استعفای داوطلبانه نخست وزیر؛ راه حل بن بست سیاسی ارمنستان

دوشنبه 2 فروردین 1400 - 10:02
https://iswnews.com/?p=42860

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” لئون تر پطروسیان نخستین رییس جمهور ارمنستان با یادداشتی که در رسانه های این کشور منتشر شده به وضع کنونی و بن بست سیاسی این کشور واکنش نشان داد.

وی در خصوص بحران ۴ ماهه سیاسی این کشور و از ۳ گزینه غیر قابل قبول در آینده سیاسی ارمنستان اینگونه نوشته است:
۱- پطروسیان کودتای نظامی را دراین کشور غیرقابل قبول می‌داند.
۲- گزینه استعفای نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان بر اثر فشار سازماندهی شده مخالفان که به جنبش نجات میهن معروف هستند غیرممکن است؛ چون توده مردم از این تجمعات حمایت نمی‌کنند.
۳- گزینه سوم نیز برگزاری انتخابات زودهنگام مجلس توسط نخست وزیر است که به خاطر نفوذ اداری دولت پاشینیان ممکن است به پایان دولت ارمنی و یک کابوس برای نظام جمهوری تبدیل شود.

لئون تر پطروسیان همچنین نظر وازگن مانوکیان وزیر دفاع پیشین و رهبر مخالفان را درباره عدم قبول نتایج شکست جنگ قره باغ توسط پاشینیان و تیم سیاسی برای بقای در قدرت را تایید می‌کند.

پیشنهاد رییس جمهور اسبق برای نخست وزیر استعفای داوطلبانه است که از نظر وی به نفع حاکمیت ملی و شخص پاشینیان است.

وی در ادامه پیشنهاد ضمانت قانونی پارلمان ارمنستان و اعطای مصونیت هرچند موقت در دوره پس از استعفای نخست وزیر برای خروج از کشور و دریافت پناهندگی رامطرح کرده است.

اما گزینه انتخابات زودهنگام نیز از نظر پطروسیان دور از ذهن نیست. چنانکه وی نوشته است: قدرت پس از استعفای نخست وزیر به معاون غیر حزبی منتقل شود تا انتخابات بی طرفانه پارلمانی بدون اعمال نفوذ را برگزار کند. 

لئون تر پطروسیان ۷۶ ساله در ۹ ژانویه ۱۹۴۵ درحلب سوریه متولد شده و پدرش از بنیانگذاران حزب کمونیست لبنان و سوریه بوده است. خانواده پطروسیان درسال ۱۹۴۶ به جمهوری سوسیالیستی ارمنستان شوروی مهاجرت کردند.

وی از اعضای سابق حزب ” جنبش ملی پان ارمنی” است که از ۱۱ نوامبر۱۹۹۱ تا ۳ فوریه ۱۹۹۸ نخسین رییس جمهور کشورش بوده و ۴ سال پس ازپایان جنگ اول قره باغ به دلیل مشکلات اقتصادی وسیاسی ارمنستان ازقدرت کنار رفت و روبرت کوچاریان جای او را گرفت. پطروسیان ازسال ۲۰۰۸ تاکنون عضو و رییس حزب کنگره ملی ارمنی باگرایش لیبرالیسم کلاسیک (نئو لیبرال) است که ۱۸ حزب با گرایشات مختلف چپ ومحافظه کار در آن ائتلاف کرده‌اند.

پارلمان ارمنستان ۱۳۲ کرسی نمایندگی دارد و انتخابات آن به صورت حزبی و مختلط برگزار می‌شود. طی انتخبات زود هنگام سال ۲۰۱۸ که ۱ میلیون و ۲۶۰ هزار و ۸۴۰ نفر برابر با ۴۸/۶۳ صدم درصد واجدین شرایط در این انتخابات مشارکت کردند؛ احزاب “ائتلاف گام من” (پاشینیان) ۸۸، “ارمنستان شکوفا” ۲۶ و “ارمنستان روشن” ۱۸ کرسی را به دست آوردند. حزب کنگره ملی ارمنی که ۴ هزار و ۱۲۲ رای کسب کرده بود پس از ۵ هزار و ۱۴۲ آرای باطله در رتبه آخر قرار گرفت وهیچ کرسی به دست نیاورد.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.