به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” در تایخ ۱۳ اسفند ماه، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در تماس تلفنی با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد دلایل تصمیم روسیه برای انجام عملیات نظامی ویژه در اوکراین را تشریح کرد.

وزیر دفاع روسیه گفت: اوکراین از اجرای توافقنامه‌های مینسک امتناع کرد و ورود ناسیونالیست‌ها و نئونازی‌ها را به تمام ساختارهای قدرت مهیا ساخت و اخیراً شدت گلوله باران مناطق غیرنظامی را تشدید کرده است.
وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد که مذاکرات برای حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه تاکنون پیشرفتی نداشته است. واشنگتن و کشورهای غربی به جای اینکه رژیم کیف را مجبور به توقف نسل‌کشی علیه مردم جنوب شرقی کشورشان کنند، شروع به ارسال سلاح و مهمات به اوکراین کردند و آن را برای حل مناقشه با متوسل شدن به زور آماده کردند. حمایت کشورهای غربی، کیف را به حدی تشویق کرد که ادعای مالکیت تسلیحات هسته‌ای را نیز عنوان کردند. اوکراین، با تلاش‌های غرب به سرزمینی تبدیل شده است که امنیت روسیه را به خطر می‌اندازد.

سرگئی شویگو در گفتگو با آنتونیو گوترش تاکید کرد که در جریان عملیات ویژه تنها زیرساخت‌ها و مکان‌های نظامی که به منظور نظامی سازی اوکراین ایجاد شده است با دقت بالا منهدم می‌شوند. ارتش روسیه، غیرنظامیان جنوب شرقی اوکراین را تهدید نمی‌کند، مکان‌های غیرنظامی را گلوله باران نمی‌کند و به طور کامل از قوانین بین‌المللی حقوق بشر تبعیت می‌کند.

وزیر دفاع روسیه از گوترش خواست تا توجه ویژه‌ای به استفاده گروه‌های ناسیونالیست و نئونازی و مزدوران خارجی از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی کند. اطلاعات دقیقی در خصوص استقرار تجهیزات نظامی سنگین (تانک‌ها، توپخانه و خمپاره‌ها و…) در محله‌های مسکونی شهرها وجود دارد و این افراد تهدیدات ناشی از این اعمال که متوجه غیرنظامیان است را نادیده می‌گیرند.

نیروهای مسلح اوکراین و ناسیونالیست‌ها، اتباع خارجی از جمله هزاران جوان و دانش آموزی که در اوکراین حضور دارند را به گروگان می گیرند و نادیده گرفتن این واقعیت توسط رژیم کیف بسیار حیرت آور است. برای مثال، بیش از سه هزار شهروند هندی که اکثراً دانشجو بودند را بیشتر از دو روز در ایستگاه راه‌آهن در خارکیف نگه داشتند. از تلاش دانشجویان هندی برای ترک خارکیف به بلگراد، با پای پیاده نیز جلوگیری شد و آنها بازداشت شدند و با تهدید نظامیان اوکراینی مجبور به بازگشت شدند.
بسیاری از اقدامات آنها تا به امروز ادامه دارد، از جمله در شهر سامی. نئونازی‌ها همچنین به روی دانشجویان چینی که سعی داشتند خارکیف را ترک کنند، آتش گشودند. دو نفر از آنها مجروح شدند. صدها خارجی به دنبال خروج از منطقه جنگی هستند، اما اجازه این کار را ندارند. در واقع توسط نظامیان اوکراین به گروگان گرفته شده و جان آنها به خطر افتاده است.

شویگو تاکید کرد که سربازان روس در مناطق تحت کنترل یگان‌های نیروهای مسلح روسیه مسیرهایی را برای خروج غیرنظامیان ایجاد کرده‌اند. با این حال ناسیونالیست‌ها با تهدیدهای مختلف به آنها اجازه ترک منطقه را نمی‌دهند.
وزیر دفاع روسیه از ایجاد یک ستاد هماهنگی بین سازمانی برای اقدامات بشردوستانه توسط مرکز کنترل دفاع ملی (NDCC) وابسته به وزارت دفاع این کشور خبر داد.

دبیرکل سازمان ملل نیز از کمک وزیر دفاع روسیه در تخلیه پرسنل سازمان ملل از اوکراین که به صورت سازماندهی شده و بدون هیچ گونه حادثه‌ای انجام شد، تشکر کرد. وی خواستار افزایش تعامل بین سازمان ملل و وزارت دفاع روسیه در حل مسائل بشردوستانه در اوکراین شد و سرگئی شویگو از درخواست گوترش حمایت کرد.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.