گام بی سابقه حکومت خانوادگی علیف در مقابل باورهای دینی مردم آذربایجان

مجلس ملی آذربایجان سه شنبه ۱۴ اردیبهشت برابر با ۴ می ۲۰۲۱ با تصویب یک قانون حجاب و تربیت دینی کودکان را ممنوع اعلام کرده است. بنابر استدلال تدوین کنندگان، تربیت دینی و حجاب برای کودکان قبل از سن بلوغ زیان جسمی و روحی دارد.

فاضل مصطفی عضو کمیته حقوق انسانی مجلس در این باره به شبکه تلویزیونی آزادلیق رادیوسی (رادیو آزادی) گفته است: موضوع حجاب و تربیت نیست بلکه حفاظت کودکان مد نظر این قانون است. خانواده ها کودکان را به پذیرش اصول دینی ترغیب نکنند و هدف ما کاهش رادیکالیسم میان کودکان است. مشکل والدین این است که کودکان مذهبی آنها برای تحصیلات دینی به کشورهای همسایه می‌روند و همین مسئله مشکل بزرگی ایجاد می‌کند. ما می‌دانیم آنها در کنار یک کشور قرار می‌گیرند و مجری اهداف آنها می‌شوند. وی در دفاع از این قانون می‌گوید: این قانون مانع آزادی های مذهبی مردم نمی‌شود.

البته تاکنون نمایندگان مجلس آذربایجان سنی برای اجرای این قانون معین نکرده اند و شیوه اجرا نیز نامشخص است.

رییس مرکز امنیت ملی آذربایجان نیز در گفتگو با این رسانه ضمن دفاع از این قانون می‌گوید: سازمان‌های امنیتی نیز با این قانون موافق هستند و یک قانون پیشرفته است. اما اجرای آن دشوار است و کودکان به وضعیت خود اعتراف نمی‌کنند.

الهام اسماعیل معتقد است که دختران تا ۱۵ سالگی نباید از پوشش دینی روی سر استفاده کنند. شروع حجاب دختران در خانواده های دیندار عموما از ۷ تا ۱۰ سالگی آغاز می‌شود. نمایندگان باید سن مشخصی برای این کار اعلام کنند که مانع حجاب اجباری توسط خانواده ها است. چنانچه سنی برای اجرای قانون مشخص نشود کودکان در بیشتر موارد از والدین خود شاکی نمی‌شوند و کمتر شاهد شکایتی از سوی فرزندان علیه والدین خواهیم بود.

وی در ادامه می‌گوید: علم و ارزشهای مشترک انسانی برای کاهش تاثیر تفکر رادیکالی باید به کودکان آموخته شوند و مردم نیز برای این اجرای آن با دولت همکاری کنند تا جایی که همسایگان موارد این چنینی را به دولت گزارش کنند.

اما آن سوی این ماجرا دینداران کشور آذربایجان هستند که مخالف این قانون هستند.

روحانی شیعه آذربایجانی عضو جمعیت امت واحده اسلامی درباره جزییات این قانون اظهار می‌کند: روحانیون آذربایجانی مقیم ایران حدود یک ماه پیش از تصویب چنین قانونی در مجلس، در مورد آن هشدار داده بودند.

البته تاکنون سن خاصی برای کودکان و نوجوانان معین نشده و بحث روی ۱۵ یا ۱۸ سال است. این قانون علاوه بر این بندهایی دارد که آموزش دینی در خانه، تاسیس مهد کودک و مدارس دینی، حضور کودکان در مساجد و تجمعات مذهبی، سفر به مقصد مکان های زیارتی را محدود می‌کند و حکومت می‌تواند در مکان های مذهبی با گماردن مامور مانع حضور کودکان در مساجد شود.  

