نقشه آخرین وضعیت خطوط تماس در سوریه؛ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰

سه شنبه 25 خرداد 1400 - 18:40
https://iswnews.com/?p=48513

گزارشی از روند آخرین تغییرات نظامی در کشور سوریه در چند ماه اخیر

شرق:
عملیات اخیر ارتش سوریه و جنگنده‌های روسی در مناطق بیابانی استان‌های دیرالزور و حمص تا حدودی منجر به تخریب و تضعیف مخفیگاه‌های داعش در این مناطق شده است. با این حال عملیات های چریکی داعش از جمله کمین و مین‌گذاری علیه نیروهای ارتش سوریه و متحدانش در بیابان های شرقی سوریه، امنیت این مناطق را بشدت تحت تاثیر قرار داده است. این عملیات ها در چند مورد مختلف منجر به شهادت تعدادی از نیروهای ارتش سوریه و مستشاران ایرانی نیز شده است. با توجه به فرا رسیدن تابستان، به نظر می‌رسد داعش حملات خود را در این مناطق افزایش دهد. بنابراین تامین امنیت جاده‌ها و خنثی سازی حملات داعش کماکان هدف اصلی ارتش سوریه در بیابانهای شرقی این کشور است. بر اساس آخرین اطلاعات، ارتش سوریه نیروهای بیشتری را به بیابانهای شرقی سوریه ارسال کرده است و احتمال آغاز یک عملیات گسترده پاکسازی دور از انتظار نیست.

شمال غرب:
در یکسال اخیر خطوط تماس در مناطق شمال غربی سوریه تغییری نکرده است و بیشتر درگیریها به تبادل حملات توپخانه‌ای محدود شده است. احداث پست های نظامی جدید توسط ارتش ترکیه در منطقه ادلب و عقب نشینی از تعدادی از پستهای نظارتی نیز از جمله تحولات مهم یکسال اخیر منطقه ادلب است.
در طول یکسال اخیر ارتش ترکیه از تعدادی از پست های نظامی و نظارتی خود در منطقه ادلب و حلب که در محاصره ارتش سوریه قرار داشت عقب نشینی کرد؛ اما از سوی دیگر بر تعداد پست های نظامی خود در مناطق اشغالی ادلب افزود. در حال حاضر ارتش ترکیه در ۴ پست نظارتی و حدود ۵۰ پست نظامی در غرب حلب و منطقه ادلب حضور دارد.
به نظر می‌رسد ارتش ترکیه در سلسله اقدامات خود برای پیشگیری از عملیات احتمالی ارتش سوریه در ماه‌های آتی، اقدام به ساخت پستهای نظامی جدید دیگری در منطقه ادلب بکند. احداث پست نظامی جدید در حومه شهرک الباره واقع در جبل الزاویه از تازه ترین پست های نظامی احداث شده توسط ترکیه در منطقه ادلب است.

یکی دیگر از اتفاقات مهم منطقه ادلب، کشته شده تعدادی از فرماندهان تحریرالشام بدست روسیه است. با توجه به ضربه اخیر روسیه به تحریرالشام در جنوب ادلب و کشته شدن تعدادی از فرماندهان برجسته این سازمان، احتمال بالا گرفتن تنش‌ها و یک درگیری زمینی محدود و یا گسترده در جبهات استان ادلب و حلب وجود دارد. در حال حاضر تبادل حملات توپخانه‌ای در خطوط درگیری استان ادلب و حلب شدت گرفته است و بیشتر این تبادل آتش‌ها در مناطق جبل الزاویه و جبل الاربعین انجام می‌شود.

شمال شرق:
مهم ترین تحولات شمال شرق سوریه مربوط به درگیریهای نیروهای آسایش و ارتش سوریه در شهر قامشلی است که در نهایت پس از چند روز درگیری و کش‌و‌قوس با عقب نشینی ارتش سوریه از بیشتر محله‌ی الطیء به پایان رسید. درگیریها از ۳۱ فرودین ماه زمانی در شهر قامشلی آغاز شد که یکی از فرماندهان نیروهای آسایش به اسم خالد حاجی در تبادل آتش میان آنها و نیروهای دفاع وطنی در یک ایست بازرسی NDF کشته شد. پس از این حادثه نیروهای آسایش به محله الطی یورش برده و قسمت هایی از این محله را به کنترل خود درآوردند.

درگیریها بین نیروهای SDF و مسلحین تحت حمایت ترکیه در اطراف شهرک عین عیسی و تل تمر نیز یکی دیگر از اتفاقات مهم یکسال اخیر در شمال شرق سوریه محسوب می‌شود. علیرغم توافق آتش بس صورت گرفته در این مناطق و اجاد منطقه امن، در طول یکسال گذشته درگیریها و تنش ها بین مسلحین ترکیه و SDF در شمال شرق سوریه با محوریت عین عیسی و تل تمر ادامه داشته است. در طول یکسال گذشته مسلحین ترکیه چند بار برای پیشروی و تصرف شهر عین عیسی اقدام کردند که هر بار با پاسخ SDF متوقف شدند و در آخرین مورد از این درگیریها نیز، با ورود جدی روسیه و توافق با ترکیه، از شدت تنش ها در منطقه کاسته شد. با این حال وضعیت در منطقه امن همچنان بسیار شکننده است و هر لحظه امکان وقوع درگیریهای گسترده وجود دارد.

گشت‌زنی‌های کاروان‌های آمریکا و روسیه و ترکیه نیز در مناطق شمال شرقی بصورت مداوم و پیوسته برقرار است.

جنوب:
عملیات های ترور در جنوب سوریه به قوت خود باقی‌ست و این موضوع تبدیل به یک مشکل بزرگ شده است. در یکسال اخیر تعداد قابل توجهی از مسلحین سابق که به روند مصالحات وطنی پیوسته و در نهایت به عضویت ارتش سوریه در آمدند و یا سلاح را بر زمین گذاشتند، توسط افراد ناشناس ترور شده اند.
تداوم عملیات‌ها و ترورهای کور در استان درعا که اخیرا منجر به قتل ۵ شهردار، حمله به مرکز رای‌گیری در انتخابات ریاست جمهوری، ایست بازرسی ارتش سوریه و چند تن از فرماندهان پیشین مسلحین شده است، گویای وضعیت ناپایدار امنیتی در جنوب سوریه است.

برای نمایش در اندازه اصلی کلیک کنید

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. آریافاریابی سه شنبه, ۲۵ خرداد, ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۵

    سلام …
    چرا سوریه نبرد ادلب رو آغاز نمیکنه و منتظره ؟
    آیا علت خاصی داره که درگیری ها متوقف شده ؟

    پاسخ
  2. محسن چهارشنبه, ۲۴ فروردین, ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۶

    جنگ فرسایشی هر چقدر طولانی بشود به نفع اسراییل هست . نیروهای مقاومت دارند آنجا فرسوده می شوند

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.