آیا رویای پادشاهی محمد بن سلمان تحقق می یابد؟
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری «تحولات جهان اسلام» به نقل از روزنامه انگلیسی دیلی میل؛ «در صورتی که اتفاقی بسیار خاص در کشور روی ندهد، ملک سلمان، پسرش محمد بن سلمان را در هفته آینده به پادشاهی سعودی منصوب می کند. در واقع ملک سلمان همان نقشی را در عربستان بازی خواهد کرد که ملکه انگلیس بازی می کند و فقط عنوان خادم حرمین شرفین را برای خود نگه خواهد داشت.»
در صورت تحقق سیطره کامل محمد بن سلمان «ولیعهد فعلی آل سعود» بر رأس قدرت عربستان سعودی ذکر چند مسأله حائز اهمیت است:
۱_ تقابل با ایران: بی شک آل سعود به تنهایی توانایی مواجهه با قدرت ایران را در جنگ نظامی و یا اقتصادی و… ندارد و مسلما به اتحاد و حمایت با قدرت استعماری نظیر آمریکا یا اروپایی ها و کشورهای ریز و درشت منطقه غرب آسیا نیاز دارد. گذشته از این با توجه به اظهارات دیروز فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی، ائتلاف آل سعود با اسرائیل نیز دور از انتظار نیست که در این صورت متحدین ایران در منطقه، پاسخ خود را در عمل نیز نشان خواهند داد.
آمریکا و صهیونیستها به خوبی بر این مسأله واقفند اما در آل سعود هنوز کسی را برای چنین حماقتی نیافته اند!
۲_ حزب الله و لبنان: حزب الله هدف دوم مشترک محمد بن سلمان و اسرائیل است، در روزهای اخیر با بازیگری سعد حریری طرح آنها در حال اجراست و با توجه به ترفندهای قبلی آل سعود در یمن، (استعفا نخست وزیر و تحت الحمایه قرار گرفتن دولت در تبعید) این حربه نیز به نتیجه نخواهد رسید و نهایتا به درگیریهای جزئی داخلی خواهد انجامید. ادعاها و راهکارهای دیگر نظیر تحریم و فشار سیاسی و بین المللی به حزب الله و یا مقامات لبنان با توجه به بافت درهم تنیده بودن روابط بین الملل و حمایت قدرت منطقه یعنی ایران، برای آنها راهگشا نیست.
۳_ جنگ در یمن: نبرد در یمن به دلایل فراوان از جمله: اقلیم و جغرافیای خاص، حمایت کامل مردم از رزمندگان انصارالله و ارتش، انتخاب غلط استراتژی های نظامی و… در نهایت به ضرر آل سعود خواهد بود. در حال حاضر ائتلاف سعودی در نبردهای زمینی شکستهای سنگینی متحمل می شوند و با محاصره و حملات هوایی سعی در به زانو درآوردن یمن دارند.
۴_ تقابل با قطر: با توجه به تیرگی روابط آل سعود و متحدینش با قطر، در صورت هرگونه تنش جدی، قطر همانند انتحار کننده ای در دل آل سعود است که می تواند ضربه ای سنگین به اقتصاد و چارچوب آل سعود وارد کند. البته قطر با پشتوانه حمایت نظامی و سیاسی ترکیه و تقریبا با واسطه قرار دادن آمریکا و سایرین، سعی در کاهش تنش با آل سعود را دارد. اما آل سعود مواضع قطر درباره ایران را نمی پسندد و تصمیم جدی بر مجازات قطر را دارد!
۵_ اختلافات داخلی آل سعود و ستیز با شیعیان عربستان:
در ماههای اخیر محمد بن سلمان پس از تصرف مقام ولایت عهدی، بیش از دهها تن از شاهزاده ها و خاندان سعودی از جمله «ولید بن طلال» (یکی از ثروتمندترین افراد در جهان و دارای تابعیت دوگانه سعودی-لبنانی) را به بهانه مبارزه با فساد بازداشت کرده است که نشانگر بروز اختلافات عمیق با قدرت گرفتن وی است.
از طرفی موج تخریب محلات و مناطق مسکونی شیعه نشین نظیر العوامیه و محدودیتها و بازداشت و اعدام های بی حد و حصر، حس انتقام را در دل شیعیان عربستان زنده کرده که ریشه ای بیش از صدسال دارد و در اولین فرصت مناسب، تاروپود آل سعود را در شرق عربستان درهم خواهد پیچید.
در نهایت تقابل یا سازش با ایران و قطر، مسأله لبنان و جنگ یمن و…، بستگی به اتخاذ سیاست های محمد بن سلمان پس از تکیه بر تخت پادشاهی دارد.
آیا آغازگر جنگ یمن و قاتل شهید النمر کفایت مقام ژاندارم آمریکا در منطقه و حمایت ترامپ را دارد؟
آیا ائتلاف با اسرائیل منجر به فروپاشی آل سعود و تجزیه عربستان می شود؟
آیا فتنه انگیزی آل سعود در لبنان همانند سوریه و عراق بی نتیجه خواهد ماند یا توازن قدرت به سوی آنها خواهد چرخید؟
اینها همه سوالاتی است که در گرو تصمیم ملک پیر و بیماریست که قصد واگذاری تاج و تخت به جوانی خام و قدرت طلب را دارد!
دیدگاه
سیاست تنش صفر بعد از رسیدن به قدرت
محمد بن سلمان دارد انتحار گونه عمل می کند، این سیاست به راحتی می تواند تبدیل به سیاست تنش صفر شود با انتخاب یک وزیر امور خارجه جدید و با این کار عربستان هم منافع بیشتری کسب می کند و هم وجهه بین المللی آن بهتر می شود و به آن نفوذی که می خواهد می رسد
خوشبختانه یا بدبختانه مردم امروز زود فراموش می کنند، دنیا دنیای روزمرگی هست!
فکرش را کن
محمد بن سلمان چند سال بعد در حال بازدید از موکب های اربعین در دمام
در حال افتتاح یک کارخانه بزرگ صنعتی عربستان در ایران با پوشش مستقیم صداوسیما
در حال افتتاح بزرگ ترین شهر اینترنتی جهان با متخصصانی از کشورهای منطقه در عربستان با حضور سران کشورهای منطقه
ساخت بیمارستان خیریه در صنعا و بازسازی اقتصادی یمن (البته برای نفوذ اقتصادی در یمن!)
اگر عربستان شروع به این سیاست کند، هیچ کس نمی تواند نفوذی مانند عربستان در منطقه داشته باشد، تمام این رخدادهای امروز هم در ده سال آینده به زیر خاکسترهای روزمرگی خواهد رفت، همان طوری که جنگ ایران و عراق فراموش شد
آینده به انتخاب های امروز وابسته هست