حجت الاسلام والمسلمین توحید ابراهیم بگلی با بیان تاثیر اجرای قانون مذکور تصریح می‌کند: تصویب چنین قانونی در جهان بی سابقه است و هیچ حکومتی چنین سطحی از دخالت را برای افراد متعقد به دین و مذهب اعمال نکرده است. مجلس با این قانون دست حکومت را برای حضور در داخل خانه های دینداران باز می‌کند و اهداف پنهانی دارد. جمعیت مسلمانان و به ویژه شیعیان هدف این مصوبه مجلس هستند و مردم برای هر رفتار دینی به شدت محدود می‌شوند.

این روحانی مقیم شهر قم اضافه می‌کند: مصوبات مجلس این کشور در حالی تفاق می‌افتد که کنسرت شیطان پرستان و رژه همجنس گرایان برای کودکان زیان آور تشخیص داده نشده و فقط باورهای دینی برای کودکان و نوجوانان آذربایجانی زیان آور است.

وی با بیان ممنوعیت ۲۵ ساله حجاب در اسناد رسمی این کشور و ممنوعیت حجاب در مدارس تاکید میکند: رفتار حکومت آذربایجان یک پازل خطرناک دین ستیزانه است. متاسفانه مردم بعد از هر قانونی محدودیت بیشتری را تجربه می‌کنند و اکنون نوبت کودکان رسیده است. 

رییس جمعیت روحانیون مبارز آذربایجان (MRC) در پاسخ به پرسش خبرنگار تحولات جهان اسلام پیرامون نقش اداره مسلمانان قفقاز برای جلوگیری از دین ستیزی در آذربایجان می‌گوید: من به عنوان یکی روحانی شیعه امیدی به این تشکیلات ندارم. این اداره در مورد سایر قوانین ضد دین با وعده های بی اساس تنها اعتراض مردمی را ساکت کرده و مجری سیاست‌های حکومت این کشور است. تجربه اعتراض مردمی به منع حجاب در مدارس این کشور در سال ۲۰۰۹ نشان داد که الله شکور پاشازاده رییس این اداره مستقل از حکومت آذربایجان عمل نمی‌کند. اکنون در آستانه عادی سازی روابط آذربایجان با اسراییل ما شاهد دیدار رییس این اداره با نمایندگان صهیونیست و تصویب این قانون هستیم. متاسفانه عادی سازی روابط از سطح روحانیون این کشور نیز شروع شده است.

وی درباره نقش مردم این کشور برای دفاع از حقوق مدنی خود می‌گوید: مردم تاکنون در فضای مجازی به این قانون معترض شده اند ولی تجمع خاصی برای یک اعتراض گسترده انجام نشده است. معتقدم مردم با آگاه سازی روحانیون داخل و خارج از این کشور نسبت به رعایت حقوق اساسی و آزادی باورهای دینی خود پافشاری می‌کنند.

ابرهیم بگلی در پایان با اشاره به قانونی دیگری درباره کاروان زیارتی می‌گوید: کاروان های زیارتی نیز طبق قانون تحت نظر دولت این کشور قرار می‌گیرند و اتباع این کشور نمی‌توانند مانند گذشته آزادانه به شهرهای مذهبی جهان اسلام در ایران و عراق سفر کنند. البته محدودیت‌های کرونایی هم فرصت خوبی برای تصویب قوانین دلخواه توسط دین گریزان این کشور فراهم کرده است.

جمهوری آذربایجان با جمعیت ۱۰ میلیون و ۱۳۹ هزار نفری تنها کشور اسلامی مستقل قفقاز است که ۹۵ درصد جمعیت آن مسلمان هستند. شیعیان ۱۲ امامی ۸۵ درصد مسلمانان این کشور را تشکیل میدهند و ۱۵ درصد نیز اهل تسنن اند. حکومت این کشور جمهوری پارلمانی چند حزبی با یک مجلس قانونگذاری و گرایش سکولار است و از سال ۲۰۰۱ عضو شورای اروپا شده است. مسوولان آذربایجان بیشترین فشارها را برای سرکوب تفکر شیعه انجام می‌دهند و معتقدند که پیروان این مذهب قصد براندازی حکومت سکولار این کشور و برپایی حکومتی اسلامی را دارند.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. علی یکشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۴

    پناه بر خدا…. بی غیرتی تا کجا؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
  2. گپ یکشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۶

    این علیوف دیگر شورش رو درآورده ، جای خالی مرحوم لنکرانی واقعا احساس میشه !

