کشته شدن اسلم فاروقی، دروغ یا واقعیت!
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ رسانههای خبری طالبان از کشته شدن “اسلم فاروقی” سرکردهی پاکستانی شاخه خراسان داعش، در شمال افغانستان خبر دادند.
طبق گزارش رسانههای محلی در افغانستان، “عبدالله اورکزی” مشهور به “اسلم فاروقی” از فرماندهان اصلی گروه تروریستی داعش و مسئول شاخه خراسان این گروه، در ۲۷ دی ماه توسط مسلحین طالبان در یکی از استانهای شمالی افغانستان کشته شده است. این منابع در گزارش خود اشارهای به محل درگیری و چگونگی کشته شدن فاروقی نکردهاند.
لازم به ذکر است “عبدالله اورکزی” در فروردین ماه ۹۹ توسط نیروهای ویژه امنیت ملی دولت پیشین افغانستان به همراه ۱۹ نفر از یاران خود در شهر قندهار دستگیر شده بود.
فاروقی پیش از این مسئولیت، فرماندهی نیروهای داعش در پیشاور (پاکستان) و شهرستان اچین واقع در استان ننگرهار را به عهده داشته است. وی تابعیت پاکستانی داشته و اهل روستای آخندزادهگان در منطقه اورکزی واقع در شمال غرب پاکستان است.
پس از بازداشت وی توسط دولت پیشین افغانستان، وزارت خارجه پاکستان در ۲۰ فروردین ماه ۹۹ خواهان استرداد او گردید، اما دولت اشرف غنی با این در خواست موافقت نکرد و فاروقی را زندانی کرد.
با سقوط دولت اشرف غنی و روی کار آمدن طالبان، خبری مبنی بر تیرباران “اسلم فاروقی” و شش نفر از یارانش در زندان پلچرخی منتشر شد که بعدها این خبر تکذیب گردید. همچنین گزارشهایی مبنی بر فرار این شخص به مناطق شمالی افغانستان در جریان آزادی بیقاعده زندانیان توسط طالبان وجود دارد که نسبت به موارد دیگر از احتمال کمتری برخوردار است.
از سویی دیگر خبر کشته شدن فاروقی همزمان با سفر مقامات اطلاعاتی پاکستان به کابل سوال برانگیز میباشد.
برخی منابع محلی بر این باورند که فاروقی در یک معامله نامشخص، توسط طالبان به سازمان اطلاعات پاکستان (آی اس آی) تحویل داده شده است و خبر کشته شدن وی در شمال افغانستان پایانی بر پروندهی این سرکرده داعش میباشد.
اهمیت اسلم فاروقی برای اسلام آباد از آنجا میباشد که او علاوه بر فعالیت گسترده در پاکستان، در گروه های تروریستی “سپاه صحابه” و “لشکر جهنگوی” نیز عضویت داشته است.
پی نوشت: تصویر بالا مربوط به ویدیوی رونمایی از بازداشت “اسلم فاروقی” است که احتمالا در پایگاه “قطعه مرگ” از زیرمجموعههای عملیاتی سازمان امنیت ملی دولت پیشین افغانستان در شهر کابل ثبت و ضبط شده است.
بیشتر بخوانید:
سرکرده شاخه خراسان داعش دستگیر شد
تحولات افغانستان و پاکستان ۲۱ فروردین ۹۹
دیدگاه
وَ الَّذِینَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رُسُلِهِ أُولئِکَ هُمُ الصِّدِّیقُونَ وَ الشُّهَداءُ عِنْدَ رَبِّهِمْ لَهُمْ أَجْرُهُمْ وَ نُورُهُمْ