تعمیر و بازسازی نیروگاه حرارتی حلب توسط شرکت ایرانی
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” رئیس جمهور سوریه مجموعه پنجم نیروگاه حرارتی حلب که به دست تکنسینهای سوریه و با کمک شرکت ایرانی “مپنا” بازسازی شد را افتتاح کرد.
در ۱۷ تیر ماه، “بشار اسد” رئیس جمهور سوریه، مجموعه پنجم نیروگاه حرارتی حلب را افتتاح کرد. این نیروگاه ۲۰۰ مگاوات برق مورد نیاز استان حلب را تولید میکند.
دفتر ریاست جمهوری سوریه اعلام کرد شش سال قبل قهرمانان ارتش عربی سوریه ایستگاه حرارتی در حومه شرقی استان حلب را آزاد کردند و امروز مهندسان، تکنسینها و کارگران با تخصص، اراده و دستان خود، عملیات بازسازی مجموعه پنجم نیروگاه را به پایان رساندند. رئیس جمهور سوریه در جمع کارشناسان، کارگران و تکنسینها در ایستگاه حرارتی حلب حضور یافت تا از نزدیک در جریان روند کار بازسازی در دیگر مجموعههای نیروگاه قرار گیرد.
بشار اسد کارکنانی که در نیروگاه حرارتی حلب فعالیت میکنند را “فرزندان میدان” توصیف کرد و گفت استان حلب در نتیجه تروریسم و خرابکاری گروههای مسلح بیشتر از سایر استانها آسیب دیده است و از این رو حلب حق دارد بزرگترین ذینفع از بازسازی نیروگاه باشد. وی تاکید کرد نیروگاه حرارتی حلب با افراد متخصص بومی و همپیمانان سوریه (شرکت ایرانی مپنا) تعمیر و بازسازی شده است.
شایان ذکر است در پی آغاز جنگ در سوریه، این کشور در بخش تولید برق، متحمل خسارات فراوانی شد. تولید برق کشور سوریه که قبل از جنگ حدود ۹۵۰۰ مگاوات بود و بیش از ۱۰۰۰ مگاوات آن به خارج صادر میشد، به دلیل جنگ داخلی به تدریج کاهش یافت و به ۲۵۰۰ مگاوات رسید.
دولت سوریه تابستان سال گذشته اعلام کرد مذاکراتی با یک شرکت ایرانی برای بازسازی مجموعههای تولید نیروگاه “محرده” واقع در حماه صورت گرفته است. “غسان الزمیل” وزیر برق سوریه، نیز در ماه آوریل ۲۰۲۱ اعلام کرد قراردادی به ارزش ۱۲۴ میلیون یورو با ایران جهت بازسازی تعدادی از نیروگاههای برق منعقد شده است.
پس از تسلط ارتش سوریه بر نیروگاه حرارتی حلب، روند بازسازی، تعمیر و فعالسازی این نیروگاه به دلیل تحریمهای کشورهای غربی طولانی گردید اما با حضور شرکت ایرانی “مپنا” در حلب، مشکل تامین قطعات اصلی و یدکی برطرف شده و این نیروگاه به شبکه تولید بازگشت. نیروگاه حرارتی حلب به عنوان یک نیروگاه استراتژیک و مهم در شبکه برق سوریه محسوب میشود زیرا قبل از آغاز جنگ سوریه، ۱۱۰۰ مگاوات برق تولید میکرد و در صورت بازگشت به ظرفیت کامل تولیدی سابق، تغییری اساسی در شبکه برق سوریه ایجاد خواهد شد.
دیدگاه