آخرین وضعیت میدانی استان ادلب
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ علیرغم تبادل آتش میان ارتش سوریه و مسلحین در استان ادلب، مناطق تحت تسلط طرفین و خطوط تماس دچار تغییرات خاصی نشده است.
استان ادلب به دلیل موقعیت استراتژیک و حضور مسلحین تحت حمایت آنکارا طی چند سال اخیر همواره مورد توجه این کشور قرار داشته است. ارتش ترکیه اکنون در چهار پست نظارتی و بیشتر از ۵۰ پست نظامی در غرب حلب و منطقه ادلب حضور دارد و همچنان در صدد تقویت و افزایش تعداد این پستهای نظامی میباشد.
طی هفتههای اخیر و خصوصا پس از دیدار پوتین و اردوغان و گفتگو در مورد وضعیت ادلب، ارتش ترکیه دهها کاروان نظامی حامل تجهیزات لجستیک، خودروهای زرهی، نیرو و مصالح ساختمانی به استان اعزام ادلب کرد.
نیروهای ارتش ترکیه در جدیدترین اقدام خود، یک پست نظامی جدید در حومه شهرک بنین در جبل الزاویه واقع در ریف جنوبی استان ادلب احداث کردند. همچنین مواضع نظامیان ترکیه و مسلحین تحت حمایت آنکارا در خطوط تماس با ارتش سوریه تقویت شده است و بر اساس اطلاعات تحولات جهان اسلام، طی سه روز اخیر، ترکیه حدود ۵۰۰۰ نیرو به استان ادلب اعزام کرده است.
همزمان با تحرکات ارتش ترکیه و ساخت پستهای نظامی و تقویت مواضع خود در استان ادلب، فعالیت توپخانهای ارتش سوریه و جنگندههای روسی نیز افزایش داشته است.
طی ماههای اخیر، بارها و بارها مواضع مسلحین در شیخ بحر، الباره، سفوهن، العنکاوی، کنصفره، بلیون، الرویحه، ابلین، الفطیره، بنین، فلیفل و مجدلیا توسط توپخانه ارتش سوریه یا جنگندههای روسیه مورد هدف قرار گرفته است.
در تازه ترین حملات ارتش سوریه به مواضع مسلحین، واحدهای توپخانه ارتش سوریه که در شرق سراقب مستقر هستند، مواضع مسلحین در شهر “سرمین” را هدف قرار دادند.
مسلحین مستقر در ادلب نیز مواضع ارتش سوریه در معره النعمان، کفرنبل، سراقب، حزارین، دادیخ، بسقلا، دار الکبیره و معصران را هدف حملات توپخانهای و راکتی قرار دادند.
با این وجود، خطوط تماس و مواضع طرفهای دیگر در ادلب تغییر خاصی نکرده است و بصورت روزمره تبادل آتش میان ارتش سوریه و مسلحین صورت میگیرد. مناطق جنوبی ادلب بیشتر از بقیه مناطق شاهد درگیریهای طرفین است. نیروهای ارتش سوریه مستقر در جبهههای شرق ادلب نیز، هر از گاهی هدف تک تیراندازان و یا موشکهای هدایت شونده مسلحین قرار میگیرند.
با توجه به تحرکات ارتش سوریه و مسلحین تحت حمایتش، آنکارا قصد ندارد حمایت از مسلحین مستقر در ادلب را متوقف کند و دولت سوریه و متحدانش به شدت مخالف این تصمیم ترکیه میباشند.
این موضوع، یکی از موضوعات مورد بحث و اختلاف پوتین و اردوغان بوده است. هر چند روسیه به دنبال حفظ مناسبات اقتصادی، نظامی و سیاسی و… با ترکیه است، اما بر سر ماجرای ادلب با ترکیه اختلاف نظر دارد و در آخرین دیدار طرفین در بندر سوچی، پرونده ادلب مورد بحث قرار گرفت. طرف روسی به ترکیه اعلام کرد که از وضعیت موجود در ادلب راضی نمیباشد.
اقدامات ترکیه در استان ادلب که بر خلاف توافق نامه موسکو است، میتواند بهانهی خوبی برای طرف روس جهت چراغ سبز نشان دادن به دولت سوریه و بررسی گزینهی اقدام نظامی برای پاکسازی ادلب باشد.
دیدگاه
باعرض درود و خسته نباشیداز گزارشات دقیقو و آنلاین شما سپاسگزارم
سلام تشکر