پنهان کاری روی دیگر سکه نبرد ارمنستان و آذربایجان
موضوع تلفات درگیری نظامی سه روزه از ۲۳ تا ۲۶ آبان ماه (۱۴ تا ۱۷ نوامبر ۲۰۲۱) میان نیروهای مسلح آذربایجان و ارمنستان و آمار متناقض مقامهای رسمی این دو کشور همچنان این پرسش را مطرح میکند که تبادل آتش و پیشروی آذربایجان در مرزهای مورد اختلاف، واقعا چه تعداد تلفات انسانی داشته است.
رسانه های ارمنستان در ابتدا به نقل از مسئولان نظامی از کشته شدن ۱۵ نفر و اسارت ۱۲ نفر از نیروهای ارمنی خبر دادند. در ادامه اما، آمار رسمی از کشته شدن یک نفر حکایت دارد. در این راستا نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان، وزیر دفاع این کشور را برکنار کرده است. از سوی دیگر، رسانه وارگونزو و سیمون پگوف خبرنگار این رسانه از ۲۶ نظامی مفقودالاثر ارتش ارمنستان خبر میدهند که البته هنوز به صورت رسمی تایید نشده است.
وزارت دفاع آذربایجان نیز ابتدا تعداد تلفات خود را ۲ نفر زخمی و سپس ۷ کشته و ۱۶ زخمی اعلام کرده است. جیحون بایرام اف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز اعلام کرده است که ارمنستان جواب محکم و دندان شکنی دریافت خواهد کرد. این اظهارنظر در مقابل تصرف دو ارتفاع راهبردی در شمال استان سیونیک ارمنستان کمی عجیب است.
اکنون زابیل محمد اف، فعال رسانه ای کشور آذربایجان و ساکن فدراسیون روسیه طی پست اینستاگرامی خود مدعی شده است که تلفات درگیری های میان ارتش این کشور و نیروهای مسلح ارمنستان بیش از تعداد اعلام شده توسط مقامات رسمی وزارت دفاع است. وی اعلام کرده است که تعداد ۷ نفر کشته درست نیست، بلکه ۳۰ نفر از نیروهای آذربایجانی در این درگیریها جان خود را از دست داده اند.
به نظر میرسد هر دو کشور قفقاز جنوبی میخواهند با انکار تلفات نظامیان خود، افکار عمومی را مدیریت کنند. البته این یکی از راهکارهای دوران جنگ به شمار میرود تا روحیه مردم در دوره ای کوتاه مدت مورد خدشه قرار نگیرد. اما بحران سیاسی داخلی کشورهای آذربایجان و ارمنستان مقامهای دولتی را به استفاده از چنین روشی ترغیب میکند.
الهام علیف در باکو همچنان از سوی مخالفان خود متهم به کوتاهی در مقابل ارمنستان برای تعیین قطعی مرز میشود. نیکول پاشینیان نیز در ایروان تحت فشار شدید مخالفان و تجمع آنها بر علیه دولت خود قرار دارد. همچنین افکار عمومی هر دو کشور نیز نسبت به آمار تلفات اعلامی نظامیان، همچنان با دید تردید مینگرند.
بیشتر بخوانید:
جزئیات درگیری مرزی نظامیان جمهوری آذربایجان و ارمنستان
سایه شوم جنگ در مرزهای شمالی ایران
دیدگاه
مثل اینکه حمایت ایران از ارمنستان باعث شده روحیه این کشور در مقابله با آذربایجان بالا بره
کدوم حمایت ایران؟؟؟؟امروز مسئول جمهوری اسلامی با وزارت انرژی اذربایجان قرارداد همکاری امضا کردند…واقعا جای تاسف داره
تو آذربایجان بحران سیاسی کجا بود ؟ علیف چنان پایه های قدرتش رو مستحکم کرد که فقط عزراییل میتونه مزاحمش بشه
هرگونه کم و کاستی رو هم خیلی راحت یا میندازه گردن روسیه یا ایران ! با توجه به نوع رفتار این دو مملکت در قبال آذربایجان ، مورد مذکور خیلی راحت مقبول مردم آذربایجان خواهد بود
جدیدا راه افتادن میگن شهدای جلیل القدر باکو من موندم این چه جوکی میگن شهید کجا بود هر چی میشه میگید شهید شهید باید راهش برای رضای خدا باشه نه منافع طلبی یک مشت غربی گدا
این ساده انگاری،که این جنگ رو بین دو کشور(!) بدانیم! قطعا و کاملا مشخصه،که باکو به همراه محور غربی،قصد دارند،برنامه که چندین ساله روش کار میکن،رو اجرایی کنند(حالا به هر اسمی،نژاد گرایی،تئوری توسعه ای یا… هرچی هست،همشون نوکران غرب هستن) ،هدفم فقط فقط ایران است! واقعا ارمنستان در اولویت چندم نیست!
ابتدا این پروژه بزرگ که کلیدش رو پارسال زدن! ابتدا اتصال باکو به نخجوان! سپس در سالها اتی و قدرتمند شدن محور تکفیری،نژادگرایی،غربی،سکولاری،لائیکی و ..(و باقی اشرار و ارازل اوباش ها)در اون نواحی،جدا سازی نواحی از ایران.
تاکتیک باکو برای مبارزه با ایران،فعلا با پنبه سر میبرد.. و به کمک نفوذی ها در ایران! یا فریب خورده ها در ایران! برنامه اش را پیش می برد!
یک ضرب المثل هست،که میگه،دم خروس رو باور کنیم،یا قسم حضرت عباس! .. باکو تبدیل به خبیث ترین در محور غربی،در بالا سر ما شده! که انواع و اقسام اشرار رو اورده در این منطقه..! و نشان از کینه و بغض عمیق این اشخاص معلوم حال نسبت به دین و اسلام است.
دشمن اصلی در شمالغرب هست نه در جنوب خلیج فارس