تحولات افغانستان و پاکستان، ۱۵ خرداد ۱۴۰۱
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” هیأت اقتصادی و تجاری ایران به سرپرستی “سید حسن مرتضوی” معاون سفیر ایران در افغانستان با مقامات حکومت پیشین و دولت طالبان در کابل و قندهار دیدار و گفتگو کردند.
۱- بدخشان:
– در ۱۰ خرداد ماه، در جریان عملیات طالبان در شهرستان تگاب، چهار نفر از نیروهای احمد مسعود را کشته شدند.
– در ۱۱ خرداد ماه، مسلحین طالبان جوانان شهرستان بهارک و شهر فیض آباد را به صورت اجباری جمع آوری نموده و برای جنگیدن با نیروهای احمد مسعود به پنجشیر اعزام کردند.
۲- بغلان:
– در ۸ خرداد ماه، مسلحین طالبان ۷۰ خانوار را از شهرستان اندراب به اتهام همکاری با نیروهای جبهه آزادی از منطقه اخراج کردند.
– در ۹ خرداد ماه، بر اثر درگیری بین نیروهای احمد مسعود و طالبان در دره خاووش شهرستان خوست و فرنگ، ۱۱ نفر از مسلحین طالبان کشته و ۴ نفر دیگر زخمی شدند.
– در ۱۰ خرداد ماه، بر اثر درگیری نیروهای احمد مسعود و مسلحین طالبان در محله شش دره واقع در شهرستان نهرین، پنج نفر از مسلحین طالبان کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.
– در ۱۰ خرداد ماه، بر اثر درگیری میان نیروهای احمد مسعود و طالبان در دره آرزو واقع در شهرستان اندراب، شش نفر از مسلحین طالبان کشته و زخمی شدند.
– در ۱۱ خرداد ماه، بر اثر درگیری با مسلحین طالبان و نیروهای احمد مسعود در محله پنجشیری های شهرستان نهرین، ۱۱ نفر از مسلحین طالبان از جمله “قاری هلال” از فرماندهان قطعه سرخ طالبان و تعداد نامشخصی از نیروهای احمد مسعود و یکی از فرماندهان میدانی این نیروها به نام “سرهنگ عبدالعزیز” کشته شدند.
۳- پنجشیر:
– در ۹ خرداد ماه، طی کمین نیروهای احمد مسعود به کاروان مسلحین طالبان در منطقه آستانه از توابع شهر بازارک مرکز استان پنجشیر، ۹ نفر از اعضای طالبان از جمله “ملا زرقاوی لوگری” از فرماندهان میدانی قطعه مجاهدین لوگر کشته و شش نفر زخمی شدند.
– در ۱۰ خرداد ماه، مسلحین طالبان بیش از ۹۰ نفر غیرنظامی را در منطقه دشت ریوت و شهرستان خنج به اتهام همکاری با نیروهای احمد مسعود بازداشت کردند.
۴- سرپل:
در ۹ خرداد ماه، در پی درگیری مسلحین تابع مولوی مهدی (فرمانده هزاره تبار جدا شده از طالبان) با مسلحین فرماندار طالبان در شهرستان بلخاب، چهار نفر کشته و هشت نفر زخمی شدند. طالبان مرکزی در پیامی به شورای علمای شیعه و بزرگان بلخاب، خواستار تحویل مولوی مهدی شدهاند.
۵- فراه:
جمعی از تاجران، سرمایه گذاران و نمایندگان اتاق تجارت و سرمایه گذاری، طی نامهای به طالبان خواهان بازگشایی پایانه مرزی ابوالنصر فراهی شدند. در پی این درخواست، ایران و طالبان بر تبدیل گذرگاه مرزی ابوالنصر فراهی به پایانه تجاری-ترانزیتی توافق کردند.
۶- قندهار:
– در ۸ خرداد ماه، نیروهای جبهه آزادگان “ملا نعیم” مشهور به “ملا دادا جان” مشاور نظامی طالبان در استان پنجشیر را در شهرستان ژری ترور کردند.