    پاسخ
  3. یکشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۱

    سلام.حتما دستور از مقامات بالا به حکومت اذربایجان رسیده. به هر حال این رژیم ها اراده ای از خودشون ندارن.اما این قانون قابل توجه عده ای از روشنفکرهای داخلی و عده ای که فریب حرف ها این روشنفکرها رو میخورن! چرا که امروز حجاب در جامعه! فردا حجاب در خانه مسئله میشود! سپس حجاب در اتاق! سپس بازگو کردن تفکرات خود در رابطه با دین! با یک روانشناس(فرویدیسم!) و بعد ..! (چون اعتقادات دینی، یک نوع ناهنجاری است! باید درمان شود!)
    ضمن اینکه رژیم باکو با کمک های که غربی ها و نظام سرمایه داری بهشون کردن ! که در جنگ پیروز بشن، رو باید جبران کنه. و سنگ تمام برای غربی ها بزاره!.

    یکی از بزرگ ترین و عذاب اورترین مسئله، برای یک کافر و مشرک دردناک تر از بچه ها پاک و معصوم که زندگیشان در راه خدا و قران و به دور از گناه میگذراند نیست! در حالی که یک کافر و مشرک و منافق، همه زندگی از بچگه اش تا .. پر از گناه و تجاوز و خاری و ذلت و .. بوده! قاعدتا دیدن این بچه ها عزیز که به دنبال خدا هستن! بشدت برایشان عذاب اور است. و شخصیت انسان در بچگی اش شکل میگیرد.
    قطعا وحشی تر و کثیف تر از منافق و کافر در دنیا نیست! .. حالا هر چقدر واژه ها را پیشرفته کند! نمی تواند اون ذات پلید خود را مخفی کنند.
    خود مردم اون منطقه با دیدن این صحنه باید بیشتر با خودشان بیان،در حالی که منطقه باکو با مساحت کم در دریایی از نفت و گاز و خاور و .. قرار دارد! این رژیم کوهی از ثروت و امکانت را خرج عیاشی و خوش خدمتی برای غرب و نظام سرمایه داری میکند. و تا ریشه دین را در نیااورد هم سرجای خود نمی نشیند.!
    تنها کسی که می تواند این وضعیت را تغیر دهد خود مردمشان هستن.که این افراد را از کشور خود بیرون کنند.ازادی و انسانیت را بجای وحشی گری و بی شرفی و بی وطنی و کافری و مشرکی و اسارت و بردگی و .. جایگزین کنند.

    پاسخ
    1. محمد جمعه, ۲ اردیبهشت, ۱۴۰۱ - ۲۳:۱۲

      ببخشید مگه در بین اشنایان شما در خانه و اتاق هم حجاب میکنند که نگران شدید وقتی حجاب در جامعه برداشته شد در گام بعدی حجاب در خانه و اتاق هم برداشته شود؟!!!

  4. علی سه شنبه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۲

    این آقای علیوف راه آتاتورک ورضاخان می‌خواهد ادامه دهد ولی آیاآنهاموفق شدند که بی غیرتی واسلام گریزی وخوش خدمتی به غرب ایجاد کنند غربی‌ها خودشان دچار درگمی شدند فطرت خدا جوی وقرآنی بشر آنمی توان سرکوب کرد حال این مرد چطور می‌خواهد صدای مردم بیدار راخفه کند قضاوت فعلا زوداست

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.