اینفوگرافیک: آمار ترورها در استان دیرالزور از ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱
با بررسی ترورهای صورت گرفته در استان دیر الزور در ۳ سال گذشته میتوان گفت که قریب به اتفاق ترورها در این منطقه توسط داعش و عوامل وابسته به این گروه تروریستی انجام شده است.
کارزاری که نیروهای دموکراتیک سوریه با پشتیبانی ائتلاف آمریکایی علیه داعش و فتح آخرین سنگر داعش در «باغوز» در سال ۲۰۱۹ آغاز کردند، میل به انتقام و تلافی علیه آنها را در میان اعضای داعش و کسانی که با آنها همکاری میکنند افزایش داد. با عنایت به این توضیح، مهمترین عنصر متهم به سوء قصد در دیرالزور داعش است که به ویژه در حومه این منطقه فعال میباشد.
با این حال به نظر میرسد که کارزار ترورهای داعش فقط در سطح محدودی سازمان یافته است و هیچ هماهنگی سازمانی بین عناصر اجرایی آنها وجود ندارد. در واقع عناصر اجرایی همگی یک هدف دارند، اما شیوه اجرای تاکتیک آنها تفاوت دارد. داعش معمولاً از این فعالیتها به عنوان «گرگهای تنها» (استعاره از عملکرد به اختیار) یاد میکند. از طرفی درگیری قدرتهای مختلف در سوریه، احتمال مشارکت سایر آنها در ترورها و بهره مندی از بروز ناامنی در منطقه شرق فرات را نشان میدهد.
ماهیت ترورها در دیرالزور
در مورد ترورهای اعضای SDF به طور مستقیم، تنها کافی است که شخص قربانی تعلقی در اکراد داشته باشد تا بهانه ترور وی فراهم باشد. تاکنون بیشتر از ۴۴ مورد ترور جنگجویان SDF و سه فرمانده ثبت شده است.
ترور کارمندان و مقامات در شورای مدنی دیرالزور: هشت رئیس و هشت عضو شوراهای محلی ترور شدند. روشن است که دلیل این ترورها تلاشی برای ترساندن مردم و جلوگیری از همکاری آنها با شورای مدنی دیرالزور است که وابسته به SDF و ائتلاف آمریکایی تلقی میشود.
ترور سه عضو سابق ارتش آزاد سوریه و سه عضو SDF: این ترورها نشانههای تلافی جویانه دارند. قربانیان، اعضای سابق این سازمانها بودند و ممکن است از اسرار خاصی آگاه باشند.
ترور بزرگان قبیلهای در دیرالزور: این ترورها فقط به عوامل SDF محدود نمیشود، بلکه بیشتر آنها افراد با نفوذی در سطح اجتماعی و قبیلهای هستند که قدرت اثرگذاری بالایی دارند. دستکم هفت مورد از این ترورها ثبت شده است.
ترور دستکم ۱۵۷ غیرنظامی که بیشترین درصد آمار را تشکیل میدهند: انگیزههای این قتلها متفاوت است. این ترورها نشان دهنده ناامنی در حومه دیرالزور، به ویژه منطقه شرقی است که بیشتر ترورها در آن رخ داده است.
ترورهایی با انگیزه نامشخص
اگرچه بیشتر ترورها با توجه به کسانی که از آن حمایت میکنند روشن است، اما برخی ترورها یا اقدام به قتلها ضمن عنایت به این مولفه به طرق مختلف تفسیر شوند.
دیدگاه