یادداشت: اهمیت رسانه برای داعش

دوشنبه 29 فروردین 1401 - 16:16
https://iswnews.com/?p=68223

در تاریخ ۳۰ آبان ۱۳۹۶، سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی طی نامه‌ای به رهبر انقلاب اسلامی، پایان حکومت داعش را بطور رسمی اعلام کرد و حکومتی که شش سال منطقه را درگیر خود کرده بود، به پایان راه رسید اما رسانه‌های این گروه تروریستی همچنان بر فعالیت و انتشار اخبار محدود عناصر خود اصرار دارند.

رسانه یکی از اصلی‌ترین ابزارهای کشورهای غربی جهت مقابله با جبهه مقاومت می‌باشد و رسانه برای دشمنان مقاومت به عنوان ابزاری برای جنگ با هزینه‌ی کمتر تلقی می‌شود. حامیان تروریسم، خرج‌های کلان در زمینه رسانه‌ را هزینه نمی‌دانند بلکه آن را سرمایه‌گذاری تلقی می‌کنند. راه اندازی رسانه داعش و تبدیل آن به غول رسانه‌ای یکی از همین سرمایه‌گذاری‌های مشترک کشورهای عربی و غربی می‌باشد.

پس از تصرف شهر‌های مهم سوریه و عراق و همزمان با پیشروی‌های داعش، فعالیت رسانه‌های این گروه تروریستی نیز به اوج خود رسید. کمتر کسی می‌تواند باور کند که بخش رسانه‌ای یک گروه تروریستی تازه تاسیس چنین تجربیات و تجهیزاتی در زمینه‌های گوناگون رسانه‌ای داشته باشد. حمایت گسترده و نشر اخبار مرتبط با گروه داعش توسط رسانه‌های پرمخاطب عربی و غربی باعث شد تا این گروه تروریستی در صدر اخبار دنیا قرار گیرد.
همزمان با این موضوع، استفاده تیم رسانه‌ای داعش از شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب مانند توییتر، فیسبوک و یوتیوب باعث شد تا گروه داعش مخاطبان جهانی پیدا کرده و هزاران نفر در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا جهت پیوستن به داعش اقدام کنند. یکی از ویژگی‌هایی که داعش را از دیگر گروه های تروریستی متمایز می‌کند، نوع استفاده تیم رسانه‌ای آن از ابزارهای تبلیغاتی می‌باشد و می‌توان این ویژگی را بعنوان یکی از دلایل اصلی جذب بالای تروریست‌ها توسط این گروه مطرح نمود.

پس از پیروزی جبهه مقاومت و پاکسازی مناطق تحت تسلط تروریست‌ها در عراق و سوریه، رسانه‌های این گروه برای مدت کوتاهی فعالیت‌های خود را کاهش دادند اما این روند ثابت نبوده و همزمان با افزایش عملیات‌های هسته‌های مخفی داعش فعالیت رسانه‌ای آنها نیز به روند سابق بازگشت. قدرت گرفتن داعش در قاره آفریقا و اقدامات تروریستی در برخی از کشورهای این قاره باعث شد تا بعضی اوقات بطور موقت در صدر اخبارها قرار گیرد. داعش سعی دارد تا با بزرگ نشان دادن اقدامات چریکی خود در کشورهایی مانند عراق، سوریه، افغانستان، پاکستان، هند، یمن و… همچنان بر حضور خود در این کشورها تاکید کرده و نشان دهد که هنوز هم این گروه تروریستی به عنوان یک تهدید جدی تلقی می‌شود.

اکنون، علی‌رغم اینکه داعش در غرب آسیا مناطق مهمی را تحت تسلط نداشته و عمر حکومت آن عملا به پایان رسیده است، تیم رسانه‌ای این گروه همانند سابق به فعالیت خود ادامه می‌دهند و بر فعالیت رسانه‌ای خود اصرار دارند. این نکته نشان می‌دهد که فرماندهان و حامیان داعش اهمیت بسیار زیادی برای بخش رسانه‌‌ای قائل هستند و این موضوع باید مورد توجه افراد تصمیم‌گیر جبهه مقاومت قرار گیرد تا شاهد مشکلات و ضعف‌های رسانه‌ای گذشته در جنگ‌های آتی نباشیم.

 مصطفی پاکدل
مصطفی پاکدل
پژوهشگر و تحلیل‌گر غرب آسیا
  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.