– در ۱۴ خرداد ماه، سید حسن مرتضوی معاون سفیر ایران در کابل، در رأس هیأتی اقتصادی و تجاری برای دیدار و گفتگو با “حاجی محمد یوسف وفا” استاندار قندهار و سایر مقامات این استان به شهر قندهار رفت.
– مولوی عبدالاحد مشهور به مولوی طالب، فرماندار طالبان در هلمند به دستور ملا هبت الله آخوندزاده رهبر این گروه، به سمت فرمانده قطعه انتحاری منصوب شد.
۷- قندوز:
در ۱۱ خرداد ماه، افراد مسلح ناشناس “حبیب ناصری” یکی از فرماندهان بسیج مردمی در حکومت پیشین را در محله ناصری ها واقع در منطقه چهارم شهر قندوز ترور کردند.
۸- کابل:
– در ۶ خرداد ماه، وزارت کشور طالبان از همکاری با ایران در زمینه جلوگیری از قاچاق مواد مخدر خبر داد.
– در ۷ خرداد ماه، “سید حسن مرتضوی” معاون سفیر ایران در کابل با “حامد کرزی” رئیس جمهور پیشین افغانستان پیرامون تحولات افغانستان و منطقه رایزنی کردند.
– در ۸ خرداد ماه، بر اثر انفجار یک بمب در نزدیکی پاسگاه طالبان در منطقه خیرخانه، دو نفر از مسلحین طالبان زخمی شدند.
– در ۹ خرداد ماه، “ملا هبت الله آخوند زاده” رهبر طالبان پنج نفر از معاونین وزارت معادن را به دلیل فساد مالی عزل کرد.
– در ۹ خرداد ماه، طالبان گزارش سازمان ملل درباره ارتباط با گروه تروریستی القاعده را رد کرد. سازمان ملل متحد در گزارش اخیر خود مدعی بیعت رهبری القاعده با رهبری طالبان شده است.
– در ۱۱ خرداد ماه، “امیر خان متقی” وزیر خارجه طالبان خواستار بازگشایی سفارت هند در کابل شد. در پی این موضوع اولین تیم دیپلمات های هندی برای دیدار و گفتگو با طالبان جهت بازگشایی سفارت هند وارد کابل شدند.
– در ۱۲ خرداد ماه، “حسن مبارک عزیزی” وزیر حمل و نقل در حکومت پیشین به کشور برگشت.
۹- سازمان ملل متحد در ۸ خرداد ماه، با نشر گزارشی مدعی بیعت “ایمن الظواهری” رهبر گروه تروریستی القاعده با “ملا هبت الله آخوند زاده” رهبری طالبان شد.
۱۰- نمایندگان سفارت جمهوری اسلامی در روزهای اخیر، محموله کمکهای مؤمنانه ایران را بین مردم نیازمند استانهای دایکندی، خوست و پکتیا و خانوادههای قربانیان حوادث تروریستی توزیع کردند.
۱۱- پاکستان:
– در ۸ خرداد ماه، شورای امنیت سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان، ۴ هزار نیروی مسلح در مرزهای جنوبی و شرقی با افغانستان دارد.
– در ۹ خرداد ماه، “عمران خان” رئیس جمهور پیشین پاکستان برای راهپیمایی اعتراضی ضد دولت “شهباز شریف” فراخوان عمومی داد.
– در ۱۱ خرداد ماه، دولت پاکستان “احمد قریشی” خبرنگار دولتی این کشور را به دلیل سفر به فلسطین اشغالی و دیدار با رئیسجمهور اسرائیل از سمتش عزل کرد.
– بلاول بوتو زرداری وزیر خارجه پاکستان در مصاحبه خبری با رسانه ترکیهای: «افغانستان در معرض فروپاشی کامل اقتصادی است و بیش از ۹۵ درصد جمعیت آنها زیر خط فقر قرار دارند. جامعهی جهانی باید بدون توجه به رابطه با طالبان در راستای جلوگیری از بحران انسانی و کاهش فروپاشی اقتصادی با طالبان همکاری کنند.»
بیشتر بخوانید: تحولات افغانستان و پاکستان، ۷ خرداد ۱۴۰۱
دیدگاه