ماجراجویی دوباره جمهوری آذربایجان در قفقاز

دوشنبه 25 مرداد 1400 - 13:36
https://iswnews.com/?p=52286

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” بر اثر مزاحمت‌های شبانه در رایون (استان) کاپان (در جنوب) ارمنستان از سمت خاک آذربایجان که به شکل سنگ پراکنی علیه کامیون‌های ایرانی انجام می‌شود، خسارتهای مالی به بار آورده و چند راننده نیز مجروح شده اند.

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان با فراخوانی سید علی موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو، یادداشت اعتراضی دولت این کشور را به وی تسلیم کرده است. سرویس مطبوعاتی وزارت خارجه آذربایجان در این باره نوشته است: جمهوری آذربایجان نسبت به تردد کامیون‌های باری ایرانی در کریدور لاچین (ارمنستان به قره باغ کوهستانی تحت کنترل ارامنه) چندین بار تذکر شفاهی خود را به سفیر ایران اعلام کرده بود. این موضوع چهارشنبه ۱۱ اوت (۲۰ مرداد) با فراخوانی سفیر به شکل کتبی تذکر داده می‌شود.

جمهوری آذربایجان همچنین به صلح بانان روسیه نیز بابت تردد کامیونهای ایرانی، تردد شهروندان ارمنستان به قره باغ کوهستانی معترض شده است. دولت آذربایجان این اقدام را تروریستی و جنایی خوانده و تهدید کرده است که در صورت ادامه روند با عملیات ضد تروریستی کریدور لاچین را مسدود می‌کند. دولت این کشور حتی گزینه انتقال مواد مخدر، سلاح، مهمات و نیروهای نظامی را با خودروهای باری و شخصی مطرح می‌کنند.

دولت آذربایجان می‌گوید هرگونه ورود و خروج اتباع خارجی به داخل منطقه قره باغ کوهستانی باید از داخل این کشور انجام شود.
البته ماجرا به همین جا نیز محدود نمی‌شود و در رایون (استان) کاپان (در جنوب) ارمنستان مزاحمت‌های شبانه از سمت خاک آذربایجان به شکل سنگ پراکنی برای کامیون‌های ایرانی انجام می‌شود که خسارتهای مالی به بار آورده و چند راننده نیز مجروح شده اند. کانال پنج تلویزیون ارمنستان گزارشی پخش کرده که نشان می‌دهد مردم محلی استان کاپان که به زبان ترکی آذری آشنایی دارند با رانندگان ایرانی و از جمله حمید تبریزی درباره سنگ پراکنی گفتگو می‌کنند.

قسمتی از جاده ترانزیتی مغری به کاپان و گوریس از مرز با رایون قوبادلی آذربایجان عبور می‌کند و خط مرزی به جاده چسبیده است. آذربایجان همچنان پیگیر ایجاد کریدور ارتباطی به موازات رود ارس از خاک اصلی به جمهوری خودمختار نخجوان آذربایجان را پیگیری می‌کند و بند بازگشایی راه های ارتباطی توافقنامه ترک مخاصمه ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ مسکو را به شکل دلخواه خود تفسیر کرده است. این در حالی است که درگیریهای پراکنده میان نیروهای آذربایجان و ارمنستان در مرزها همچنان ادامه دارد.

لینک نقشه

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. علی اس اس دوشنبه, ۲۵ مرداد, ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۱

    این پانترک های زبون نفهم تا نزن بیخ گوششون ادم بشو نیستن پرو ترم میشن

    پاسخ
  2. دوشنبه, ۲۵ مرداد, ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۴

    سلام.نتیجه سوکت،این میشه،که حکومت غربگرا و زیر دست غربی ها! اینطوری برای ما شاخ شونه بکشه!. ایا از سرنوشت شوم حکومت غربگرا افغانستان باخبر نیستن؟!
    اون موقعه که باید برخورد میکردن! نکردن! تا اینطوری این دولت ها مفلوک لائیک با تفکرات پوسیده قرون وسطایی جهالیت! روز به روز رشد بکن! تا جایی که هر روز ما باید شاهد چنین شاخ شونه کشی ها هم برای خودمان و هم باقی کشورها همسایه از دست این رژیم باشیم.
    تا اوضاع به جاهایی پیچیده نرسیده،بهتره ایران پاسخ مناسب و درخور به این افراد بده ..!

    پاسخ
  3. محمدرضا چهارشنبه, ۲۷ مرداد, ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۵

    جنگ آذربایجان و ارمنستان راهکار جنگی ندارد.در قره باغ ارمنی و آذری و کرد پیش از ورود روسیه با آشتی و دوستی کنار هم زندگی میکردند.از وقتی که در جنگ ایران و روس آران و شیروانشاه و بادکوبه از ایران جدا شدند.روسیه تلاش در دولت ملت سازی دروغین کرد.در آسیای میانه هم همین کار را کردند.اما همیشه اقلیت بزرگی را در اکثریت کشورهای خودساخته قرار داده تا همیشه کانون آشوب و بحران باشد.و خود روسیه به عنوان بزرگتر میانشان داوری کند و آنها را فرمانروایی کند.ترکیه هم که آتش بیار این داستان است.روسیه به طور غیرقانونی سرچشمه ارس و کوه آرارات را که براساس عهدنامه شوم ترکمنچای مرز ایران و روسیه بود به عثمانی واگذار کرد و پس از آن در جریان جابه جایی زمین ها در دوره پهلوی آن دالان قره سو در برابر کوه دالامپر و روستای قطور واگذار شد.این برنامه ها همه برای دور زدن ایران است.آنهم در دوره ای که هنوز دولت تازه ایران روی کار نیامده و داستان افغانستان هم به این ماجرا پیوسته است.امیدوارم سران کشور و ارتش و سپاه و مرزبانی با هوشیاری و توانمندی این رخدادها را پیگیری کنند.آذربایجان تا سال ۲۰۰۰ نام زبانش آذری بود اما در اثر نفوذ ترکیه این زبان نامش به ترکی آذری تغییر کرد.هنوز میتوان تاریخ و مردم دین و واژه های مشترک زیادی در میان بیشتر مردم آسیای میانه دید چون مردم اورالی و آلتایی و هندوایری از شاخه اوراسیایی هستند.نادانی مردم از اصل خویش و دامن زدن اسراییل و امپریالیست باعث جنگ این مردم همتبار است.

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.