سرکرده سلفی های لبنان کیست و چرا به اعدام محکوم شد؟! + عکس و فیلم
حکم اعدام که از طرف دادگاه نظامی لبنان در مسئله نبرد عبرا و شهادت ۱۷ افسر و سرباز ارتش لبنان برای الاسیر صادر شده را می توان حکمی عادلانه برای سرکرده گروهکی کوچک در نظر گرفت که سعی در به آشوب کشیدن فضای آرام جنوب لبنان داشت
با شنیدن نام جنوب لبنان اولین تصویری که به ذهن خطور می کند وجود یکپارچه و قوی شیعیان اثنی عشری جبل عامل است که سالیان سال در آن منطقه زندگی می کنند.این تصویر گرچه صحیح است اما به معنای وجود مطلق شیعیان در جنوب لبنان نیست ، وجود طوایف اهل سنت و مسیحی در برخی شهرها و شهرک ها سال هاست که در برخی مناطق جنوب لبنان نهادینه شده است.
یکی از مناطق شهر صیدا در امتداد نوار ساحلی مدیترانه است ، که اهل سنت اکثریت ساکنان این شهر را تشکیل می دهند.
شهر صیدا ، میزبان اردوگاه عین الحلوه ، یکی از بزرگترین اردوگاه های فلسطینی های آواره در لبنان است که سالهاست در آنجا سکونت دارند و همچنین به وجود اهل سنت معتدل و به دور از افراطی گری مشهور است اما در سالهای اخیر تلاش هایی برای به تشنج کشیدن اوضاع آرام صیدا رخ داد.
احمد الاسیر کیست؟!
به گفته خود الاسیر وی در سال ۱۹۶۸ میلادی در خانواده ای به شدت غیر مذهبی و غیر سیاسی متولد شد ، پدرش نوازنده بود و مادرش از شیعیان ساکن صیدا . الاسیر تا سنین نوجوانی بنا بر ممنوعیت فعالیت های اسلامی در خانه ، گرایش دینی و مذهبی نداشت تا اینکه با برخی گروههای اسلامی اهل سنت در صیدا آشنا شد.
احمد الاسیر از نظر دینی شخصیت پرباری به حساب نمی آید ، بیشتر شهرت خود را هم از بعد از شروع جنگ در سوریه به دست آورد ، آنجا که دخالت حزب الله در سوریه را جنگ شیعیان بر علیه اهل سنت نامید و سعی داشت با تحریک احساسات اهل سنت در جامعه لبنان ، این قشر مهم جامعه لبنان را علیه حزب الله بسیج کند.حتی با ورود رسمی حزب الله به نبرد سوریه که از جنگ شهرک القصیر شروع شد ، الاسیر ادعا کرد که در حومه های القصیر در جبهه های نبرد علیه حزب الله حاضر شده ، ادعایی که هیچ گاه اثبات نشد.
تصویری که الاسیر ادعا کرده در جبهه القصیر حضور داشته است
اما فعالیت های الاسیر محدود به سخنرانی های تند علیه حزب الله نمی شد ، جریان تحت رهبری وی که تعداد اندکی را به نسبت کل جمعیت شهر صیدا تشکیل می دادند با جمع آوری سلاح روز به روز بر دامنه فعالیت های مسلحانه خود در شهر صیدا و به طور دقیق منطقه عبرا می افزودند.
آشنایی احمد الاسیر با فضل شاکر
فضل شاکر متولد سال ۱۹۶۹ میلادی در شهر صیدا است .از ۱۵ سالگی در مراسم های مختلف شروع به آواز خواندن کرد تا زمانی که متوجه استعداد خود در آوازخوانی حرفه ای شد.در سال ۱۹۹۶ به صورت حرفه ای به عرصه هنر قدم گذاشت و در طی ۱۶ سال فعالیت حرفه ای خود توانست شهرت و محبوبیت زیادی را در بین جوانان عرب به دست آورد.
فضل شاکر در حال اجرای کنسرت
فضل شاکر در سال ۲۰۱۲ رسما از دنیای هنر خداحافظی کرد ، اما چیزی که همه مردم را در شوک عمیقی فرو برد تغییر جهت شاکر و پیوستن او به گروه الاسیر بود.
