یادداشت: زوایای مختلف حضور ائتلاف آمریکایی در عراق
نظامیان کشورهای غربی در قالب ائتلاف بینالمللی تحت فرماندهی آمریکا به بهانه مبارزه با داعش با حضور در عراق، سعی در کمک به گروه داعش و کاهش سرعت پیشروی نیروهای مقاومت عراق داشتند اما گروههای مقاومت عراقی و نیروهای تحت حمایت ایران، شرایط را طور دیگری رقم زدند.
پس از پیشروی تروریستهای داعش و اشغال مناطق مختلف عراق با کمک تسلیحاتی و اطلاعاتی غربیها و برخی کشورهای منطقه، با صدور فتوای جهاد آیتالله سیستانی خیل عظیمی از مردم عراق برای مبارزه با داعش به گروههای مردمی مقاومت پیوسته و پس از آموزش، ساماندهی و اعزام به خطوط مقدم، توانستند در برابر پیشروی داعش ایستادگی کنند.
با گذشت مدتی کوتاه و با برنامهریزی و اقدامات مناسب محور مقاومت در تقابل با تروریستهای داعش و پاکسازی نوبت به نوبت مناطق تحت تصرف این گروه، حین پاکسازی سنگرها و مخفیگاههای داعش، اسنادی مبنی بر حمایت آمریکا و دیگر کشورها از این گروه تروریستی بدست آمده که غیرقابل انکار بود و پس از رسانهای شدن این مدارک، آمریکا و همپیمانانش تحت انتقادات جهانی قرار گرفتند. آمریکا و شرکای جهانی و منطقهاش پس از آنکه این توطئه علیه کشورهای منطقه را شکست خورده دیدند، در صدد تشکیل ائتلافی به بهانه مبارزه با گروه داعش برآمدند تا بیش از این، مورد انتقاد جهانیان قرار نگیرند و این فرصت، بهترین موقعیت برای حضور در کشورهای منطقه به بهانه مبارزه با گروهی که خودشان در تشکیل و تجهیز آن نقش پررنگی داشتند، بود.
علت این تصمیم آمریکا (تشکیل ائتلاف) برای برخی مردم، کارشناسان، علاقهمندان حوزه سیاسی، نظامی-امنیتی و دنبال کنندگان اخبار تحولات جهان اسلام، کاملا شفاف و روشن بود زیرا اگر آمریکا ماهیت این گروه را تروریستی میدانست، در زمان پیشروی گسترده این گروه و اشغال شهرهای مختلف عراق، به درخواستهای مکرر مقامات دولت عراق و اقلیم کردستان جواب مثبت داده و در آن شرایط بحرانی، نیازهای نظامیان عراقی را تامین میکرد!
بمباران مواضع گروههای مقاومت در مناطق مختلف به بهانه خطای محاسباتی، تخریب پلهای استراتژیک و قطع ارتباط بین مناطق جهت جلوگیری از پیشروی نظامیان عراقی، ارسال بستههای غذایی، دارویی، مهمات و حمایتهای اطلاعاتی از داعش، از جمله کارنامه ائتلاف آمریکایی در عراق است.
این اقدامات ائتلاف آمریکایی تا زمان به شهادت رساندن فرماندهان نصر (حاج قاسم و المهندس) کم و بیش ادامه داشت. پس از به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و همراهانشان به دست تروریستهای آمریکایی در فرودگاه بغداد، پارلمان عراق طرحی مبنی بر اخراج نیروهای آمریکایی حاضر در عراق را به تصویب رساند اما نیروهای آمریکایی بدون توجه به این تصمیم مقامات عراقی و درخواست ملت عراق، بر حضور خود در عراق تاکید کردند.
با این بیتوجهی آمریکاییها، مردم عراق با تشکیل گروههای متعدد نظامی به مصاف اشغالگران آمریکایی رفتند و تا کنون، ۱۵ گروه مقاومت با حمله به کاروان و پایگاههای آمریکایی در عراق اعلام موجودیت کردهاند.
عملیاتهای گروههای مقاومت علیه کاروانهای عراقی ادامه داشت تا اینکه ماه گذشته با وساطت طرفهای داخلی و خارجی برای توقف حملات به پایگاهها و کاروانهای آمریکایی در عراق، گروههای مقاومت طی بیانیهای از توقف حملات خود خبر داده و اعلام کردند که در صورت عدم تحقق خواستههای ملت عراق و عدم خروج نظامیان آمریکایی و خارجی از این کشور، حملات خود را از سر خواهیم گرفت و از تمام سلاحهای موجود استفاده خواهیم کرد.
در میان حملات متعدد گروههای مقاومت به پایگاههای آمریکایی در عراق، حملاتی نیز وجود دارد که هیچگاه، گروهی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است و برخی تحلیلگران و مقامات عراقی معتقدند که این حملات ساختگی بوده و توسط نیروهای آمریکایی و مزدوران آن صورت گرفته است تا با این بهانه، پایگاههای خود را به سلاحها و سامانههای جدید مجهز کنند و اقدامات مدنظر خود را در پوشش مقابله با این جملات انجام دهند.
با این حال، فرماندهی سنتکام نیز اظهار داشت: خروج نظامیان آمریکایی از عراق، در زمان نزدیک اجرایی نمیشود. وی مدعی شد که هنوز در حال مبارزه با داعش هستیم!
هفته گذشته، اتاق هماهنگی گروههای مقاومت عراق طی بیانیهای به اشغالگران آمریکایی هشدار دادند که در صورت عدم عقب نشینی از این کشور عملیات خود را از سر خواهند گرفت.
به نظر میرسد پس از عدم خروج نیروهای آمریکایی و بکار گیری تجهیزات جدید تهاجمی توسط گروههای مقاومت و استفاده از راکتهای جدید و پهپادهای انتحاری علیه مواضع و پایگاههای آمریکایی در عراق، باید منتظر دور جدید حملات ضدآمریکایی در عراق باشیم.
دیدگاه