مخالفان دولت ارمنستان در میدان آزادی ایروان

دوشنبه 5 اردیبهشت 1401 - 03:59
https://iswnews.com/?p=68823

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” فراکسیون های «ائتلاف ارمنستان» و «مفتخرم» در مجلس ارمنستان و «جنبش ۵۱۵۶»، دور تازه گردهمایی اعتراضی خود در میدان آزادی ایروان را از ۱۷ آوریل برای سرنگونی دولت نیکول پاشینیان آغاز کرده اند.

هدف مخالفان، انحلال مجلس، برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی، تشکیل یک دولت ملی گرا و بازسازی قدرت نظامی و اقتصادی ارمنستان است. آنها طی سخنرانی های خود اعلام کرده اند این اعتراضات را به صورت نامحدود ادامه می‌دهند.

همه چهره های سرشناس این جریان موضوع شکست جنگ ۴۴ روزه در مقابل آذربایجان، فراموشی سرنوشت قره باغ کوهستانی در دولت، ضعف آشکار ارتش ارمنستان، انکار نسل کشی ارامنه به دست دولت عثمانی در دولت پاشینیان و پیشنهاد پنجگانه دولت آذربایجان را محور سخنان خود قرار داده اند.

پلیس ارمنستان تلاش کرده تا مشارکت کنندگان در این تجمع را پیش از فراگیری آن دستگیر کند. نقطه آغاز این تجمعات از ۱۶ فرودین و سخنرانی نیکول پاشینیان در مجلس ارمنستان بوده و تمام مخالفان وی را به صحنه آورده است.

تجمع در میدان آزادی ایروان

خبرگزاری اسپوتنیک، وابسته به وزارت خارجه فدراسیون روسیه پوشش خبری معترضان را دائما ادامه می‌دهد.

نکته جالب توجه در این رویدادها حمایت باگرات گالستانیان اسقف اعظم ارامنه از مخالفان دولت در نطق عید پاک است که آشکارا با وضعیت موجود ارمنستان مخالفت می‌کند. وی همچنین بر حقوق مردم ارمنی قره باغ تاکید کرده و هر گونه کوتاهی را خیانت خوانده است.

باگرات گالستانیان اسقف اعظم ارامنه

سفر اخیر نخست وزیر ارمنستان به مسکو و توافقنامه امنیتی با فدراسیون روسیه نیز به دنبال همین اعتراضات انجام می‌شود. نیکول پاشینیان تلاش می‌کند تا با نزدیکی به روسیه از فشارهای مخالفان متمایل به روسیه بکاهد.

فدراسیون روسیه نیز این فرصت را مغتنم می‌شمارد تا نفوذ از دست رفته در ارمنستان را بیشتر کند و زمینه تضعیف اتحادیه اروپا، آمریکا و ناتو را در این کشور فراهم کند.

هر چند بازی موازنه قدرت در ارمنستان تازه در مرحله آغازین است و بازیگران خارج از این کشور تلاش می‌کنند تا با حمایت از دولت و فراکسیون های مجلس جایگاه خود را محکم کنند.

موضع گیری جمهوری اسلامی ایران نیز در رویدادهای ارمنستان تنها به بیان حفظ مرزهای سرزمینی، جلوگیری از واگذاری استان سیونیک به آذربایجان و تجارت کالا به ارزش چند صد میلیون دلاری محدود می‌شود و راهبرد دیگری در این کشور همسایه ندارد. موضوع مهمی که علل آن باید ریشه یابی شود و ایران را از حالت انفعال در قفقاز خارج و تبدیل به کشوری تاثیرگذار در حد و اندازه‌ی میراث تمدنی خود کند!

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.