اطلاعات کلی درباره نوار غزه (نقشه میدانی)
نوار غزه منطقهای کوچک در جنوب غرب فلسطین اشغالی است که کنار دریای مدیترانه و مرز مصر واقع شده است.
طول نوار غزه ۴۱ کیلومتر و عرض آن بین ۶ تا ۱۲ کیلومتر متغیر است و مساحت آن حدود ۳۶۰ کیلومترمربع میباشد.
نوار غزه شامل ۵ منطقه به نامهای رفح، خان یونس، دیرالبلح، شهر غزه و غزه شمالی است.
نوار غزه دارای ۷ گذرگاه به نامهای عرز، نهال اوز، کارنی، کیسوفیم، صوفا، کریم شالوم (در فلسطین اشغالی) و رفح (در مرز مصر) است که تنها گذرگاه فعال رفح میباشد که فعالیت آن با فشار رژیم صهیونیستی، از سوی دولت مصر بسیار محدود شده است.
جمعیت نوار غزه در سال ۲۰۲۰ میلادی بیش از یک میلیون و نهصد هزار نفر بوده و غالب این جمعیت مسلمان و اهل سنت هستند.
نوار غزه تا تابستان سال ۲۰۰۵ میلادی در اشغال نظامی رژیم صهیونیستی قرار داشت و پس از تخلیه آن، کنترل نوار غزه به دولت خودگردان فلسطین واگذار شد.
حماس در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۰۶ موفق به کسب اکثریت کرسیهای پارلمان فلسطین شد و اسماعیل هنیه را به عنوان نخستوزیر انتخاب کردند. پس از بالاگرفتن اختلافات میان فتح و حماس محمود عباس، هنیه را از نخستوزیری برکنار و کابینه موقت تشکیل داد. پس از این اقدام حماس با نیروهای فتح در نوار غزه درگیر شد و در نهایت نوار غزه در سال ۲۰۰۷ به کنترل کامل حماس درآمد.
بیشتر بخوانید:
دانش نظامی: راکتهای گروههای مقاومت فلسطینی
اینفوگرافیک: شاخههای نظامی مقاومت فلسطین
پس از سال ۲۰۰۷ تاکنون رژیم صهیونیستی اقدام به محاصره نوار غزه کرده و بیش از ده بار با جنبشهای مقاومت در این منطقه به تقابل نظامی پرداخته است که جنگ ۲۲ روزه در سال ۲۰۰۸-۲۰۰۹ میلادی، جنگ ۸ روزه در سال ۲۰۱۲، جنگ ۵۱ روزه سال ۲۰۱۴ و جنگ ۲ روزه در سال ۲۰۱۹ جزء برجسته ترین درگیریها بین رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطین بوده است.
بیشتر بخوانید: آخرین اخبار از وضعیت نظامی در اطراف نوار غزه، ۱۸ مهر ۱۴۰۲ (نقشه میدانی)
دیدگاه