آزادی اسیران ارمنی با طعم درگیری مرزی

پنجشنبه 2 دی 1400 - 02:18
https://iswnews.com/?p=59493

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” جمهوری آذربایجان روز یکشنبه ۲۸ آذر با میانجی گری اتحادیه اروپا ۱۰ اسیر ارمنی را تحویل ارمنستان داده است. این نظامیان روز ۲۴ مهر طی درگیری های مرزی استان های کلبجر آذربایجان و سیونیک ارمنستان اسیر شده بودند.

طی این درگیری ۲۶ نظامی ارمنستان مفقودالاثر شدند. آذربایجان چندی پیش ۱۰ تن را پس از نشست سوچی با میانجی گری فدراسیون روسیه آزاد کرده بود. یک نظامی زخمی نیز در آستانه همین نشست آزاد شده بود. آذربایجان با این اقدام خود تاکنون ۲۱ نظامی ارمنی را آزاد کرده است و پنج نظامی دیگر همچنان اسیر این کشور هستند.

همچنین دادگستری نظامی ارمنستان چهار نظامی سری اول آزاد شدگان را با اتهام ترک مواضع و تبانی با نیروهای آذربایجان بازداشت کرده است.

آزادی اسیران در حالی اتفاق می افتد که منابع ارمنی مدعی هستند که نیروهای ارتش آذربایجان روز جمعه ۲۶ آذر به خاک ارمنستان تجاوز کرده اند. همین سبب تبادل آتش میان دو طرف در محدوده روستای زار کلبجر آذربایجان و روستای ورین شرزا استان کیغارکونیک ارمنستان شده است.

آرتم یرانوسیان دهیار روستای ورین شرزا به آرمنیا تودی گفته است: نیروهای ارتش آذربایجان تلاش کرده اند بدون هماهنگی ارمنستان تجهیزات بجا مانده (نفربر های زرهی بی تی آر ۸۰) درگیری های قبلی را از خاک ارمنستان خارج کنند.

وی درباره این رویداد تصریح کرده است: نیروهای آذربایجان با استفاده از نفربر زرهی در محور ورین شرزا به سمت شهر شاتجرک ارمنستان پیشروی کرده اند که با واکنش و تیراندازی نیروهای ارمنستان مجبور به عقب نشنی شدند. یک دستگاه نفربر سوخته و دیگری آسیب دیده است و همه سرنشینان پس از ترک نفربر گریخته اند.

دهیار این روستا درباره تلفات احتمالی این درگیری گفته است: هیچ آسیبی به نیروهای ارمنستان نرسیده ولی تلفات به نیروهای ارتش آذربایجان دور از انتظار نیست.

بنابر گزارش تحولات جهان اسلام وضعیت این منطقه کوهستانی به گونه ای است که محل تجهیزات آسیب دیده زیر دید و تیر هر دو طرف قرار دارد. نیروهای ارمنستان و آذربایجان نمی توانند این تجهیزات را خارج کنند. چنانچه تجهیزات آسیب دیده ارتش آذربایجان به دست ارمنستان بیفتد وجهه سیاسی و نظامی این کشور با نمایش آنها برای مردم و خبرنگاران مورد تردید قرار می گیرد. همین سبب شده تا آذربایجان ریسک این اقدام را بپذیرد.

قسمتی از شرق استان گیغارگونیک ارمنستان محل زندگی طایفه یرآذ بوده و آنها به این منطقه «گویچه» می‌ گویند و آذربایجان آن را جزیی از خاک و هویت خود می داند. این منطقه پس از اجرای مفاد معاهده ترک مخاصمه سه جانبه ۲۰۲۰ در مسکو، همواره محل درگیری بوده است.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.