امارات همواره بحث برانگیز بوده است؛ اما دولت‌های اروپایی و آمریکا بدون توجه به این مسائل، فروش تسلیحات نظامی خود به سعودیها را ادامه داده و از طریق جنگ‌های مختلف و پروژه ایران هراسی نفوذ و حضور خود در منطقه شبه جزیره عربستان را بسیار گسترده‌تر کرده‌اند.
با بررسی قراردادهای تسلیحاتی آمریکا و اروپا با کشورهای عربی می‌توان فهمید که چرا جنگ یمن بایستی ادامه پیدا کند و چرا انصارالله بایستی وارد لیست سازمان‌های تروریستی شود. وارد کردن نام جنبش مردمی انصارالله یمن به لیست گروه های تروریستی آمریکا آنهم پس از سالها جنایت عربستان در حق مردم یمن و بمباران روزانه و کشتار مردم این کشور و ادامه تجهیز عربستان به انواع تجهیزات نظامی و بمب ها نشان واضحی از ادعای دروغ دموکراسی توسط آمریکا و کشورهای غربی است.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.