به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ گروه‌های مقاومت عراقی با اشاره به نزدیکی پایان مهلت آمریکا جهت خروج نظامی کامل از این کشور، برای نظامیان آمریکایی ضرب الاجل تعیین کردند.

در آخرین دور گفتگوی راهبردی بین بغداد و واشنگتن مقرر شد تا انتهای سال جاری میلادی (۲۰۲۱) حضور نیروهای نظامی آمریکا در عراق پایان یابد. پس از آخرین دیدار “مصطفی الکاظمی” نخست وزیر عراق با “جو بایدن” رئیس جمهور آمریکا مقرر گردید روابط امنیتی عراق و آمریکا به‌صورت کامل به نقش آموزشی، مستشاری، حمایتی و اطلاعاتی تبدیل شود و تا تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱، هیچ نیروی نظامی آمریکایی با نقش رزمی در عراق حضور نداشته باشد.
اما برخلاف توافق صورت گرفته و مصوبه پارلمان عراق، در جدیدترین موضع‌گیری وزارت دفاع آمریکا خبری از خروج نیروهای آمریکایی از عراق نیست و اعلام شد نظامیان آمریکایی در عراق خواهند ماند. همین موضوع باعث شد تا گروه‌های مقاومت عراقی مجبور به واکنش شوند.

چند روز قبل، هیئت هماهنگی مقاومت عراق بیانیه‌ای هشدار آمیز علیه نیروهای آمریکایی مستقر در عراق صادر کرد. مقاومت عراق با اشاره به اینکه تاکنون هیچ نشانه‌ای از عقب نشینی مشاهده نشده است هشدار داد که فاصله چندانی تا ۳۱/ ۱۲/ ۲۰۲۱ نمانده است.
گروه‌های مقاومت عراق با تاکید بر افزایش تحرکات، تجهیزات و ادوات نظامی در پایگاه‌های نظامیان آمریکایی در نقاط مختلف عراق، از آمادگی مقاومت عراق جهت اقدام علیه اشغالگران آمریکایی خبر داده و مهلت آنها جهت خروج از عراق را تا ساعت ۱۲ شب ۳۱/ ۱۲/ ۲۰۲۱ عنوان کردند.
در همین راستا، ابو آلاء الولائی فرمانده کتائب سیدالشهدا نیز دستور داد تا گردان‌های سید الشهداء روند ثبت نام داوطلبین نبرد با آمریکا را آغاز کنند. تاریخ این رویارویی قطعی ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ بعد از ساعت ۱۲ شب اعلام شد.
چند روز پس از اظهارات فرمانده کتائب سیدالشهدا، ۴۹ هزار نفر از مردم عراق از استان های مختلف این کشور جهت مبارزه با اشغالگران آمریکایی به مقرهای مقاومت عراق مراجعه کردند.

آمریکایی‌ها از عزم مقاومت عراق مطلع می‌باشند به همین دلیل یا تصمیم به رویارویی با گروه‌های مقاومت عراقی می‌گیرند، یا از طریق طرف‌های میانجی به دنبال کاهش تنش و خرید وقت خواهند بود. همچنین ممکن است آمریکایی‌ها با همکاری مقامات غربگرای عراقی و مخالفان مقاومت در این کشور، فشارهای سیاسی و… را بر مقاومت عراق افزایش دهند که این موضوعی جدیدی نیست و آمریکایی‌ها پیش‌تر در استفاده از این اهرم فشار شکست خورده‌اند.

آنچه که مشهود می‌باشد تاکید گروه‌های مقاومت بر خروج کامل نظامیان آمریکایی از عراق است. مشکلی که تاکنون طی دیدارهای مقامات سیاسی دو کشور و اقدامات دیپماتیک حل نشده است و به نظر می‌رسد که اینگونه نیز حل نخواهد شد!

بیشتر بخوانید:
بیانیه مشترک پایانی دور چهارم گفتگوی راهبردی بغداد و واشنگتن
نگاهی به گفتگوهای راهبردی عراق و آمریکا

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.