فضل شاکر در کنار احمد الاسیر
فضل شاکر در حال میان هواداران مسلح الاسیر
ظاهرا پدر الاسیر که بارها در کنسرت های مختلف برای فضل شاکر نوازندگی کرده ، واسطه اصلی آشنایی این دو چهره کاملا متضاد بوده است.از زمان پیوستن فضل شاکر به احمد الاسیر او تقریبا در تمامی مراسمات در کنار الاسیر حضوری فعال داشت و با سخنرانی های خود مردم را به هواداری از الاسیر فرا می خواند.
فضل شاکر از هنرمند محبوب تا جهادی مسلح !!
ماجرای درگیری ارتش لبنان با الاسیر
فعالیت های الاسیر نگرانی جریان مقاومت در جنوب( حزب الله و جنبش امل ) به اضافه ارتش لبنان را در پی داشت . آنها نگران کشیده شدن درگیری ها از شهر طرابلس در شمال به صیدا در جنوب بودند . امری که در صورت وقوع و تحقق نقشه الاسیر معلوم نبود چه تبعات وخیمی در پی خواهد داشت.
نیروهای مقاومت اسلامی با هماهنگی سرویس اطلاعاتی ارتش لبنان در خانه هایی اطراف مسجد بلال بن رباح که محل اصلی حضور الاسیر و نیروهای وفادار به او بود مستقر و به مراقبت تحرکات هواداران الاسیر مشغول شدند.خرداد ماه سال ۹۲ و تقریبا چند هفته بعد از ورود رسمی حزب الله به نبرد سوریه ، نیروهای احمد الاسیر در منطقه عبرا به سوی نیروهای ارتش لبنان تیراندازی کردند.
ماجرا از این قرار بود که نیروهای ارتش لبنان موانع ایست بازرسی در جلوی ورودی منطقه تحت کنترل الاسیر نصب می کنند ، امری که برای هواداران الاسیر مطلوب نبود. احمد الحریری از مسئولان دفتر الاسیر برای برداشتن موانع ایست بازرسی با نیروهای ارتش صحبت می کند که مشاجره ای بین او و نیروهای امنیتی رخ می هد ، مشاجره ای که به درگیری مسلحانه و تیراندازی به سوی نیروهای ارتش منجر می شود.
فیلم مشاجره و تیراندازی افراد الاسیر به سوی نیروهای ارتش لبنان
این تیراندازی که با پاسخ متقابل نیروهای ارتش و نیروهای سرایا المقاومه( وابسته به حزب الله) به نیروهای الاسیر مواجهه شد ، شعله جنگ در منطقه عبرا را بر افروخت.با دخالت فوری ارتش لبنان کمتر از ۲۴ ساعت منطقه عبرا از وجود نیروهای وفادار به احمد الاسیر پاکسازی شد و وی به طرز مرموزی به همراه فضل شاکر از معرکه گریختند.
در جریان نبرد عبرا ۱۷ تن از عناصر ارتش لبنان و ۶ تن از رزمندگان حزب الله به شهادت رسیدند.
بعد از نبرد عبرا
احمد الاسیر دو سال به همراه فضل شاکر در اردوگاه عین الحلوه مخفی شد و در این مدت خبری از وی نبود تا اینکه تابستان سال ۹۴ در حال خروج از فرودگاه بیروت با پاسپورت جعلی دستگیر شد.الاسیر در اعترافاتش از قصد خود برای ترور شخصیت های مهم لبنان( چه شیعه و چه سنی ) خبر داد ، وی همچنین نقش خود در نبرد با ارتش لبنان را انکار نکرد.
الاسیر با چهره ای متفاوت وبا پاسپورت جعلی دستگیر شد
حکم اعدام که از طرف دادگاه نظامی لبنان در مسئله نبرد عبرا و شهادت ۱۷ افسر و سرباز ارتش لبنان برای الاسیر صادر شده را می توان حکمی عادلانه برای سرکرده گروهکی کوچک در نظر گرفت که سعی در به آشوب کشیدن فضای آرام جنوب لبنان داشت ، حال باید دید که دستگاه قضایی لبنان تا چه حد اراده و آزادی عمل برای اجرای این حکم را در اختیار دارد.
لازم به ذکر است که فضل شاکر به ۱۵ سال حبس به همراه اعمال شاقه محکوم شده است.
دیدگاه
منتظر باش