گزارش هفتگی از درگیریهای جبهه مارب؛ ۵ تا ۱۲ اسفند + نقشه میدانی
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ عملیات انصارالله برای آزادسازی استان مأرب از سیطره ائتلاف سعودی در جبهات غرب و جنوب این استان ادامه دارد.
در هفته سوم از عملیات انصارالله در استان مأرب، پیشرویهای انصارالله در جبهه غرب در حومهی سد مأرب متوقف شده و درگیریها در مدیریتهای جنوبی این استان نیز شدت گرفته است.
از جمله اخبار مهم جنگ یمن در هفته اخیر، اجرای عملیات “توازن بازدارندگی پنجم” علیه مواضع ائتلاف سعودی در عربستان سعودی، دیدار مقامات انصارالله با سران قبایل الجوف و سایر استانها، فراخوان فرماندهان القاعده برای مقابله با انصارالله در مأرب و کشته شدن چند نفر از فرماندهان برجستهی میدانی نیروهای منصورهادی در نبردهای شرق صرواح بوده است.
جبهه شرق صرواح:
علیرغم درگیریهای سنگین انصارالله و ائتلاف سعودی در این محور، خطوط درگیری تغییر خاصی نکرده است و تنها آزادسازی الزور و الحماجره توسط انصارالله تثبیت شده است. درگیریها در حال حاضر در ارتفاعات حومهی سد تا طلعه الحمرا ادامه دارد.
جبل البلق در کنترل نیروهای ائتلاف سعودی است و انصارالله در روز ۸ اسفند ۹۹ حملهای را برای آزادسازی آن تدارک دید که با حملات سنگین هوایی ائتلاف سعودی و هجوم نیروهای ائتلاف، مسلحین القاعده و داعش در جبهه طلعه الحمرا بدون نتیجه ماند. بنابراین اخبار صفحات توییتری در خصوص تلفات سنگین انصارالله برای حفظ البلق و یا کنترل این ارتفاعات تا ۱۱ اسفند ۹۹ توسط انصارالله صحت ندارد.
جبهه رغوان و مدغل:
عمده درگیریهای این محور در هفته گذشته به صورت پراکنده بوده و انصارالله حرکت جدیای را برای آزادسازی شهرک اسداس و جبهه غربی مدیریت مدغل آغاز نکرده است.
از طرفی حمله سنگین نیروهای ائتلاف سعودی در منطقه الجدافر واقع در استان الجوف، منجر به عقب زدن پیشرویهای انصارالله در حومهی اسداس شده است.
فاصلهی زمانی ایجاد شده پس از آزادسازی مدیریت مدغل (۱۰ شهریور ۹۹) و پایگاه ماس (۳۰ آبان ۹۹) تا عملیات اخیر انصارالله (۱۹ بهمن ۹۹) منجر به آمادگی و ایجاد خط دفاعی ائتلاف سعودی در غرب شهر مأرب شد و از سقوط دومینو وار مناطق، همانند عملیاتهای گذشته انصارالله در صنعاء، الجوف، الضالع و… جلوگیری کرد. البته این فاصله های زمانی را نباید تعلل و ضعف فرماندهی انصارالله محسوب کرد، بلکه شرایط محدود انصارالله برای تامین تسلیحاتی عملیات نظامی جدید و متقاعد کردن قبایل مأرب به صلح را باید از جمله علل این موضوع در نظر گرفت.
همانطور که در اخبار گذشته هم اشاره کردیم، انصارالله برای شکستن خط دفاعی غرب مأرب میتواند از فعال کردن سایر جبهات جنوب، رغوان و دیگر جبهات و همچنین حرکت در جهت شرقی سد مأرب و حتی قطع کردن جاده جنوبی مأرب بهره ببرد.
جبهه جنوب:
انصارالله از ۱۰ اسفند، اقدام به تحرکاتی در جبهه مدیریت های جبل مراد و الجوبه کرده است و بنابر ادعای منابع تابع ائتلاف، عملیات انصارالله در این محور قریب الوقوع خواهد بود.
انصارالله در طول هفته سوم از عملیات در مأرب، ۱۶ عملیات پهپادی و موشکی علیه مواضع ائتلاف سعودی اجرا کرده است که جزئیات آن به شرح ذیل میباشد:
حملات پهپادی: ۳ بار خمیس مشیط، ۱ بار فرودگاه أبها.
حملات موشکی: ۹ بار مواضع ائتلاف سعودی در مأرب، ۲ بار مواضع ائتلاف سعودی در جنوب عربستان سعودی (طبق ادعای منابع تابع ائتلاف سعودی جیزان بوده است).
همچنین در جریان عملیات “توازن بازدارندگی پنجم” بنابر ادعای ائتلاف سعودی ۴ فروند موشک به ریاض، ۴ فروند پهپاد به خمیس مشیط، ۲ فروند پهپاد هم به نجران و جیزان حمله کردهاند. اما سرتیپ “یحیی سریع” سخنگوی نیروهای مسلح یمن از شلیک و به کارگیری یک فروند موشک ذوالفقار و ۱۵ فروند پهپاد در جریان این عملیات خبر داده است و ما به دلیل انتشار کم جزئیات این عملیات، اطلاعات آن را در آمار بالا ذکر نکردیم.
جنگندههای ائتلاف سعودی نیز طی این هفته، ۵۶ بار مدیریت صرواح، ۵ بار مدیریت مجزر، ۷ بار مدیریت مدغل، ۵ بار مدیریت جبل مراد و الجوبه و ۲ بار مدیریت ماهلیه در استان مأرب و ۲ بار مدیریت خبوالشعف در استان الجوف را بمباران کردهاند.
دیدگاه
یه فکری باید برای زدن جنگنده های سعودی بکنن. با وجود این بمباران ها کار برای انصارالله سخت و طولانی میشه.