حادثهای تروریستی در مرکز بغداد؛ محصول مثلث غربی، عبری و عربی!
روز گذشته، دو انفجار در مرکز شهر بغداد پایتخت عراق به وقوع پیوست و بلافاصله گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را برعهده گرفت.
تاکنون شماره شهدای این حمله تروریستی به ۳۵ نفر و تعداد زخمیها به ۱۱۰ نفر رسیده است. طبق روایت یکی از شاهدان عینی، تروریست اول، ابتدا با درخواست کمک عدهای از مردم را نزدیک خود جمع میکند و سپس جلیقه خود را منفجر میکند. پس از این انفجار و حضور مردم، نیروهای امداد و امنیتی جهت امدادرسانی به زخمیها و کنترل اوضاع، تروریست دوم، جلیقه خود را بین جمعیت منفجر کرد.
در پی انفجارهای بغداد، مصطفی الکاظمی نخستوزیر عراق دستور برکناری شماری از فرماندهان امنیتی و اطلاعاتی این کشور را صادر کرد.
با توجه به شواهد موجود و سابقه این دست از انفجارها که با اهداف سیاسی خاص دنبال میشوند، بنظر میرسد این حادثه تروریستی نیز در این برهه حساس تاریخی محصول مشترک آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی باشد.
اخیرا شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل به نقل از یک مقامعالیرتبه صهیونیستی اعلام کرد که اگر بایدن برنامه اوباما (توافق هستهای با ایران) را در پیش گیرد، ما (اسرائیل) دیگر هیچ حرفی با او نخواهیم داشت. از این رو با توجه به اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در منطقه غرب آسیا و تشدید حملات به سوریه و فلسطین و افزایش تنشها تا آستانه ی یک نبرد محدود و یا شاید فراگیر، اسرائیل از هر ابزار ممکن استفاده میکند تا آمریکای بایدن را وارد یک چالش منطقهای کند تا بحث برجام و روابط با ایران تا حد ممکن به حاشیه برود و یا به کلی منتفی شود.
پس از حمله تروریستی در شهر بغداد، عربستان نیز آن را محکوم کرد اما بر اساس اطلاعات اولیه ی دستگاههای امنیتی عراق، یکی از عاملان انتحاری بغداد، دارای تابعیت سعودی می باشد و گفته می شود از مرز عرعر در جنوب عراق که به تازگی و پس از سالها بازگشایی شده از عربستان وارد عراق شده است. اما اظهار نظرهای مقامات عربستانی در عمل از مسائل دیگری حکایت دارد.
روز گذشته فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان در مصاحبه با العربیه اظهار داشت: جمهوری اسلامی باید افکارش را تغییر دهد و بر کشور خودش تمرکز کند! همچنین وی با تمجید از دولت الکاظمی اعلام کرد: عربستان سعودی و عراق فرصتهای همکاری زیادی در زمینه امنیتی و اقتصادی دارند.
فیصل بن فرحان گفت: به روابط ممتاز با آمریکا و دولت بایدن خوشبین هستم.
برخی منابع نیز اعلام کردند: بایدن قصد دارد برنامه ترامپ برای کاهش نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه را با دستور افزایش نیروها در عراق و افغانستان لغو کند!
با توجه به خواست قوی ایران و بخش عظیمی از مردم عراق برای اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور جهت افزایش ثبات عراق، اولتیماتوم و اقدامات اخیر نیروهای مقاومت و هدف قرار دادن کاروانهای اشغالگران آمریکایی، مشخصا عربستان سعودی از خروج آمریکا از عراق وحشت دارد چرا که اخراج نیروهای آمریکایی توسط گروههای مقاومت از عراق باعث افزایش پایداری و ثبات امنیتی در این کشور و افزایش میزان قدرت محور مقاومت در منطقه خواهد شد و عربستان کاملا مخالف این موضوع است.
از سوی دیگر گروه های مقاومت عراق نیز مسائل پشت پرده ی حملات بغداد را اینگونه تبیین کردند: «سعیدی» عضو دفتر سیاسی عصائب اهل الحق عراق عنوان کرد دولتی که نمیتواند امنیت و نان مردم را تامین کند، خیری در آن نیست. گروههای مقاومت مانعی بر سر راه منافع آمریکا و متحدانش در عراق است. کتائب حزبالله عراق در واکنش به انفجارهای خونین بغداد، تأکید کرد که این انفجارها با نقشه مشترک آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی رخ داده است.
یحیی رسول، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در اظهار نظری جالب اعلام کرد که ما سه ماه قبل، اطلاعاتی در مورد بمبگذاری داشتیم، اما جدی گرفته نشد!
پس از عزل فرمانده اطلاعات و مبارزه با تروریسم وزارت کشور (که یکی از اشخاص نزدیک به محور مقاومت است) توسط الکاظمی، پشت پرده حادثه تروریستی روز پنج شنبه در بغداد پیچیدهتر شد.
سفارت آمریکا در عراق نیز با محکوم کردن این اقدام تروریستی، حمله تروریستی بغداد را اقدامی بزدلانه توصیف کرد و تاکید کرد میلیونها عراقی با خطر تروریسم مواجه هستند.
اخیرا فؤاد حسین وزیر امور خارجه عراق با اظهار این موضوع که تروریستهای داعش در برخی مناطق عراق جولان میدهند عنوان کرد که عراق به تنهایی توانایی مقابله با بحرانها را ندارد و نیازمند حمایت خارجی است…
بنابراین کاملا مشخص است که علنا تلاش هایی در کشور عراق و در سطح منطقه در حال انجام است تا بهانه های لازم و جدید را برای ادامه حضور و افزایش نیروهای آمریکایی در عراق به بهانه مبارزه با تروریسم فراهم کند.
دیدگاه